„Danske Bank“ Vilniuje kuria grupės IT paslaugų centrą

Didžiausia Danijoje ir antra pagal

DGITL centras Vilniuje veiks prisidės prie jau veikiančių padalinių Danijoje ir Indijoje.<br>123rf nuotr.
DGITL centras Vilniuje veiks prisidės prie jau veikiančių padalinių Danijoje ir Indijoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-14 15:25, atnaujinta 2018-01-16 03:01

Naujojo grupės IT padalinio vadovu tapo Giedrius Dzekunskas, anksčiau vadovavęs „Barclays“ technologijų centrui Lietuvoje. DGITL centras Vilniuje veiks prisidės prie jau veikiančių padalinių Danijoje ir Indijoje.

„Mes kursime ne atskiras darbo vietas, bet už IT paslaugas atsakingas funkcijas. Ten, kur bus kritinė IT darbuotojų masė, ieškosime ir vadovų, jie bus visiškai atsakingi už konkrečių IT paslaugų kūrimą ir plėtrą „Danske Bank“ grupės mastu, - sako naujojo padalinio vadovas G.Dzekunskas. - Turint omenyje mūsų augimo planus, tai - didelė atsakomybė ir išbandymas Lietuvos IT brandai: tiek specialistams, tiek lyderiams. Todėl nuo pat pirmų metų mes investuosime ir į IT talentų ugdymą bei apmokymus. Jau pirmaisiais metais startuosime su 10 absolventų programa ir aktyviai bendradarbiausime su universitetais“.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktoriaus Justino Pagirio, Lietuvoje įkūrus ir banko IT padalinį, „Danske Bank“ taps vienu iš trijų didžiausių investuotojų Lietuvoje kartu su „Barclays“ bei „Western Union“ paslaugų centrais: „Mums itin svarbi šių kompanijų ilgalaikė vizija Lietuvos atžvilgiu bei čia kuriama etiška darbo kultūra. „Danske Bank“ jau dabar itin daug investuoja į darbuotojų tobulėjimą iR bendradarbiavimą su aukštosiomis mokslo institucijomis, o tai turės ilgalaikį teigiamą poveikį formuojamai darbo rinkai.“

2014 m. „Investuok Lietuvoje“ pritraukė 29 užsienio investicinius projektus, kurie visi kartu sukurs beveik 2 tūkst. naujų darbo vietų. Beveik ketvirtis pernai pritrauktų projektų - verslo paslaugų centrai, kurie sukurs daugiau nei 900 naujų darbo vietų. „Danske Bank“ IT paslaugų centras - pirmasis agentūros pritrauktas investicinis projektas 2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.