Telefono bateriją pamaitino obuoliais ir bulvėmis

Išsekusią mobiliojo telefono bateriją galima įkrauti net vaisiais ir daržovėmis. Tai įrodė menininkas Calebas Charlandas: jis iš 800 obuolių ir bulvių, sujungtų variniais laidais, sukūrė išmaniojo telefono įkrovimo stotį.

Menininkas C.Charlandas iš 800 obuolių ir bulvių, sujungtų variniais laidais, sukūrė išmaniojo telefono įkrovimo stotį.<br>Kadras iš „YouTube“
Menininkas C.Charlandas iš 800 obuolių ir bulvių, sujungtų variniais laidais, sukūrė išmaniojo telefono įkrovimo stotį.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-30 11:35, atnaujinta 2018-02-11 15:46

Iššūkį nestandartiniu būdu įkrauti telefono bateriją menininkui pasiūlė „Microsoft“. Jis išsyk prisiminė mokykloje atliktą bandymą: prijungus laikrodį prie bulvės, šis skaičiavo laiką, lyg turėtų bateriją.

Žinoma, telefonas – ne mažytis laikrodukas, tad ir elektros jam reikia daugiau. C.Charlandui iš sodo gėrybių teko pagaminti visą elektrinę.

Ši meninė instaliacija buvo įrengta netoli vieno prekybos centro Londone, o praeiviai galėjo ne tik pamatyti, kaip kraunamas išmanusis telefonas „Lumia 930“, bet ir patys „pamaitinti“ savo įrenginius.

Kaip visa tai atrodė galite pamatyti čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.