„Boeing 747“ lėktuvuose – pavojų kelianti programinė klaida

JAV Federalinė aviacijos administracija (FAA) antradienį nurodė skubiai ištaisyti programinę klaidą, kuri yra aktuali daliai „Boeing 747“ orlaivių. Dėl šios spragos lėktuvas leidimosi metu gali prarasti trauką ir rėžtis į žemę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2014, 8:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:23 AM

FAA dokumente nurodoma, kad pavojų kelianti programinė spraga aktuali orlaiviams „Boeing 747-8“ ir „Boeing 747-8F“, kuriuose naudojami „General Electric“ varikliai.

Tokią klaidą turinčių lėktuvų JAV yra septyni, praneša Nbcnews.com. „Boeing“ tinklalapyje nurodoma, kad iš viso parduoti 66 tokie keturis variklius turintys lėktuvai. Šie modeliai buvo pristatyti 2011-aisiais, bet iki šiol minėta programinė spraga nebuvo sukėlusi problemų skrydžių metu.

Europoje daugiausia, vienuolika, šių orlaivių priklauso Vokietijos „Lufthansa“ bendrovei. Jos atstovai teigia žinantys FAA paskelbtą informaciją ir aiškinasi situaciją.

Šių orlaivių taip pat turi Kinijos „Cathay Pacific“ (13), Liuksemburgo „Cargolux“ (9), „Korean Airlines“, „Nippon Cargo Airlines“ ir „Volga-Dnepr UK“ kompanijos.

Kadangi klaida kelia rimtą pavojų, FAA nurodė „Boeing“ klaidą ištaisyti iki balandžio 9 dienos, praleisdama įprastą komentarams skirtą periodą.

„Boeing“ teigia, kad programinis atnaujinimas buvo parengtas dar pernai ir dalis skrydžių operatorių jį jau yra įdiegę. Kompanija nurodo, kad gedimo tikimybė yra ypač maža.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.