Neturite bitkoinų? Yra ir daugiau virtualių valiutų!

Bitkoinai jau spėjo išgarsėti visame pasaulyje, tačiau tai – ne vienintelė virtuali valiuta, turinti apčiuopiamą vertę. Yra dar bent 14 virtualių valiutų, kurių vertė siekia daugiau nei dolerį už vienetą, skelbia Coinmarketcap.com.

Virtualių valiutų kūrėjai išbando įvairias taktikas: vieni prigamina daug skaitmeninių pinigų, kurių vertė yra maža, kiti elgiasi atvirkščiai.<br>123rf nuotr.
Virtualių valiutų kūrėjai išbando įvairias taktikas: vieni prigamina daug skaitmeninių pinigų, kurių vertė yra maža, kiti elgiasi atvirkščiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-30 16:27, atnaujinta 2018-02-19 16:00

Šiuo metu bitkoinai yra ne tik brangiausi (vieną tokį virtualų pinigą galima nusipirkti ar parduoti už maždaug 750 dolerių), bet ir turi didžiausią bendrą rinkos vertę (per 9 mlrd. dolerių). Pagal šiuos rodiklius, ko gero, rimčiausias jų konkurentas yra laitkoinai (angl. litecoin), kurių vienas kainuoja apie 24 dolerius, o bendra rinkos vertė yra beveik 0,6 mlrd. dolerių. Šiuos virtualius pinigus priima dauguma prekybininkų, kurie naudoja ir bitkoinus.

Žinoma, yra ir brangesnės virtualios valiutos, pavyzdžiui, masterkoinai (angl. mastercoin) kainuoja apie 180 dolerių, bet jų rinkos vertė siekia „tik“ 100 mln. dolerių (mat šių skaitmeninių pinigų yra mažiau). Masterkoinai naudoja bitkoinų protokolą, todėl jie laikomi saugesniais ir lankstesniais už konkurentus.

Nemažą vertę pasiekti pavyko ir bitbarams (angl. bitbar) – ypač retai virtualiai valiutai, kurios vienetas šiuo metu vertas maždaug 44 dolerių. Jos kūrėjai dėmesio naujoje nišoje siekia sulaukti unikalumu: rinkoje yra mažiau nei 9 tūkst. bitbarų (palyginimui, bitkoinų skaičius perkopė 12 milijonų).

Riplų (angl. ripple) kūrėjai pasirinko atvirkštinę strategiją: jie skelbia paruošę beveik 100 mlrd. virtualių pinigų, kuriuos šūsnimis dalija žmonėms, kurie priskiria savo kompiuterių išteklius skaičiavimo uždaviniams atlikti. Tiesa, vienas riplas šiuo metu vertas mažiau nei 3 dolerio centų.

Grįžtant prie vertingesnių virtualių pinigų, jūsų dėmesio gali sulaukti tokie pavadinimai: protošarai (protoshares; 21 doleris už vieną), novakoinai (novacoin; 14 dolerių), neimkoinai (namecoin; 5 doleriai), anonkoinai (anoncoin; 4,7 dolerio), unobtaniumai (unobtanium; 4,6 dolerio), pierkoinai (peercoin; 4,4 dolerio), praimkoinai (primecoin; 2,7 dolerio), frankai (franko; 2,2 dolerio), kriptogeniniai lydiniai (cryptogenic bullion; 2,2 dolerio), daimondai (diamond; 2,1 dolerio) ir elakoinai (elacoin; 1,3 dolerio).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.