Lietuviai skaitmenizavo Filipinų literatūros paveldo biblioteką

Elektroninės leidybos sprendimus teikianti bendrovė „M2 technologijos“ įgyvendino unikalų projektą – skaitmenizavo Filipinų literatūros paveldo biblioteką. Nuo šiol bibliotekoje saugomos retos knygos, dokumentai, rankraščiai ir žemėlapiai, sukurti iki 1946 metų, yra prieinami skaitytojams iš viso pasaulio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2013, 11:14 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:23 PM

Projekto, kurį iniciavo pati biblioteka, tikslas – suteikti galimybę moksleiviams, studentams ir kitiems Filipinų kultūra bei istorija besidomintiems žmonėms bet kur ir bet kada susipažinti su retais kūriniais.

„M2 technologijos“ pagal bibliotekos poreikius pritaikė savo sukurtą skaitmeninės leidybos ir platinimo sprendimą „Optimalmag“. Dabar bibliotekos abonementą turintys žmonės retus literatūros kūrinius gali skaityti naudodamiesi kompiuteriais, „iPad“ arba „Android“ mobiliaisiais įrenginiais. Be to, vartotojai gali ne tik skaityti, bet ir naudotis žodžių ir frazių paieška bei pastabų įrankiu.

Leidinius skenuoja ir į duomenų bazę talpina pati biblioteka. Šiuo metu skaitmenizuota apie 200 retų leidinių, iš viso biblioteka planuoja į skaitmeninį formatą perkelti apie 2 tūkst. kūrinių.

„Projektą įgyvendinome per šešis mėnesius. Užsakovui jis nieko nekainavo – sutarėme, kad biblioteka su mumis dalinsis pajamomis iš vartotojų mokamų mokesčių už mėnesio, ketvirčio ir metų abonentus. Nors bendradarbiavome su klientu esančiu už tūkstančių kilometrų, darbas vyko labai sklandžiai“, – sako sprendimą įgyvendinusios bendrovės direktorius Martynas Slapšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.