Telefono bateriją įkrovė per porą minučių

Šiuolaikinių išmaniųjų telefonų baterijos pilnai įkraunamos per daugiau nei 3 valandas, tačiau ateityje tai galėsime užmiršti – jau sukurtos baterijos, kurios pilnai įsikrauna per keletą minučių. Jas sukūrusio nanotechnologijų startuolio „StoreDot“ atstovai jau derasi su įrenginių gamintojais dėl technologijos pritaikymo.

„StoreDot“ atstovų nuomone, kai bateriją bus galima pilnai įkrauti per kelias minutes, žmonėms nekils nepatogumų šį veiksmą atlikti kelis kartus per dieną.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„StoreDot“ atstovų nuomone, kai bateriją bus galima pilnai įkrauti per kelias minutes, žmonėms nekils nepatogumų šį veiksmą atlikti kelis kartus per dieną.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-11 21:13, atnaujinta 2018-01-16 09:50

Technologijų parodoje „CES 2015“ dirbantys „Mashable“ žurnalistai teigia, kad telefonui „Galaxy S5“ pritaikyta inovatyvi baterija buvo pilnai įkrauta per mažiau nei dvi minutes. Tiesa, jie pastebi, kad šios baterijos veikimo ciklas yra trumpesnis – jos energijos užtenka maždaug 5 valandoms.

Anksčiau „StoreDot“ atstovams laboratorijos sąlygomis pavyko specialią bateriją įkrauti per maždaug pusę minutės. 

„StoreDot“ vadovas Doronas Myersdorfas aiškina, kad jų tikslas buvo pasiekti didžiausią įkrovimo spartą, dėl to teko aukoti baterijos talpą. Tačiau, jo nuomone, kai baterija įsikraus taip greit, žmonėms nekils nepatogumų šį veiksmą atlikti kelis kartus per dieną.

„Šio dizaino tikslas yra pasiekti tai, ko anksčiau nebuvo siekiama – iki šiol visi galvojo, kaip suteikti daugiau energijos“, – sakė D.Myersdorfas.

Yra ir dar vienas trūkumas: šios baterijos gamyba yra brangesnė, dėl to išmaniojo įrenginio kaina gali išaugti vidutiniškai apie 50 dolerių (42 eurus).

D.Myersdorfas teigia jau pradėjęs derybas su „visais didžiaisiais žaidėjais“ ir tikisi, kad pirmieji gaminiai su jų išradimu pasirodys per artimiausius dvejus metus.

„StoreDot“ tikisi ateityje pritaikyti idėją ir kitose rinkose, o ypač dideles perspektyvas įžvelgia elektromobilių pramonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu