Pelningas neištikimybės internetas – nuo nuotykio iki keršto

Galima iki užkimimo keikti Noelį Bidermaną, sukūrusį paslaugų svetainę tiems, kurie nori nuotykių su svetimais sutuoktiniams, tačiau 22 milijonai svetainės klientų vyrukui sunešė milijonus dolerių. O kiek likimų sulaužė portalas „IsAnyoneUp“, skatinęs keršto trokštančius paliktus įsimylėjėlius čia skelbti pornografines savo buvusiųjų nuotraukas? Net ir „Facebook“ išskyrė ne vieną šeimą! Kad internete pilna purvo, kalba visi, kurie netingi. Tačiau ar nėra taip dėl to, kad likę vieni daug kas vis tiek panūsta į tą purvą žvilgtelėti bent viena akimi?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 14, 2014, 10:35 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:10 PM

Neištikimieji neištikimiesiems, arba 100 mln. vertės verslas

N.Bidermanas, internetinės pažinčių svetainės „Ashley Madison“ įkūrėjas bei vadovas, save vadina labiausiai nekenčiamu žmogumi internete. Ir jo teiginys turi pagrindo – juk ši pažinčių svetainė skirta susituokusiems žmonėms, ieškantiems nesantuokinio nuotykio.

Nuo 2001 m. veikiančios Kanadoje įkurtos svetainės šūkis – „Gyvenimas trumpas. Patirk nuotykį“. Taigi galima suprasti žmones, kuriuos toks cinizmas šokiruoja. Tačiau Noeliui tai nė motais – jis ardo šeimas, daužo širdis, griauna santuokas ir nenustoja džiugiai šypsotis.

O kodėl gi ne, jei jo verslas tiesiog klesti ir sukrovė jam didžiąją dalį valdomo 100 mln. dolerių vertės turto. Jo klientais yra tapę 22 mln. gašlių sutuoktinių iš 30 pasaulio šalių.

Aišku, toks verslas nėra visai saugus. N.Bidermanas sulaukė ne vieno grasinimo susidoroti, o Honkonge veikia religinė grupė, mėginanti uždrausti šią svetainę.

Nuogybė – kaip kerštas

Hunteris Moore’as sugalvojo paprastą verslo planą – praturtėti demonstruojant nuogų žmonių nuotraukas, kurioms rodyti jis negavo leidimo. Planas, atrodo, lyg ir visai nelegalus, tačiau JAV teisėsauga daugiau negu metus nesugebėjo uždaryti H.Moore'o sukurto portalo „IsAnyoneUp“, o savo nuotraukas jame aptikusios aukos jautėsi bejėgės.

Hunteris tiesiog ragino portalo lankytojus skelbti nepadorias savo buvusių draugių ar draugų nuotraukas ir aprašymą, kodėl ir už ką, jų nuomone, tie žmonės nusipelnė čia būti. Negana to, prie nuotraukų buvo įrašyti asmens vardas ir pavardė, nuorodos į jo socialinius tinklus ir gyvenamoji vieta.

Aišku, po įkeltomis nuotraukomis kiekvienas turėjo teisę rašyti savo komentarą ir, patikėkite, gerų žodžių apie to asmens išvaizdą ar kūną ten tikrai nebuvo. Taigi visas rinkinys, skirtas žmogui kuo klaikiau pažeminti.

Jei kuri nors auka skųsdavosi, iš jos tyčiodavosi. Jei grasino teismais – buvo ignoruojama. Taip ir buvo, kol 2011 m. kažkas įdėjo 24 m. aktorės Kaylos nuotraukos viena apnuoginta krūtimi. Toji nuotrauka buvo pavogta įsilaužus į merginos elektroninį paštą, o jos motina Charlotte Laws nutarė viso to taip nepalikti.

Nesulaukusi pagalbos nei iš svetainę prižiūrinčios kompanijos, nei iš H.Moore'o, nei iš jo advokato ir net motinos, ji kreipėsi į FTB. Trys jauni agentai sudorojo H.Moore'ą labai panašiai, kaip jis dorojo savo aukas. Jie ne tik konfiskavo jo kompiuterį, telefoną ir kitą elektroninę įrangą, bet ir patys pradėjo jį anonimiškai persekioti elektroniniais kanalais.

Į viešumą nutekėjo asmeninė informacija, adresas ir net asmens kortelės numeris. Galiausiai 2012 m. balandį H.Moore'as pasidavė, uždarė portalą ir pranešė, kad dėl į portalą patenkančių nepilnamečių nuotraukų jis turi per daug problemų.

