Neriboti pokalbiai už ribotą mokestį - nauja era? (atnaujintas)

„Bitė Lietuva“ metė iššūkį mobiliojo ryšio operatoriams – neribotus pokalbius ir SMS už ribotą kainą – 22 litus per mėnesį. „Tele2“ pirštinę pakėlė. Ta pati paslauga, o kaina – 21 litas. Į šiuos šūvius kol kas neatsakė tik „Omnitel“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Nov 5, 2013, 3:29 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:18 PM

Naujasis „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius Fredas Hrenchukas paskelbė negailestingą kovą „slaptus spąstus ir nepalankius kontraktus“ primetantiems konkurentams. Kuriai bent vienas konkurentas yra pasiruošęs. Ar tai reiškia centų už minutę eros pabaigą? Daugiau apie tai sužinosite netrukus – „Tele2“ dabar pristato savo požiūrį ir planus.

Kiti pameluoja?

„Ištyręs Lietuvos telekomunikacijų rinką pastebėjau kelias neigiamas tendencijas. Viena jų – operatoriai siūlo mokėjimų planus ne tam, kad sudarytų kuo palankesnes sąlygas klientams, o tam, kad atimtų jų pasirinkimo laisvę. Tau pasiūlomas planas su nuolaida, tačiau jei po kiek laiko jis pasirodo nebepalankus ir tu nori išeiti, operatorius pareikalauja sumokėti visą gautos nuolaidos sumą.

Kiti išdidžiai nurodo, kokia maža jų paslaugų kaina, ir kažkur giliai sutartyje paslepia mažu šriftu užrašytą 9 centų mokestį už sujungimą. Įsivaizduojate – 9 ct šiais laikais, kai už tiek dažnas ir pakalbėti sugeba! Todėl būdama kompanija, kuri itin rūpinasi savo klientais, „Bitė Lietuva“ nuo šiol skelbia kovą paslėptiems mokesčiams ir nepalankiems kontraktams“, – gana aršiai plano „Laisvė“ pristatymą žurnalistams pradėjo F.Hrenchukas.

Patvirtinęs, kad tikrai nevengs viešinti konkurentų pasiūlymuose esančių klientams nepalankių detalių, ir užtikrinęs, kad reklamose pradėjusi vaikytis telefono būdelę ant ratų „Bitė“ ir toliau kurs konkurentus pašiepiančius reklaminius filmukus, F.Hrenchukas pažadėjo, kad nupirks alaus kiekvienam žurnalistui, kuris „Bitės“ pasiūlymuose aptiks užslėptų mokesčių.

Imk ir neskaičiuok

Anot jo, konkurentai teikia tiek daug ir tokių supainiotų pasiūlymų, kad žmonės nebesugeba atsirinkti, kas jiems naudingiau, todėl bijo keisti planus ir moka per brangiai. Todėl jis ir siūlo patį paprasčiausią sprendimą – moki 22 litus per mėnesį ir kalbi bei SMS siunti kiek tik nori ir kam tik nori. O jei nepatinka, gali sutartį nutraukti akimirksniu – be jokių baudų ar papildomų mokesčių.

„Daug pasaulio šalių turi tokius mokėjimo planus. Kai tokią paslaugą pristatėme kaimyninėje Latvijoje, vartotojų elgesys pasikeitė. Operatorius keičiančių vartotojų skaičius išaugo keturis kartus, o per pirmuosius metus tokį mokėjimo planą pasirinko pusė „Bitė Latvija“ klientų“, – tvirtino F.Hrenchukas.

„Esame įsitikinę, kad ši naujovė sujudins nusistovėjusią telekomunikacijų rinką. Spėju, kad jau visai netrukus konkurentai nusižiūrėję pasiūlys kažką panašaus ir net šiek tiek pigiau. Kaip jau nukopijavo telefonų draudimą ar atsisakė ilgalaikių sutarčių (nors tai padarė ne visi). Tačiau tai mūsų nebaugina – tai įrodo, kad dėl savo klientų stengiamės labiau ir skatiname teigiamus pokyčius.

Dabar vartotojai operatorių galės rinktis dėl kitų savybių – rūpesčio klientais, papildomų paslaugų kiekio ir geros patirties. Į tai „Bitė“ ir telkia savo dėmesį.“

O mobilieji duomenys? Taigi, Lietuva sulaukė akimirkos, kai klientai galės nebeskaičiuoti nei minučių, nei SMS. Štai tik dėl duomenų nepasisekė – „Bitė“ neriboto mobilių duomenų kiekio teikti nesirengia ir nemano, kad kas kitas to imsis. Pridėjus tai, kad šiuo metu didžiausias siūlomas mobiliųjų duomenų planas yra tik 1 GB už 15 Lt per mėnesį, akivaizdu, kad „Laisvė“ skirta ne išmaniųjų telefonų entuziastams.

„Taip, mobiliųjų duomenų vartojimas auga, ir mes į tai atsižvelgiame, rengiame naujus planus, dirbama ruošdamiesi diegti LTE ryšį. Tačiau realiai mobiliaisiais duomenimis naudojasi tik keli procentai Lietuvos žmonių, LTE ryšio įrenginių tėra vienas kitas, o daugiau negu 1 GB per mėnesį pageidauja mažiau negu 1 proc. šalies gyventojų“, – į klausimą apie planus vystyti mobilių duomenų perdavimą atsakė F.Hrenchukas, tuo aiškiai parodydamas, kad aš priklausau mažumoms.

Na ir gerai – juk net JAV ir Vakarų Europoje išmaniaisiais telefonais bei mobiliuoju internetu naudojasi apie 50 proc. žmonių ir jų skaičiaus augimas sustojo. Taigi, kol pasaulyje yra mygtukų gerbėjų, perduodančių informaciją liežuviu, tol neriboti pokalbiai bus patrauklūs.

Konkurentai ramūs

Taigi, įdomu, ar šis kirtis labai išgąsdino konkurentus, ar prasidės naujas nuolaidų karas ir kaip jie reaguoja į „Bitės“ pažadą kandžiotis?

„Tele2“ buvo, yra ir bus kompanija, klientams siūlanti mažiausias kainas“, – konkrečiai ir trumpai į klausimą atsakė „Tele2“ ryšių su visuomene vadovas Andrius Baranauskas.

„Tele2“ ir šį kartą žaibiškai reagavo į vos prieš dieną „Bitės“ pateiktą pasiūlymą klientams. „Kitų pasiūlymai tiesiog juokingi!“ - „Tele2“ atremia tik antradienį „Bitės“ pristatytą planą „Laisvė“ ir neribotus pokalbius bei SMS į visus Lietuvos tinklus jau siūlo už 21 litą per mėnesį.

„Omnitel“ atstovė Daiva Selickaitė taip pat nepuolė mojuoti vėzdu ar žadėti perversmo ryšių sistemoje. Jos atsakymas skamba gana šaltai: „Mes nuolat planuojame ir ruošiame naujus sprendimus bei inovacijas savo klientams. Kai tik pasiūlysime naujovių arba naujus verslo modelius, mūsų klientai bus pirmieji, kurie apie tai sužinos.“

Taigi, sužinosime, o kol kas džiaukimės naujais pasiūlymais ir neužmirškime paskaičiuoti, ar tikrai jie mums apsimoka. Juk būna, kad ir 9 litų planas virsta daug didesne suma ne dėl to, kad daug prakalbame, o todėl, kad skambinome į mokamus telefonus, SMS mokėjome už automobilio statymą ir patyrėme kitų išlaidų, kurių nedengs joks neribotas planas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.