Išmaniųjų laikrodžių lietus: „Samsung“ skambins, LG bus gražus

Artėjant technologijų parodai IFA didžiosios technologijų kompanijos skuba pristatinėti naujoves, kurias joje pademonstruos. Ketvirtadienį galima vadinti išmaniųjų laikrodžių diena: apie naujus įrenginius šiandien paskelbė „Samsung“ ir „LG Electronics“.

Sutapimas ar ne, bet išmanieji laikrodžiai „Samsung Gear S“ (k.) ir „LG G Watch R“ (d.) pristatyti tą pačią dieną. Juos reklamuoja svajingi vyrai.
Sutapimas ar ne, bet išmanieji laikrodžiai „Samsung Gear S“ (k.) ir „LG G Watch R“ (d.) pristatyti tą pačią dieną. Juos reklamuoja svajingi vyrai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2014, 8:01 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:22 AM

„Samsung“ išmoko skambinti

Išmanieji laikrodžiai dažnai sulaukdavo kritikos, kad be telefono jie – beverčiai žaisliukai. „Samsung“ pareiškė netrukus į prekybą (taip pat ir Lietuvoje!) išleisianti išmanųjį laikrodį „Gear S“, kuris ne tik turės lenktą AMOLED ekraną, bet ir palaikys 3G ryšį, taigi juo bus galima paskambinti ir neturint telefono.

„Džiaugiamės pristatydami „Samsung Gear S“ – pirmąjį autonominį dėvimą įrenginį su 3G ryšiu Baltijos šalyse. „Gear S“ leidžia būti nepriklausomu, gyventi aktyviai ir būti aprūpintam ryšio sistemomis net tuomet, kai su savimi neturite išmaniojo telefono“, – sakė „Samsung Electronics Baltics“ Lietuvos atstovybės vadovas Simonas Skupas.

„Samsung Gear S“ turi 2 colių (5 cm) lenktą „Super AMOLED“ ekraną, 3G, „Bluetooth“ bei „WiFi“ ryšio sistemas. Vartotojui nuolat suteikiama naujausia informacija iš socialinių tinklų, kalendoriaus bei programų netgi po ranka neturint mobiliojo telefono. Taip pat galima skaityti žinutes ir išsyk į jas atsakyti naudojant ekrano klaviatūrą arba patobulintą funkciją „S voice“. Galiausiai, naudojant šį įrenginį galima skambinti ir atsiliepti į skambučius. Taip pat įdiegta galimybė atsiliepti į skambučius, kurie nukreipiami iš išmaniojo telefono.

„Samsung Gear S“ sujungus su telefonu, įrenginių informacija automatiškai sinchronizuojama. Išmanusis laikrodis taip pat leis stebėti bei gerinti sveikatą. Jame įdiegta daugybė patobulintų sensorių, GPS sistema, funkcija „S Health“, o tokios programos, kaip „Nike+ Running“, leidžia išsaugoti duomenis apie nubėgtą kelią.

Ketvirtadienį korėjiečiai taip pat pristatė dar vieną dėvimą įrenginį – „Samsung Gear Circle“. Jį susiejus su išmaniuoju telefonu, vartotojas gali atsiliepti į skambutį, klausytis muzikos ir valdyti balsu. Magnetinis užraktas leidžia pakabinti įrenginį ant kaklo tuo metu, kai jis nenaudojamas. Vibravimo funkcija praneša apie įeinantį skambutį ir žinutes.

Lietuvoje ribotą kiekį „Samsung Gear S“ ir „Gear Circle“ bus galima įsigyti nuo spalio vidurio. Orientacinė „Gear S“ kaina – 1380Lt, „Gear Circle“ – 450Lt. Įrenginiais bus prekiaujama mobiliųjų operatorių prekybos salonuose bei didžiausiose elektronikos prekių parduotuvėse.

LG: stilius ir estetika

Savo išmanųjį laikrodį į dienos šviesą ištraukė ir LG. Ši kompanija skelbia, kad „LG G Watch R“ bus pirmasis pasaulyje laikrodis, „turėsiantis apskritą plastikinį OLED ekraną, kuris yra išnaudojamas 100 procentų“. Žmonių kalba? Ekranas rodys kokybišką vaizdą, lengvai nesuduš, o iš šono atrodys, kad ant riešo – paprastas, bet stilingas laikrodis.

Ekrano skersmuo – 1,3 colio (3,3 cm). Sako, vaizdas bus ryškus net lauke, saulės atokaitoje. Laikrodyje veikia 1,2 GHz „Snapdragon 400“ procesorius, jis turi 4 GB atminties, 512 MB operatyviosios atminties ir 410 mAh bateriją. Įdiegta „Android Wear“ operacinė sistema, taigi galima naudoti programėles iš „Google Play“ parduotuvės.

Laikrodis turi IP67 sertifikatą, o tai reiškia, kad jis gali veikti iki 30 minučių po vandeniu, metro gylyje.

„LG G Watch R“ turi balso atpažinimo funkciją. O su LG sveikatos ir sporto programėlėmis bei laikrodyje veikiančiu PPG sensoriumi vartotojai gali sekti širdies ritmą. Laikrodis vartotojams primena apie praleistus skambučius, gautas žinutes, artėjančius susitikimus, renginius bei pateikia vietos orų prognozes.

Nors juo paskambinti nebus galima, LG koziris – stilius: dizainas primena tradicinį laikrodį, o ciferblatą supa patvarus nerūdijančio metalo rėmelis. Laikrodis turi 22 mm keičiamą veršiuko odos dirželį.

„G Watch R“ pagrindinėse rinkose turėtų pasirodyti jau spalio mėnesį. Kaina kol kas neskelbiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.