RRT kviečia išmokti naudotis elektroniniu parašu

Paaiškėjus, kad einant 14-iems elektroninio parašo gyvavimo metams juo vis dar nesinaudoja 82 proc. gyventojų, Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) suskubo imtis švietėjiškos veiklos.

Elektroniniu parašu vis dar nesinaudoja 82 proc. Lietuvos gyventojų.<br>V.Balkūno nuotr.
Elektroniniu parašu vis dar nesinaudoja 82 proc. Lietuvos gyventojų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2013, 10:19 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:15 PM

Nuo antradienio visi, norintys išmokti naudotis ar jau besinaudojantys elektroniniu parašu, gali apsilankyti atnaujintoje elektroninio parašo nuotolinio mokymo sistemoje adresu Elektroninisparasas.lt.

Šioje svetainėje pateikiama išsami informacija apie elektroninį parašą, jo panaudojimo sritis, įmones, išduodančias kvalifikuotus sertifikatus. Taip pat tinklalapyje galima pagilinti žinias apie e. parašą, išsamiau nagrinėjant techninius ir teisinius e. parašo pagrindus.

Tiems, kurie dar nemėgino (arba mėgino, bet jiems nepavyko) pasirašyti e. parašu, yra pateikiamos detalios instrukcijos su paaiškinimais, kaip tai atlikti.

Jei kiltų klausimų arba atsirastų poreikis pasidalyti informacija su kitais vartotojais, šioje sistemoje yra sukurta atvira grupė, kurioje galima dalyvauti diskusijose aktualiais e. parašo klausimais. Šias diskusijas stebi kompetentingi RRT specialistai ir aktyviai į jas įsitraukia atsakydami į rūpimus klausimus.

Sistemoje registruotieji vartotojai taip pat gali atlikti testą, kuris sudarytas iš teorinių ir praktinių e. parašo srities klausimų. Visiems, išlaikiusiems testą, yra išduodamas sertifikatas, liudijantis apie e. parašo kurso įsisavinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.