Azartinių lošimų įstatymas užblokuos „Facebook“?

Gali būti, jog įstatymas suriš rankas "Facebook" vartotojams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gali būti, jog įstatymas suriš rankas "Facebook" vartotojams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2013, 9:48 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:14 PM

Pagal minėtą įstatymo projektą, azartinių lošimų organizatoriai, nemokantys Lietuvoje mokesčių ir neturintys licenzijos, bus tiesiog užblokuoti.

„Problema yra techniniame blokavime, kuriam siūlomos priemonės. (...) Tos priemonės ir išleisti pinigai yra neadekvačios grėsmei, kuri yra numatyta, ir tie pinigai bus tiesiog išmesti, nes priemonės yra neefektyvios“, - "Žinių radijui" komentavo M. Pareščius.

Informacinių technologijų ekspertas paaiškino, kad interneto svetainės blokavimas vyksta, kai į naršyklę įvedus jos adresą nerodomas svetainės turinys, nes ji yra vadinamuose „juoduosiuose sąrašuose“.

Filtravimas, pasak M. Pareščiaus, yra vartotojo elgsenos tam tikrose svetainėse ir svetainės teksto stebėjimas, neprileidžiant prie vadinamųjų „juodųjų svetainių“.

M. Pareščiaus žiniomis, šiuo metu interneto turinys ir taip yra efektyviai blokuojamas: „Interneto paslaugų tiekėjai, sužinoję, kad pas juos serveryje yra nelegalus kazino, uždarys tokią svetainę per parą. Tai, ką mes matome, mes žinome, kad tos priemonės neturės didesnio efektyvumo nei 2-3 proc.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.