„Google“ Azijoje atidaro pirmuosius duomenų centrus

JAV interneto milžinė „Google“ atidarė pirmuosius duomenų centrus Azijoje ir siekia plėsti savo veiklą regione. Tokį žingsnį bendrovė žengė, nes vis daugiau žmonių Azijoje, kur gyvena daugiau kaip pusė pasaulio gyventojų, pasijungia prie interneto. Apie tai praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 10:27 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:25 PM

„Google“ atstovai teigia, kad steigiant duomenų saugojimo centrus pačiame regione įmonė galės suteikti „greitesnę ir patikimesnę“ prieigą prie savo paslaugų Azijos vartotojams.

Naujieji duomenų saugojimo centrai įsikūrę Taivane ir Singapūre. „Interneto vartojimo augimas Azijos regione tiesiog stulbinantis, – teigia „Google“ duomenų centrų padalinio vadovo padėjėjas Joe Kava. – Vien šių metų liepos-rugsėjo mėnesiais Azijoje pirmą kartą prie mobiliojo interneto tinklo pasijungė daugiau kaip 60 mln. žmonių. Tai beveik dvi Kanados ar trys Australijos. Toks augimas turėtų išlikti dar kurį laiką, nes daugelis dar internetu nesinaudojančių asmenų gyvena būtent Azijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?