Nepasiduok be kovos

Tiesa, yra ir padoresnių keršto neištikimiems bei palikusiems būdų. Štai svetainė „CheaterVille“ ne tik skatina dėti neištikimų ar pasinaudojusių ir pabėgusių vyrukų (ir, žinoma, moterų) nuotraukas, vardus bei gyvenamąją vietą. Norintys čia gali pasitikrinti, ar dominantis asmuo nėra įtraukas į šį sąrašą.

Žodžiu, kerštas su pasekmėmis ir be jokių nuogybių – nuotraukos čia dedamos paprastos. Užtat kiek panaršius aptikome ir dar vieną galimą svetainės naudą – įtariantys, jog antroji pusė neištikima, čia įdeda antrosios pusės nuotrauką su įtartina priešingos lyties asmenybe ir viešai klausia, ar niekas jų nepažįsta.

Ar galima uždirbti iš sudaužytos širdies?

Svetainė „NeverLikedItAnyway“ (išvertus iš anglų k. – vis tiek man tai niekada nepatiko) labai originaliai pažvelgė į paliktų nuotakų, sužadėtinių bei jaunikių bėdas. Čia palikti žmonės prekiauja daiktais, kuriuos jiems padovanojo buvę mylimieji. Pelningas kerštas.

Šiuo metu svetainė skelbia ieškanti naujų namų, tačiau neseniai apsilankę įsitikinome, kad čia kartais galima tikrai pigiai įsigyti puikų sužadėtuvių žiedą ar atgauti bent dalį pinigų, investuotų į vestuvinę suknelę.

Tiesa, žadėtų 12 000 dolerių kainuojančių platininių sužadėtuvių žiedelių už 1000 dolerių rasti nepavyko – net įniršusios nuotakos šiais laikais atrodo gana pragmatiškos ir smarkiai kainos nenuleidžia. Užtat labai pigiai galima įsigyti bent kelis užsakytus banketus su vieta, maistu ir gėrimais. Įsivaizduojate, kokia gyvenimo tragedija slypi už tokio skelbimo?

Negailestingasis „Facebook“

Štai didžiausias visų santykių griovėjas pasaulyje. Klaikiausia, kad nuo jo negina nei turtai, nei meilės priesaikos. Štai ir 150 tūkst. litų per savaitę uždirbantį futbolininką Michaelį Choprą „Facebook“ išskyrė su žmona po septynis mėnesius trukusios santuokos. Heather Swan (24 m.) pranešė, jog jį palieka tiesiog pakeisdama savo paskyros statusą – įrašė „vieniša“, ir daugiau jokių paaiškinimų.

Porelė ilgokai ir skausmingai kovėsi teismuose, aišku, neužmiršo apie tai nuolat informuoti savo „Facebook“ gerbėjų. Ir visa tai praėjus pusmečiui po milijoną litų kainavusių vestuvių prabangiame „Somerset“ viešbutyje.

Ir tai niekai. Kai Lauren Booth po 20 metų santuokos po barnio su vyru Craigu pakeitė savo „Facebook“ statusą į „išsiskyrusi“, jis vos nežuvo. Tiesiog pranešimas apie šeiminės padėties pakeitimą akimirksniu pasiekė visus draugus. Vienas  jų priėjo prie bare sėdinčio nusivylusio vyro ir pasveikino su viengungyste.

Grįžo namo vyras labai nusivylęs, sėdo ant motociklo, važiuodamas nukrito, susižalojo ir dvi savaites buvo ištiktas komos. Štai tau ir vienas mygtuko spustelėjimas.

Neflirtuok su nepažįstamosiomis – gali pažinti

Įtarusi, kad vyras gali būti neištikimas ar bent jau žvalgosi į šoną, trisdešimtmetė Stephanie Davies nutarė jį patikrinti. Sukūrė kvailutės dvidešimtmetės blondinės „Facebook“ paskirą, pasivadino Laura Willsham ir pasiprašė į vyro drauges.

44 m. Simonas, aišku, užkibo (žinome tų žaliaakių kerus), puolė aršiai flirtuoti, po to atvirai siūlyti susitikti pasimylėti. Pokalbių metu prisipažino naujajai „draugei“, kad yra vedęs, bet nelaimingas, kad turi meilužę Australijoje, tačiau ji jam nerūpi. Žodžiu, kai galiausiai žmona jam paaiškino, su kuo jis čia flirtuoja, vyro stalčius atvipo žemiau kelių.

Šeima išsiskyrė, kai jų vaikui suėjo metukai, o po 8 savaičių vyras vedė savo draugę Australijoje. Taip taip, tą pačią, kuri nerūpėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.