Šiaurės Korėjoje mobilieji telefonai pakeitė sužadėtuvių žiedus

Šiaurės Korėjoje mobilieji telefonai tapo geidžiamiausia dovana sužadėtuvių proga. Pasiturintys jaunikiai ir nuotakos juos dovanoja vieni kitiems vietoj žiedų, kadangi telefonai atspindi aukštą jų savininkų statusą, rašo „Daily NK“.

Šiaurės Korėjoje trokštamiausi yra gražesni ir madingesni telefonai iš Pietų Korėjos, kurie oficialiai nepardavinėjami.<br>123rf nuotr.
Šiaurės Korėjoje trokštamiausi yra gražesni ir madingesni telefonai iš Pietų Korėjos, kurie oficialiai nepardavinėjami.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2014, 5:37 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:50 AM

Sužadėtuvių žiedai atsidūrė antroje vietoje pagal populiarumą, kadangi mobilieji telefonai akivaizdžiau praneša apie poros finansinę gerovę. Kaip pažymi leidinys, tik kas 12 KLDR gyventojas turi mobiliojo ryšio telefoną, todėl ši ryšio priemonė iškart parodo, kad jos savininkas priklauso elitui.

Labai mažai netekėjusių Šiaurės Korėjos piliečių turi mobilųjį telefoną. Tad gatve su juo einančią jauną merginą aplinkiniai tučtuojau identifikuoja kaip nuotaką arba ištekėjusią moterį.

Šiaurės Korėjoje mobilieji telefonai kainuoja 200-300 dolerių (šalyje pagaminti „Orascom“ aparatai). KLDR gamybos išmanųjį telefoną „Arirang Touch Phone“ galima įsigyti už 400 dolerių. Bet trokštamiausi yra gražesni ir madingesni telefonai iš Pietų Korėjos, kurie oficialiai nepardavinėjami.

„World Factbook“ duomenimis, 2013 metais Šiaurės Korėjoje vidutinis darbo užmokestis sudarė 39 dolerius per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.