„IT ir mokslas“ – naujas portalas technologijų mėgėjams

Išmanyk, techno, laboratorija, visata, monitorius. Nesijuokite – patys žinome, kad poetai iš mūsų nekokie. Tačiau tai ne prastas haiku, o visiškai atsinaujinusio portalo „IT ir mokslas“ rubrikos. Augantis „Lrytas.lt“ skyrė naują didžiulį namą informacinio amžiaus rokenrolui – technologijoms. Ir mes pažadame, kad kiekvienas užsukęs – nesvarbu, krauna jis lagaminą į Marsą, ar tiesiog smalsauja, rengiasi kurti naują startuolį, ar ieško telefono, kuris geriau derės prie rankinės – čia ras tai, ko ieško.

Augantis „Lrytas.lt“ skyrė naują didžiulį namą informacinio amžiaus rokenrolui – technologijoms.
Augantis „Lrytas.lt“ skyrė naują didžiulį namą informacinio amžiaus rokenrolui – technologijoms.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius, Gediminas Gasiulis

Feb 4, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:30 PM

Nuo mikroschemos iki superkompiuterio, nuo atomo iki galaktikos, nuo idėjos iki išradimo, nuo startuolio iki korporacijos – apžvelgsime, pristatysime ir paaiškinsime viską.

Kadangi žmogui vis sunkiau išsirinkti tai, kas jam tinka labiausiai, o eksperimentuoti už savo pinigus ne taip ir malonu – A.Lukošius bei G.Gasiulis išvaduos jus nuo poreikio viską išbandyti savo kailiu.

Rubrika „Techno“ – visos techologinės naujienos. Nuo naujo „Samsung“ telefono iki mintimis valdomų žaislų. Nuo daiktų, kuriais lietuviai stebina pasaulį iki technologinių stebuklų, kuriuos pasaulis siūlo lietuviui.

Tik čia asmeniniai įspūdžiai išbandžius įvairiausius įrenginius ir reportažai iš pasaulinių parodų bei pristatymų.

Domina, kokių naujų funkcijų turės telefonai, kurių pristatymai vyks didžiausioje parodoje Barselonoje „Mobile World Congress“? Čia skelbsime išskirtinius pasakojimus bei vaizdo siužetus tiesiogiai iš Barselonos.

Rubrika „Išmanyk“ – viskas, ką verta žinoti, kad gyvenimas būtų patogesnis. Lietuvos ryšio tiekėjų kainų pokyčiai ir elektroninio parašo nauda tau, naujausi valdžios sprendimai, verslo iniciatyvos ir technologijos mokykloms.

Čia teiksime patarimus, kaip išvengti naujo viruso ir kokias programėles įsidiegęs savo telefoną paversi naudingiausiu draugu. Kokį kompiuterį verta pirkti ir kokiai naujovei metas taupyti.

Rubrika „Laboratorija“ – mokslo pasiekimai ir naujovės. Nuo naujų vėžio gydymo metodų iki Lietuvos lazerių gamintojų atradimų. Nuo netikėčiausių mokslinių teorijų iki išradimų, kurie jau rytoj taps neatsiejama kasdienybės dalimi.

Biologija ir ekologija, hadronų greitintuvas ir šalta branduolio sintezė – viskas, ką atrado ir su kuo pluša protingiausios pasaulio galvos guls čia.

Rubrika „Visata“ – apie viską, kas yra toliau už dangaus. Nuo lietuviškos kosmoso programos iki keliautojų į Marsą atrankos, nuo naujausių kinų Mėnulio tyrimų iki amerikiečių planų Marse gaminti atmosferą.

Žodžiu, jei link Žemės artės kometa ar ateivių laivynas – visa tai sužinosite čia.

„Monitorius“. Tai ne rubrika, o visos mokslo ir technologijos spalvos. Nuotraukų iš parodų ir naujų įrenginių pristatymų galerijos. Kuriamų įrenginių ir netrukus prekyboje pasirodysiančių telefonų nuotraukos. Žodžiu, visos žinios tiems, kas informaciją semia vaizdais ir spalvomis, o ne žodžiais.

Ypač laukiame smalsių ir besidominčių savo „Facebook“ grupėje. Čia ne tik pirmieji sužinosite įdomiausias naujienas, bet ir galėsite gauti atsakymų į jums rūpimus klausimus, dalyvauti diskusijose bei gauti ir dalinti patarimus tiems, kam kyla neaiškumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.