Mobiliojo ryšio operatoriai nesusikalba su BPC

Mobiliojo ryšio operatoriai „Bitė“ ir „Omnitel“ teigia, kad jie Bendrajam pagalbos centrui (BPC) gali nurodyti telefono buvimo vietą, net jeigu telefone nėra SIM kortelės ir iki šiol šią paslaugą teikė, tačiau ne automatizuotai - tik jeigu gaudavo užklausimą iš BPC ar kitų specialiųjų tarnybų.

Visi mobiliojo ryšio operatoriai gali nustatyti telefono be SIM kortelės buvimo vietą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Visi mobiliojo ryšio operatoriai gali nustatyti telefono be SIM kortelės buvimo vietą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-24 17:52, atnaujinta 2018-02-21 20:39

Maža to, „Bitė“ oficialiai išplatintame pranešime sako, kad iki šiol buvo ne kartą užklausta, ar galėtų iš viso blokuoti galimybę prisiskambinti be SIM kortelės į 112, dėl didelio melagingų pranešimų skaičiaus iš telefonų be SIM kortelės.

„Omnitel“ teigia, jog prieš kelerius metus siūlė Bendrajam pagalbos centrui diegti bendrą sprendimą, kuris tuo metu buvo optimalus užtikrinant skambinančiųjų bendrosios pagalbos numeriu 112 vietos perdavimą, tačiau, dėl poreikio atlikti pakeitimus BPC pusėje, jo buvo atsisakyta.

Tačiau vieninteliam ryšio tiekėjui „Tele2“ nekilo problemų investuoti maždaug 1,5 mln. litų, kuriuos kompensavo valstybė, ir teikti duomenis apie telefono buvimo vietą automatizuotai.

„Šiandien tapo akivaizdu, kad būtinas automatizuotas sprendimas užtikrinti skambinančiųjų bendrosios pagalbos numeriu 112 vietos perdavimą, jei telefone nėra SIM kortelės, – sakė „Omnitel“ prezidentas Danas Strömbergas. – Mes įvertinome visas naujausias technines galimybes ir padarysime viską, kad savo sprendimą įdiegtume kiek įmanoma greičiau.“

„Omnitel“ šį sprendimą, užtikrinsiantį skambinančiųjų numeriu 112 vietos perdavimą be SIM kortelės, įgyvendins savo lėšomis, neprašydama valstybės kompensacijos. Sprendimą planuojama įgyvendinti per tris mėnesius.

„Bitė“ tvirtina, jog nėra gavusi iš BPC prašymo ar pasiūlymo automatizuoti vietos informacijos be SIM pateikimą tiesiogiai. Bet yra pasirengusi bendradarbiauti tobulinant 112 sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje