Oro skėtis lietų nupūs ant kitų praeivių

Oro skėtis vietoje suskleidžiamo medžiagos „stogo“ turi ventiliatorių, kuris siurbia orą iš apačios ir pučia siaurą jo srovę viršuje, suformuodamas savotišką skydą.<br>„Air Umbrella“ nuotr.
Oro skėtis vietoje suskleidžiamo medžiagos „stogo“ turi ventiliatorių, kuris siurbia orą iš apačios ir pučia siaurą jo srovę viršuje, suformuodamas savotišką skydą.<br>„Air Umbrella“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-21 21:25, atnaujinta 2018-01-25 04:27

Jei manėte, kad skėčio dizainas yra tobulas ir šioje srityje nieko naujo nebus išrasta, klydote: technologijų mėgėjai sukūrė lietsargį, kuris nuo lietaus saugo ne kokios nors medžiagos skydu, o oro srove.

Naująjį „Air Umbrella“ (liet. oro skėtis) sukūrė Je Sung Parkas ir Woo Jung Kwonas iš Kinijos. Jų įrenginys vietoje suskleidžiamo medžiagos „stogo“ turi ventiliatorių, kuris siurbia orą iš apačios ir pučia siaurą jo srovę viršuje, suformuodamas savotišką skydą. Kitaip sakant, lietaus lašai tiesiog nupučiami į šonus.

Reguliuojant oro srovės stiprumą galima nusistatyti tokio dydžio lietsargį, kokio reikia. Ši funkcija taip pat praverčia jei siaučia smarki liūtis. Kitaip nei įprasti skėčiai, šis veiks (ir nesilankstys) net pučiant stipriam vėjui. Be to, grįžus į patalpą su stogu nebereikia lietsargio purtyti ar ieškoti jam vietos nudžiūti.

Įjungimo mygtukas bei stiprumo valdymas įrengti skėčio apačioje, o likusi dalis skirta baterijai. Tiesa, lauke pliaupiant lietui tokio įrenginio savininkams bus svarbu ne tik neužmiršti skėčio, bet ir pasirūpinti, kad jis būtų įkrautas. Baterija be įkrovimo veikia iki pusvalandžio, be to, įrenginys sveria apie 500 gramų.

Yra ir dar vienas trūkumas, bet jis aktualus ne „Air Umbrella“ naudotojams, o kitiems praeiviams: nupūsdamas lietaus lašus nuo savininko šis lietsargis jais gali aptaškyti aplinkinius. Idėjos autoriai teigia, kad lašai nupučiami už maždaug 50–70 cm.

Ar šis skėtis išties toks puikus, kaip teigia jo kūrėjai, kol kas niekam neteko įsitikinti – iki šiol sukurti tik įrenginio prototipai. Tačiau intriguojantis projektas jau pritraukė pakankamai lėšų minios finansavimo sistemoje „Kickstarter“, taigi jis turėtų pasirodyti prekyboje.

Norintys paremti projektą ir, sumokėjus 128 dolerius (345 Lt), užsisakyti vieną pirmųjų „Air Umbrella“, iki ateinančio penktadienio (spalio 24 dienos) tai gali padaryti šioje svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.