Prieš pirkdama serialą „Netflix“ tikrina, ar jį siunčiasi piratai

Jei serialas mėgstamas piratų, tada reikia nusipirkti jo teisės ir transliuoti už pinigus, – tokia taisykle remiasi internetinė televizija „Netflix“.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Sep 16, 2013, 12:53 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:05 AM

Įmonės viceprezidentas Kelly Merrymanas apie tai prasitarė praeitą savaitę, kai „Netflix“ pradėj veiklą Olandijoje. Peržiūrėję, ką vienos ar kitos šalies interneto vartotojai piratauja labiausiai, „Netflix“ nustato, kokio turinio paklausa yra didžiausia.

„Pirkdami serialus mes žiūrime, kurie jų yra populiariausi torrent bylų svetainėse. Vienas iš serialų, kurio teises „Netflix“ nusipirko Olandijoje, yra „Kalėjimo bėgliai“, būtent todėl, kad jį olandai siunčiasi labiausiai“, – IT naujienų svetainei „Tweakers“ sakė K.Merrymanas.

Kitame interviu pagrindinis „Netflix“ vadovas Reedas Hastingsas taip pat sakė, kad jo įmonė puikiai supranta, jog daug žmonių turinį siunčiasi nelegaliai.

Tačiau jis nemano, kad tai yra tik blogai, nes nelegalus siuntimasis ilgainiui sukuria paklausą ir „Netflix“ siūlomoms paslaugoms.

Jo manymu, internetinės televizijos sukuriama patirtis yra daug geresnė už torrent bylų siuntimąsi.

„Tiesiog paspaudi ir žiūri“, – paaiškino R.Hastingsas.

Jo turimais duomenimis, Kanadoje piratavimas sumažėjo perpus po to, kai ten prieš trejus metus pradėjo veikti „Netflix“.

Piratavimas nėra pagrindinė „Netflix“ problema. Didžiausiu iššūkiu išlieka teisų į turinį įsigijimas.

Galbūt todėl „Sostų žaidimas“ ir yra labiausiai pirataujamas serialas pasaulyje – JAV kabelinė televizija HBO nė už ką nesutiko jo parduoti internetinei savo konkurentei „Netflix“.

Lietuvoje „Netflix“ kol kas dar neveikia. Nors anksčiau sklandė gandai, kad įmonė į Europą, o kartu ir Baltijos regioną, ateiti planuoja 2012 metais, metai praėjo, o naujų gandų nesigirdi.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.