Išmanusis telefonas - lyg nuotolinis namų valdymo pultas

O kaip gi gali ten gyvenantiems pagelbėti išmanusis telefonas.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Jasulaitytė

Nov 28, 2013, 4:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:33 AM

O kaip gi gali ten gyvenantiems pagelbėti išmanusis telefonas.

„Šiais laikais telefonu galima ne tik skambinti, rašyti SMS, fotografuoti, bet ir valdyti išmaniuosius namus, arba „SmartHouse“, - sakė Vaidas Janulis, bendrovės „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ Intelektinių pastatų skyriaus vadovas. - Pasitelkus telefoną galima per atstumą stebėti namuose vykstančius procesus, įjungti/išjungti įvairius prietaisus, atitraukti arba užtraukti žaliuzes, reguliuoti apšvietimą.“

Tarkim, jau atvykę į darbą prisiminėte, kad palikote įjungtą lygintuvą, o prieškambaryje – apšvietimą.

Tačiau jums nereikia per spūstis grįžti namo ir eikvoti degalų – lygintuvą ir šviesą išjungsite telefonu tiesiog iš savo darbo vietos.

Šaltuoju metų laiku dar būdami darbe galite padidinti šildymą, kad grįžę namo jaustumėtės patogiai.

Jei trokštate dar daugiau šilumos – įjungti pirtį. Grįžus nebereikės laukti, kol ji įšils. Išmaniuoju telefonu taip pat galima atidaryti įvažiavimo vartus, reguliuoti muziką name ir kiekvienoje patalpoje atskirai.

Telefonas atstos ir televizoriaus nuotolinio valdymo pultelį.

Maža to, telefonu galima stebėti, kas vyksta namuose ir jų teritorijoje. Pasitelkę specialias programėles tiesiog telefono ekrane matysite tos dienos vaizdo kamerų suveikimus. Visada žinosite, kokios oro sąlygos yra lauke. Ekrane taip pat rodoma, kiek suvartota elektros energijos, dujų ar vandens.

Taupydami laiką telefonu iškart ir sumokėsite už suteiktas paslaugas.

Kaip dar valdomos „Smart House“ sistemos?

Įprastais jungikliais, kurie prijungti prie sistemos, todėl gali įjungti norimą režimą, pritemdyti ar paryškinti apšvietimą, užtraukti užuolaidas ir netgi įjungti televizorių.

„Protingi“ jungikliai rodo, ar valdomas įrenginys įjungtas ar išjungtas, taip pat turi galimybę įjungti norimą režimą, valdyti ne tik šviesas, bet ir žaliuzes bei visas kitas prie būsto prijungtas sistemas.

Nuotolinio valdymo pultas suteikia galimybę atsisakyti daugybės pultų skirtingiems įrenginiams, visus juos galima pakeisti vienu universaliu pultu. Jis suderinamas su sistema, todėl puikiai veikia visame name bei nedideliu atstumu nuo jo.

Jutikliniais ekranais galima sukurti bei pakeisti režimus, valdyti visas sistemas, keisti laiko nustatymus. Tokie ekranai labai patogūs, nes galima matyti patalpų schemas, grafiškai pavaizduotą kiekvienos sistemos būklę, pasirinkti muziką, naršyti internetą.

Jutikliai gali automatiškai įjungti šviesą įėjus į patalpą, kritulių davikliai gali užblokuoti laistymo sistemą, užklupus lietui, vėjo jutikliai apsaugo markizę nuo vėjo.

Valdydami internetu matysite, kas namuose įjungta ar išjungta, kokia temperatūra namuose. Internetinio valdymo puslapyje yra skaitiklių duomenys, sąnaudų statistika ir visa kita, kas gali būti reikalinga. Be to, internetu gaunama informacija apie visus namuose nutikusius gedimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.