Laikrodis „Galaxy Gear“ – protingesnis, bet ne patogesnis

Neseniai pasauliui pristatytą „Samsung“ įmonės laikrodį „Galaxy Gear“ galima drąsiai vadinti išmaniuoju.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2013, 4:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:03 AM

Jame veikia speciali operacinės sistemos „Android“ versija, o vaizdus perteikia 1,6 colio liečiamas ekranas.

Nedideliame laikrodyje sukasi 800 MHz procesorius ir yra 4 GB atminties – daugiau nei senuose asmeniniuose kompiuteriuose (nors ir mažiau, nei naujausiuose telefonuose).

Tačiau nepaisant įspūdingų duomenų, išmaniojo laikrodžio apžvalgininkai jo liaupsinti nepradeda. Kodėl?

Akys kliūva už išsikišusios kameros

„Galaxy Gear“ laikrodį aprašęs gizmodo.com apžvalgininkas pripažino, kad išmanusis prietaisas atrodo visai dailiai.

Ryškus ekranas, nerūdijančio metalo apvadai, tvirta apyrankė – nors laikrodis yra kiek didokas, tačiau nedaro gėdos jo stilingam savininkui. Be to, galima pasirinkti iš 6 skirtingų produkto spalvų.

Kadangi dalis laidų yra įtaisyti apyrankėje – joje glaudžiasi ir vaizdo kamera bei mikrofonas – ji lankstosi gana sunkiai ir gali kiek nepatogiai gula ant rankos. Kita vertus, parduotuvėse galima rasti ir didesnių bei nepatogesnių sportinių laikrodžių.

Apyrankės išvaizdą labai gadina 1,9 MP raiškos vaizdo kamera – apžvalgos autorius ją korektiškai palygino su ugnikalnio krateriu. Nuo savęs pridėsiu – man kamera atrodo panaši į ne vietoje iššokusį spuogą.

Vandens baimė

Nors laikrodis be priedų dar atrodo gerai, jo įkroviklis sužlugdo bet kokius estetikos likučius. Ant ekrano uždedamą įkroviklį gizmodo.com apibūdino kaip „bjaurų, storą plastmasės gabalą“.

Net ir be užmaukšlinto rubuilio įkroviklio, „Galaxy Gear“ turi problemų. Apžvalgininkams kliūva tiek netikęs užsegimo mechanizmas, kuris dažnai žnybteli odą ar plaukus, tiek mažas dydžių pasirinkimas – jei vienas dydis rankai yra per mažas, kitas greičiausia nuo jos nusmuks.

Paprastame laikrodyje neįtikusią apyrankę galima pakeisti, tačiau „Galaxy Gear“ yra vientisas laikrodis, ir jo ekranas be originalios apyrankės tiesiog netektų prasmės.

Daug kritikos sulaukė įrenginio garsiakalbis. Nors laikrodis gana gerai išgirsta vartotojo komandas, apie atvirkščią ryšį to pasakyti nėra galima.

Silpnas laikrodžio garsas visiškai nustelbiamas paprasčiausio gatvės triukšmo.

Vienas apžvalgininkas taip pat prideda, kad su „Galaxy Gear“ nusprendė pabėgioti. Jam keik suprakaitavus, atrodė, jog laikrodžio garsiakalbis yra panardintas po vandeniu.

Beje, dar apie vandenį - „Samsung“ įspėja, jog išmanusis laikrodis yra visiškai neatsparus vandeniui. „Galaxy Gear“ pakenkti gali net ir stipresnis lietus.

Žinant, jog šis laikrodis kainuoja tiek pat ar net daugiau už vidutinės kokybės laikrodį (pasirodęs JAV jis kainuoja 300 dolerių – apie 800 litų), toks trapumas nuvilia.

Tai ką jis daro?

Nemažai parašyta apie tai, kaip atrodo ir veikia „Galaxy Gear“ išmanusis laikrodis, o kaip jį galima panaudoti praktikoje?

Paprastas atsakymas būtų – ne kažin kaip.

Visų pirma, šis laikrodis veikia tik su kitais „Samsung“ prietaisais, kuriuose įdiegta „Android 4.3“ operacinė sistema.

Kol kas rinkoje yra tik vienas toks telefonas - „Galaxy Note 3“.

Kai telefonas pirmą kartą priglaudžiamas prie išmaniojo laikrodžio, jie „susiporuoja“ ir palaiko ryšį per mažai energijos naudojančią „Bluetooth“ technologiją.

Taip pat telefonas parsiunčia ir į telefoną įdiegia jam reikalingas programas – orų programėlę, valdymą balsu „S Voice“, muzikos valdymą, kameros programą.

Dar laikrodyje galima įdiegti porą nebūtinų, tačiau smagių funkcijų – pavyzdžiui, kad jis automatiškai atrakintų telefoną, kai prie jo einate. Arba priversti suskambėti kažkur kambaryje pasislėpusį telefoną, paspaudus specialų mygtuką laikrodyje.

Nors programėlių laikrodžiui netrūksta, apžvalgininkai skundžiasi itin lėtu jų veikimu ir tuo, jog vienu metu „Galaxy Gear“ palaiko tik vieną programėlę.

Taip pat „Galaxy Gear“ leidžia pamatyti, kas skambina ir atsiliepti, arba pamatyti ką tik atėjusios teksto žinutės pradžią nė neprisilietus prie kišenėje pūpsančio telefono.

Tai beveik ir viskas, ką galima daryti su šiuo laikrodžiu. Kalbėti, pamatyti įvairius pranešimus ir daryti fotografijas.

Kita vertus, daug kas veikia prastai, lėtai arba ne taip, kaip turėtų. Gizmodo.com apžvalgininko vertinimu, „Galaxy Gear“ „atrodo ir veikia“ kaip bandomasis, o ne užbaigtas produktas.

Galima viltis, kad po kiek laiko pasirodęs „Galaxy Gear 2“ bus spartesnis ir patogesnis vartotojams. Toks išmanusis laikrodis galėtų daug kam patikti. Žinoma, jei antra versija išvis pasirodys.

Parengė Aurimas Abišala

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.