Konkurentai „Google“ kaltina pažeidžiant vartotojų teises

Su JAV interneto milžine „Google“ konkuruojančios įmonės teigia esančios nepatenkintos šios pateiktu sprendimu Europos Sąjungos (ES) vykdomam tyrimui. Europos Komisija (EK) procesą pradėjo kaltindama „Google“, neva ši naudojasi savo dominuojama padėtimi interneto paieškos sistemų rinkoje, praneša „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 13, 2013, 12:19 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:30 PM

Antimonopolinis tyrimas prieš „Google“ buvo pradėtas 2010 metais. EK aptiko keturis svarbius bendrovės pažeidimus: ji tarp paieškos rezultatų suteikdavo nesąžiningą pirmenybę savo siūlomoms paslaugoms, kopijavo įvairią informaciją be šios autorių sutikimo, varžė leidėjus įvairiomis sutartimis ir skatino klientus nesinaudoti kitomis paieškos sistemomis.

„Google“, atsakydama į visus kaltinimus, pasiūlė rodyti daugiau konkuruojančių bendrovių rezultatų.

Konkurentai mano, kad siūlomas sprendimas iš esmės nepakeis „Google“ taikomos politikos.

„Ji ir toliau galės pateikti savo paieškos rezultatus taip, kad šie iškraipys vartotojo pasirinkimo galimybes, – sakė pramonės grupės „FairSearch“ atstovas Europoje Thomas Vinje. – Pasiūlymu nėra sprendžiama problema, kurią EK nustatė dar 2012 metais. Jis pažeidžia vartotojų teises.“

„FairSearch“ įvardijama tarp kelių bendrovių, kurios kreipėsi į ES dėl „Google“ taikomos politikos. Tarp šių įmonių yra ir „Microsoft“, plėtojanti savo paieškos sistemą „Bing“.

„Google“ atsakymas buvo trumpas: „EK neseniai nurodė, kad tyrimas pradėtas dėl galimybės rodyti tarp paieškos rezultatų ir konkurenčių rezultatus, tačiau toks rodymas nėra privalomas.“

Interneto milžinei priklauso 70 proc. paieškos sistemoms pateikiamų užklausų srauto JAV ir 90 proc. Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.