Lietuviškos IT bendrovės - tarp sparčiausiai augančių regione

Dvi lietuviškos įmonės – „Ruptela“ ir „NFQ Technologies“ – pateko į sparčiausiai augančių Vidurio Europos regiono technologijų įmonių penkiasdešimtuką.

Per penkerius metus „Ruptelos“ pajamos išaugo net 1281 proc., o „NFQ Technologies“ – 249 procentais.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Per penkerius metus „Ruptelos“ pajamos išaugo net 1281 proc., o „NFQ Technologies“ – 249 procentais.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2013, 1:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:11 PM

Išmaniųjų sprendimų transporto bendrovė „Ruptela“ reitinge užėmė labai aukštą penktąją vietą. Programavimo paslaugų kompanija „NFQ Technologies“ savo ruožtu užėmė 42 vietą.

Per penkerius metus „Ruptelos“ pajamos išaugo net 1281 proc., o „NFQ Technologies“ – 249 procentais.

Reitingą sudarė tarptautinė audito ir verslo konsultacijų bendrovė „Deloitte“.

NFQ grupės vadovas Paulius Insoda teigė, kad patekimas į „Deloitte“ reitingą rodo bendrovės pasirinktą teisingą strateginę kryptį – partnerystes su solidžių Vakarų Europos ir JAV investuotojų remiamais startuoliais.

„Startuoliai, su kuriais plėtojame technologijas, yra ne keleto žmonių komandos, o dešimtis ar net šimtus darbuotojų ir daugiamilijonį užnugarį turinčios įmonės, kuriančios pasaulinius projektus. Todėl partnerystė su jomis lemia ne tik sparčiai augančias NFQ pajamas, bet ir dar svarbesnį faktorių IT rinkoje – įdomius projektus mūsų programuotojams“, – apie pasirinktą verslo planą kalbėjo P.Insoda.

Tuo tarpu „Ruptelos“ direktoriaus Andriaus Rupšio, pagrindinis jo įmonės sėkmės faktorius – kvalifikuoti ir motyvuoti specialistai.

„Būtent mūsų darbuotojai kasdien savo nuoširdžiu darbu ir pasiekė tokių aukštumų, kuriose šiandien esame. Darbuotojai yra mūsų turtas. (...) Be jų technologijų įmonė būtų niekas“, – teigė A.Rupšys.

Šiuo metu „Ruptelos“ darbuotojai dirba penkiose šalyse.

Pirmąją vietą Vidurio Europos regiono reitinge trečius metus iš eilės užėmė Rumunijos skrydžių bilietų internetu mažmenininkė „Vola.ro“, kurios pajamų augimo rodiklis per pastaruosius penkerius metus siekė 5729 proc. Antroji liko Serbijos sistemų sprendimų teikėja „Bitgear Wireless Design Services d.o.o.“, per pastaruosius penkerius metus augusi 1872 procentais. Trečioji pozicija atiteko Lenkijos programinės įrangos įmonei „Softhis Sp. z o.o. “, kuri 2012 m. su 1573 proc. penkerių metų augimo rodikliu pašoko iš 29 pozicijos.

Reitingas buvo sudaromas skaičiuojant 17 Vidurio Europos valstybių įmonių rezultatus.

Šiemet reitinge vertintas bendrovių pajamų augimas 2008-2012 m. laikotarpiu. Norint pateikti paraišką į reitingą, kiekvienais iš vertinamų metų bendrovių pajamos turėjo būti ne mažesnės kaip 50 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.