„OnePlus One“ – telefonas žudikas, dėl kurio pešasi pirkėjai

Kiti gamintojai savo telefonams galvoja išradingus šūkius – „įkvėptas gamtos“, „paliesk tobulumą“ ir t.t. „OnePlus One“ svetainėje šūkis griežtas ir paprastas: „2014 Flagship Killer“. Taigi, kas įkvėpė lyg ir paprastą „Android“ įrenginį gaminančią komandą pavadinti jį „2014-ųjų flagmanų žudiku“? Kodėl susipažinęs su tuo, ką siūlo, esu linkęs tuo šūkiu patikėti? Kas per velniška pardavimo strategija, kai turi laimėti teisę nusipirkti naują telefoną? Ar pasivadinusiems svajotojais ir pasižadėjusiems niekada nenurimti šio telefono kūrėjams pasisekė pasiekti savo tikslą – sukurti ne pelną, o geriausią įmanomą gaminį?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 29, 2014, 11:24 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:19 PM

„Mūsų tikslas niekuomet nebus sukurti produktą, kuris tenkintų vienos ar kitos kainos rinkos dalį. Mūsų idėja – kurti geriausią įmanomą produktą. Taškas. Mes niekuomet nesieksime diegti to, kas gerai atrodo tik popieriuje, nediegsime beprasmių, niekam nereikalingų funkcijų. Mūsų pasirinkimas – susitelkti į tai, kas išties praverčia kasdieniame gyvenime. Taip mes kuriame vertę savo vartotojams“, – dėsto savo filosofiją telefono „OnePlus One“ kūrėjai.

Taigi, supraskime, kad atsirado komanda, kuri siekia sukurti gerą, greitą, lengvą ir saugų telefoną, o ne krūvas pinigų kainuojantį įvaizdį. Tačiau visa tai tik žodžiai – pažiūrėkime, ko tas „žudikas“ vertas.

Telefono širdis – keturių branduolių 2,5 GHz „Qualcomm Sapdragon 801“ procesorius. Pradžia gera – lygiai toks pat sukasi „Samsung Galaxy S5“ ir „LG G3“.

Telefone įdiegtas visame pasaulyje veikiantis 4G LTE ryšys, o ekrane rodomo vaizdo kokybę gerokai pagerina specialius grafinis procesorius „Adreno 330“. Sparčiąją atmintį telefono kūrėjai taip pat rinkosi netaupydami – tai 3GB DDR3 RAM atmintinė, veikianti 1866 MHz dažniu.

Žiūrime toliau. Galinė kamera lyg atkeliavusi iš geriausių „Sony“ telefonų – 13 megapikselių „Sony Exmor IMX214“ jutiklis ir labai šviesus f/2.0 šešių lęšių objektyvas. Dviejų diodų blykstė apšviečia fotografuojamą vaizdą daug natūraliau negu vieno.

Negana to, su šia kamera galima filmuoti 4K raiškos vaizdo failus arba, pasirinkus 720p raišką, filmuoti 120 kadrų per sekundę greičiu, taip išgaunant fantastišką sulėtinto judesio efektą.

Priekinė 5 megapikselių kamera turi gana platų 80 laipsnių kampą, tad šį telefoną skelbiame pritaikytu asmenukėms.

1920x1080 raiškos LTPS IPS tipo 5,5 colių įstrižainės telefono ekranas taip pat nenusileidžia aukščiausios klasės žinomų gamintojų įrenginiams. Įdiegta „Touch-on-Lens“ technologija panaikino atstumą tarp liesti jautraus sluoksnio ir ekrano ir padarė telefoną kur jas jautresnį ir bent 300 proc. atsparesnį smūgiams.

3100 mAh baterija net didesnė už daugelio konkurentų. Palyginkime: „Samsung Galaxy S5“ – 2800 mAh, „HTC One m8“ – 2600 mAh.

Telefono korpusas pagamintas iš magnio, kuris lengvesnis už aliuminį, tad šis nemažo ekrano gaminys sveria 162 g. Nugarėlė lenkta, tad storiausioje vietoje telefonas yra 8,9 mm storio, o prie kraštų – 4,6 mm. Beje, ekranas užima faktiškai visą telefono priekinę dalį – atstumas nuo jo krašto iki briaunos tik 0,05 mm.

