Didmiesčių metro stotys ateityje bus vertikalios

Tokiuose didmiesčiuose kaip Londonas ar Niujorkas metro stotys yra didžiulės ir užima nemažai brangios vietos. Bet gali būti, kad ateityje situacija pasikeis ir metro traukiniai kils į vertikalias stotis – milžiniškus dangoraižius.

Traukinio kabinos, kuriose tilptų iki dešimties žmonių, į viršų kiltų dėl prie dangoraižių pritvirtintų didžiulių magnetų.<br>Evolo.us nuotr.
Traukinio kabinos, kuriose tilptų iki dešimties žmonių, į viršų kiltų dėl prie dangoraižių pritvirtintų didžiulių magnetų.<br>Evolo.us nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 11:16 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:50 PM

Šią idėją, pavadintą „Hyper Speed Vertical Train Hub“, pasiūlė londoniečiai Christopheris Christophi ir Lucas Mazarrasa. Jų teigimu, vertikalios metro stotys atlaisvintų vietą miestų centruose, o keleivių srautai stotyse būtų efektyviau valdomi.

Anot išradėjų, traukinio kabinos, kuriose tilptų iki dešimties žmonių, į viršų kiltų dėl prie dangoraižių pritvirtintų didžiulių magnetų, bėgių tokiems traukiniams nereikėtų.

Idėjos autoriai teigia siekiantys išspręsti neišvengiamus iššūkius, su kuriais didieji miestai susidurs jau 2075 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.