„Microsoft“ generalinis direktorius atsisveikino su bendrove

„Microsoft Corp“ generalinis direktorius Steve'as Ballmeris paskutinėje vadovo kalboje ragino investuotojus remti viziją, kad bendrovė taptų didžiausia pasaulyje programinės įrangos gamintoja bei paslaugų tiekėja.

S.Ballmeris kalbą baigė optimistine gaida ir kalbėjo, kad „bendrovė turi kiekvieną dieną gaminti ką nors naujo. Esame kiek kritę, bet turime ir kur augti“.<br>„Reuters” nuotr.
S.Ballmeris kalbą baigė optimistine gaida ir kalbėjo, kad „bendrovė turi kiekvieną dieną gaminti ką nors naujo. Esame kiek kritę, bet turime ir kur augti“.<br>„Reuters” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2013, 11:08 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:17 AM

S.Ballmeris rugpjūtį pranešė planuojąs atsistatydinti per ateinančius 12 mėnesių. Ketvirtadienį vykusiame investuotojų ir analitikų metiniame susitikime jis kalbėjo tikįs, kad „Microsoft“ laukia šviesi ateitis, nors jis pats per savo 13 metų karjerą yra priėmęs klaidingų sprendimų, praneša „Reuters“.

„Turime priemonių, ir galima išnaudoti kilsiančias galimybes, - kalbėjo jis. - Šiandien jau kalbu kaip investuotojas. Visi turime „Microsoft“ akcijų, todėl, dėl Dievo meilės, turime dėl ko džiūgauti“.

S.Ballmeris 2000 m. perėmė vadovavimą bendrovei iš jos įkūrėjo Billo Gateso. Buvęs vadovas prisipažino, kad jam vadovaujant įmonė buvo pernelyg orientuota į „Windows“ operacinę sistemą ir nepastebėjo, kad „Apple iPhone“ padarė perversmą kompiuterių rinkoje.

„Jei yra bent vienas dalykas, dėl kurio aš apgailestauju, tai 2000-ųjų pradžios laikotarpis, kai mes buvome susitelkę tik į „Windows“, o turėjome daugiau dėmesio skirti kitokiai įrangai, pvz., telefonui“, - sakė S.Ballmeris.

Savo kalbą buvęs vadovas baigė optimistine gaida ir kalbėjo, kad „bendrovė turi kiekvieną dieną gaminti ką nors naujo. Esame kiek kritę, bet turime ir kur augti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.