Be to, čia yra trys mikrofonai. Jie ne tik tam, kad galėtume įrašinėti stereogarsą. Svarbiausia jų funkcija – foninio triukšmo slopinimas ir balso kokybės gerinimas.

„OnePlus One“ gamintojai sako, kad vieniems pirkėjams labiau patinka, kai telefone įrengti liečiami valdymo mygtukai, kitiems – kai valdoma liečiant ekraną. Dėl to buvo nuspręsta įdiegti ir vieną ir kitą. Taigi, vartotojas pats gali pasirinkti, ar ekrano apačioje palikti nuolatinius liečiamus valdymo mygtukus, ar juos išjungti.

Ir visa tai dar ne viskas. Bene viena svarbiausi išskirtinio šio telefono savybių – operacinė sistema. Tai, aišku, „Android“, tačiau ne kokia nors gamintojo patobulinta ir ne ta grynoji, kurią pateikia „Google“, versija. Telefone įdiegta „CyanogenMod 11S“.

Iš esmės tai nepriklausomų programišių „atrakinta“ naujausia „Android“ versija, tad telefono pirkėjas gaus tiek laisvės modifikuoti programinę įrangą, kiek nesuteikia nė vienas kitas gamintojas. Čia keičiama, valdoma ir perdaroma ar perrašoma faktiškai viskas, tad telefonas bus kiek tik tai įmanoma individualus.

Na, lyg ir viskas apie „OnePlus One“. Nieko labai revoliucinio, ar ne? Tiesiog geras telefonas be nereikalingų blizgučių. Lieka sužinoti smulkmeną – kiek gi jis kainuoja?

Palyginkime. Pavyzdžiui, turintis tokį pat procesorių, kiek mažesnį ekraną, kiek geresnę kamerą ir kur kas mažiau laisvės „Samsung Galaxy S5“ kainuoja apie 2400 litų. Turintis kiek lėtesnį procesorių, mažesnį ekraną, prastesnę kamerą, užtat nuostabaus dizaino „HTC One m8“ kainuoja apie 2300 litų. Turintis geresnės raiškos tokio pat dydžio ekraną, tokį patį procesorių, panašią bateriją plastikinis „LG G3“ – 2000 litų (beje, labai konkurencingas gaminys).

Na, o „OnePlus One“ kaina priklauso nuo vidinės atminties dydžio. Baltos spalvos su įmontuota 16 GB atmintine kainuoja 930 litų (269 Eurus), o juodas su 64 GB atmintine – 1040 litų (299 Eurus).

Dabar tikriausiai jau aišku, kodėl gamintojai jį pavadino „lyderių žudiku“. Iki šiol už tokią kainą galėjome gauti nebent labai vidutinio lygio įrenginį. Vienintelis žinomas flagmanas, kuris gali šiek tiek konkuruoti su „OnePlus One“ yra „Huawei Ascend P7“. Tiesa, 1400 Lt kainuojančiame telefone sukasi gerokai mažesnės galios procesorius.

Prieš bėgdami pirkti „OnePlus One“ turėtumėte žinoti dar kai ką. Tai, kad Lietuvoje niekas juo neprekiauja, dar nėra baisu, – viso pasaulio gyventojai šį telefoną gali įsigyti tik gamintojo svetainėje. Ir tai, kad jis kol kas nesiunčiamas į Lietuvą, nėra baisu – rasime draugų Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ar Skandinavijos šalyse.

Didžiausia bėda yra ta, kad gamintojai šio telefono parduoti… nenori. Tiksliau, įsigyti jį gali tik tie, kuriuos rekomendavo jau turintys tokį telefoną. Arba tie, kurie užsiregistravo svetainėje, dalyvavo visokiose loterijose ir laimėjo pakvietimą pirkti. Štai tokia keista ir gerokai aistras kurstanti pardavimo politika.

Tiesa, yra ir paprastesnis būdas – „ebay“ aukcione perpardavinėtojai šį telefoną parduoda už kokius 1600 litų, tačiau sumokėję tiek jau nesijausime laimėtojais, kurie apgavo sistemą. Tiesa, sužinoję, kad egzistuoja toks įrenginys, laimėtojais, matyt, nebesijaus ir perkantieji kokio žinomo gamintojo flagmaną už jų prašomą kainą.

Žodžiu, šis telefonas yra ne tik flagmanų, bet ir geros kito gero telefono savininko nuotaikos „žudikas“. Fe, nebenoriu žiūrėti…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.