„Apple“ taikosi prie rinkos: pristatė planšetofoną ir laikrodį

JAV kompanija „Apple“ antradienį pristatė naujienas, kurių jos gerbėjai su nekantrumu laukė jau kelerius metus: į planšetofonus galintį lygiuotis išmanųjį telefoną „iPhone 6 Plus“ ir išmanųjį laikrodį „Apple Watch“. Pastarasis įrenginys yra pirmas naujos kategorijos produktas nuo tada, kai buvo pristatytas planšetinis kompiuteris „iPad“, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2014, 1:51 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:22 AM

Dar iki antradienio renginio buvo vieša paslaptis, kad „Apple“ ketina išleisti atnaujintą išmaniojo telefono versiją – „iPhone 6“. Gandai pasitvirtino: įrenginys buvo pristatytas. Trumpai apibendrinant galima konstatuoti: didelė dalis jo įrangos šiek tiek patobulinta, bet ypatingų naujovių telefonas nežada. Ekranas šiek tiek didesnis, 4,7 colio (11,9 cm), atitinkamai padidinta ir jo raiška, kuri dabar siekia 1334 x 750 tšk. (taškų tankis liko toks pat, 326 ppi). Naudojama patobulinta vaizdo kamera, naujasis „Apple A8“ procesorius, kuris ne tik spartesnis, bet ir naudoja šiek tiek mažiau elektros energijos.

Kur kas didesnio dėmesio sulaukė naujas telefono modelis „iPhone 6 Plus“. Jo išskirtinis bruožas yra gerokai didesnis ekranas, kurio įstrižainė siekia 5,5 colio (14 cm), o raiška – 1920 x 1080 tšk. (401 ppi). Kitaip sakant, „Apple“ neatsispyrė pagundai atsikąsti dalį sparčiai augančios planšetofonų rinkos, kurioje iki šiol dominavo „Android“ įrenginiai.

Šio telefono techninės specifikacijos yra tokios pat, kaip ir mažesniojo „broliuko“. Na, tik baterija didesnė, bet to galima tikėtis, juk jai teks pasirūpinti didesniu ekranu.

Abu telefonai yra naujoviško dizaino, užapvalintomis kraštinėmis. Juose įdiegta naujoji „iOS 8“ operacinė sistema. Įrenginiai prekyboje JAV, Prancūzijoje, Honkonge, Kanadoje, Vokietijoje, Singapūre, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje ir Japonijoje pasirodys rugsėjo 19 dieną. Vėliau jie bus pasiūlyti ir kitų šalių pirkėjams.

Vis dėlto pristatymo „vinimi“ tapo išmanusis laikrodis „Apple Watch“. Apie tai, kad kompanija ruošia tokį gaminį, gandai sklandė jau ne vienerius metus, bet išleisti jį nuspręsta tik dabar. Įrenginį bus galima įsigyti dviejų dydžių.

Geroji žinia – gaminys neatsilieka nuo daugelio „Android“ konkurentų: gali matuoti vartotojo pulsą, rodyti žemėlapius, kalendoriaus priminimus, jį galima valdyti ne tik maigant lietimui jautrų ekraną (kuris, beje, atskiria lengvus prisilietimus ir stiprius paspaudimus), bet ir tariant balso komandas – laikrodyje veikia „Siri“.

Blogoji žinia: „Apple Watch“ kainuos 349 dolerius (930 Lt), o tai yra gerokai brangiau nei neseniai pristatyti „Android Wear“ laikrodžiai iš tokių konkurentų, kaip „Motorola“ ir „Sony“. Tiesa, skambinti galintis ir 3G ryšį palaikantis „Samsung Gear S“ bus šiek tiek brangenis – jis parduotuvėse turėtų kainuoti apie 1380 Lt.

„Apple Watch“ prekyboje turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje.

Taip pat „Apple“ pristatė mobiliųjų mokėjimų paslaugą „Apple Pay“, kurią kompanijos vadovas Timas Cookas vadino piniginės pakaitalu. Ji veiks ne tik naujuosiuose telefonuose, bet ir išmaniajame laikrodyje.

Po šio pristatymo „Apple“ akcijų kaina nežymiai sumenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.