Kada gaunami skambučiai iš telefonų be SIM kortelės?

Mobilusis telefonas be SIM kortelės bevertis – juo negalima skambinti, rašyti žinučių ar, kaip parodė skaudus šeštadienio nutikimas, sulaukti pagalbos.

Net ir nesant stipraus ryšio, telefonu dažniausia galima paskambinti nemokamais pagalbos numeriais – jis tiesiog persijungia prie kito operatoriaus mobiliojo ryšio stotelės ir signalą siunčia per ją.<br>123rf nuotr.
Net ir nesant stipraus ryšio, telefonu dažniausia galima paskambinti nemokamais pagalbos numeriais – jis tiesiog persijungia prie kito operatoriaus mobiliojo ryšio stotelės ir signalą siunčia per ją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Sep 23, 2013, 4:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:44 PM

Pareigūnams iškėlus prielaidą, kad pagrobta ir pagalbai skambinusi mergina turėjo telefoną be SIM kortelės, iškyla klausimas: kokia prasmė su savimi nešiotis telefoną, jei jis nenaudojamas savo pagrindiniam tikslui?

Juk greičiausia niekas negalvoja, kad merginą pagrobę užpuolikai iš jos atėmė telefoną, tvarkingai jį išardė, išėmė SIM kortelę ir sudėję telefoną atgal, atidavė savo aukai.

Tad kodėl tuomet Bendrasis pagalbos centras (BPC) skambučio sulaukė iš telefono be SIM kortelės?

Portalas lrytas.lt apžvelgia aplinkybes, kurios galėjo lemti tokią neįprastą situaciją:

• Pažeistas telefonas. Labai įtikinama versija dėl to, kad mergina patyrė fizinį smurtą. Kontakto su užpuolikais metu, parkritus ant žemės, telefonas galėjo būti sutrenktas. Viename iš interviu apie tokią galimybę užsiminė ir pareigūnai – esą pažeisti kontaktai galėjo lemti tai, kad telefonas neatpažino jame esančios SIM kortelės. Apdaužytas telefonas dar galėjo įsijungti ir tikti perduoti garsui, dėl to buvo įmanoma susisiekti su BPC.

• Svetimas telefonas. Įmanoma, kad nuosavas telefonas iš merginos buvo atimtas ar sudaužytas, o įmesta į bagažinę auka rado ten besimėtantį užpuolikams ar automobilio savininkui priklausantį telefoną. Kadangi jo atrakinimo kodo mergina žinoti negalėjo, buvo galima paskambinti tik vienu numeriu, kuris prieinamas – 112. Operatoriams toks skambutis greičiausia taip pat būtų rodomas, kaip atliktas iš telefono be SIM kortelės.

• Neteisingai suvestas SIM kodas. Patyrusi smurtą, greičiausia patekusi į šoko būseną mergina. Ankšta, nepatogi bagažinė. Drebančios rankos. Nelygus, duobėtas kelias. Visi šie dalykai galėjo lemti tai, kad net ir savo telefono kodo mergina negalėjo suvesti, nors jį puikiai žinojo - ypač, jei telefonas buvo liečiamu ekranu.

• Prastas „savo“ operatoriaus ryšys. Nusikaltimas vyko kaimo vietovėje, o Panevėžio apskritis nėra pačioje geriausioje mobiliojo ryšio zonoje. Pridėjus tai, kad mergina buvo automobilio bagažinėje, įmanoma, jog telefonas paprasčiausiai negalėjo rasti savo įprastinio mobiliojo operatoriaus ryšio. Kai dingus ryšiui bandoma prisiskambinti pagalbos telefonu, mobilusis telefonas tiesiog persijungia prie kito operatoriaus mobiliojo ryšio stotelės ir signalą siunčia per ją.

Galbūt jūs žinote daugiau situacijų, kurios lemia, jog telefonu tenka naudotis be SIM kortelės? Rašykite savo versijas mūsų portalui adresu aabisala@lrytas.lt

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.