Projekte „TEO burės“ studentai kūrė idėjas, kurios bus įgyvendintos

Elektroninė prekyba per televiziją, prie interneto jungiama namų stebėjimo vaizdo kamera, galimybė užsienyje patogiai naudotis bevieliu interneto ryšiu – tai tik kelios projekte „TEO burės“ dalyvavusių technologijų ir rinkodaros specialybių studentų pasiūlytos telekomunikacijų rinkos naujovės. Po trijų mėnesių darbo ir konsultacijų su dėstytojais bei specialistais, studentai įvertinimui pateikė 10 naujų idėjų. Bendrovės TEO vadovai šiuo metu vertina, kurie iš pateiktų projektų bus įgyvendinti ir pasiūlyti bendrovės klientams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2013, 3:27 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:43 PM

Pernai pirmą kartą organizuotame kūrybiškumo skatinimo projekte „TEO burės“ dalyvavo 10 ir 11 klasių moksleiviai. Per specialius jiems skirtus seminarus jaunuoliai sėmėsi žinių telekomunikacijų srityje, o vėliau generavo idėjas. Kai kurios jų jau įgyvendintos. Moksleivių siūlymu bendrovė TEO pakvietė pačius bevielio interneto (Wi-Fi) vartotojus siūlyti naujus prieigos taškus mieste. Tokiu būdu įvairiuose šalies miestuose jau papildomai įrengta 20 TEO Wi-Fi zonų.

Šiais metais projekte dalyvavo 80 telekomunikacijų ir elektronikos, multimedijos inžinerijos bei rinkodaros baigiamųjų kursų studentų iš Kauno technologijos, Vilniaus Gedimino technikos universitetų bei Vilniaus kolegijos.

Tarp jų sukurtų projektų - galimybė televizijos GALA klientams užsisakyti norimų prekių TV ekrane, bevielio interneto (Wi-Fi) tinklo plėtra, galimybė pasiūlyti Wi-Fi keliaujantiems į užsienį ir nesudėtingai diegiama namų vaizdo stebėjimo sistema.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentų išradimas suteiks galimybę interneto vartotojams paprastai įsidiegti vaizdo stebėjimo kamerą. Šis sprendimas ypač aktualus norintiems bet kurio metu stebėti vienus paliktus naminius gyvūnus, namuose esančius vaikus ar tiesiog patikrinti namų saugumą išvažiavus atostogauti. Vaizdo stebėjimo kamerą vartotojas gali valdyti internetu.

„Studentams patikėjome konkrečias verslo ir technologines užduotis, kurios realiai iškyla įmonės veikloje. Projekto nauda buvo abipusė“, – sakė TEO generalinis direktorius Kęstutis Šliužas.

„Norime, kad baigę mokslus studentai būtų pasiruošę spręsti realias problemas, suprastų, kad visi sprendimai turi būti orientuoti į kliento poreikius. Šis projektas suteikė galimybę geriau pažinti telekomunikacijų rinką ir išbandyti savo jėgas“, – teigė Artūras Medeišis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.