Kompiuteriai išeina iš mados: visi nori telefonų ir planšečių

Jungtinių Valstijų informacinių technologijų tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Gartner“ pirmadienį pateikė savo ekspertų prognozes. Anot specialistų, pasaulinė kompiuterinės technikos ir mobiliųjų telefonų rinka 2014 metais ūgtelės 4,2 proc. Manoma, kad bus parduota iki 2,4 mlrd. naujų įrenginių, nors dar praėjusiais metais rinka smuko 9,5 proc.

Vartotojai perka vis mažiau tradicinių kompiuterių, o išmaniųjų telefonų ir planšečių pardavimai toliau auga.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Vartotojai perka vis mažiau tradicinių kompiuterių, o išmaniųjų telefonų ir planšečių pardavimai toliau auga.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2014, 3:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:22 AM

Tikimasi, kad mobiliųjų telefonų pardavimai 2014 metais, palyginti su 2013-aisiais, kilstelės 3,1 proc., – bus parduota apie 1,9 mlrd. įrenginių.

„Gartner“ pažymi, kad išmaniųjų telefonų pardavimai užima didžiąją mobiliųjų telefonų rinkos dalį (66 proc.) - tokia tendencija išliks ir ateityje, tiesa, jų dalis gali padidėti iki 88 proc. Tradicinė asmeninių kompiuterių rinka, t. y. stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių, šiais metais ir toliau trauksis. Palyginti su praėjusiais metais, 2014-aisiais pardavimai smuks 3 proc., iki 308,5 mln. prietaisų.

Bendrovės vertinimu, planšetinių kompiuterių rinka šiais metais augs kiek lėčiau nei anksčiau. Palyginti su praėjusiais metais, pardavimai kilstelės 23,9 proc. ir pasieks 256 mln. įrenginių. Daugiausiai įtakos tokiam nuosmukiui turi planšečių kaina, o ne jų funkcionalumas, pabrėžia "Gartner" analitikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.