„Google Glass“ akinius išbandęs žurnalistas: „Jie yra pasmerkti“

Žinomas technologijų žurnalistas Robertas Scoble'as buvo vienas pirmųjų vartotojų, gavusių išmaniuosius akinius „Google Glass“. Praleidęs nemažai laiko su jais vyras konstatuoja, kad technologija sėkmės nesulauks – bent jau ne šiais metais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2014, 5:40 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:45 PM

Balsu valdomus akinius, kurie turi nedidelį permatomą ekraną virš dešinės akies ir gali atlikti pagrindines išmaniojo telefono funkcijas, R.Scoble'as gavo dar pernai balandį, kada jie buvo pasiūlyti kai kuriems žurnalistams ir žinomiems žmonėms testuoti. Praleidęs nemažai laiko su šiuo įrenginiu, žurnalistas prognozuoja, kad išleisti į prekybą jie patirs nesėkmę. Manoma, kad „Google“ gali pradėti prekiauti išmaniaisiais akiniais jau šiais metais.

R.Scoble'o nuomone, akiniai bus per brangūs ir jiems nebus paruošta pakankamai programėlių, kad jie būtų verti savo kainos. Tiesa, ilgojo laikotarpio perspektyvos yra kur kas šviesesnės.

„Esu beveik tikras, kad iki 2020 metų tai išpopuliarės ir atsiras daug konkurentų. Taigi jei kalbėtume apie 2020-uosius, tuomet jie nėra pasmerkti. Tačiau ar jie šiais metais įveiks „Apple iWatch“ laikrodį? Ne, jie visiškai pasmerkti“, – teigė R.Scoble'as.

„Apple“ dar nepristatė išmaniojo laikrodžio, tačiau jau senokai sklando gandai, kad ji planuoja artimiausiu metu įžengti į dėvimos elektronikos rinką.

Technologijų žurnalistas pažymėjo, kad ribotam skaičiui bandytojų po 1,5 tūkst. dolerių pernai parduoti akiniai, išleidus į prekybą, vartotojams turėtų kainuoti daugiau nei 500 dolerių. Anot jo, tokia kaina bus gerokai per didelė masinei prekybai.

„Kaina bus ypač svarbi. Tačiau aš girdėjau, kad jie bus ne pigesni nei 500 dolerių šiais metais, taigi tai reiškia, kad jie yra pasmerkti 2014-aisiais. Kainai nukritus žemiau 300 dolerių ir atsiradus patobulintoms versijoms rinka pradės augti. Aš sakyčiau, kokiais 2016 metais“, – mano R.Scoble'as.

Jis pastebėjo, kad kiekvieni akiniai turės būti pritaikyti konkrečiam pirkėjui, be to, juos reikės apmokyti, kaip naudotis šiais įrenginiais. Tai turės įtakos ir kainai. Taip pat, jo nuomone, dalies vartotojų netenkins baterijos tarnavimo laikas, jei jis liks toks pat, kaip bandytojams skirtoje versijoje.

Dar vienas trūkumas – programėlių stygius: „Po kelių mėnesių nuo išleidimo situacija pagerės, bet pirmieji pirkėjai nuolat klausinės: „Kur „Uber“ aplikacija? Kur „Foursquare“ aplikacija? Kodėl „Facebook“ programėlė tokia nevykusi?“

R.Scoble'as priduria, kad jam „Google Glass“ labai patinka, tačiau jis ragina išradimo autorius likti realistais ir nedėti pernelyg didelių vilčių į šį produktą – bent jau pirmaisiais prekybos metais.

Nors kol kas išleista tik ribota partija „Google Glass“ akinių, jei jau sulaukė prieštaringų vertinimų. Kai kurios įstaigos (pvz., restoranai, barai ir pan.) nusprendė neįleisti lankytojų su šiais įrenginiais dėl to, kad jais labai paprasta fotografuoti ir filmuoti. O keli žmonės net buvo nubausti už tai, kad dėvėjo „Google Glass“ vairuodami, tad policininkai juos prilygino mobiliesiems telefonams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.