Japonijoje bus atidarytas viešbutis, kuriame „dirbs“ robotai

Japonijoje bus atidarytas viešbutis, kurio personalą sudarys robotai. Jie, be kita ko, priiminės svečius, valys kambarius ir patieks kavą, trečiadienį rašo Japonijos verslo laikraštis „Nikkei“.

Planuojama, kad jaunos japonės išvaizdos androidas, panašus į šį, „dirbs“ viešbučio registratūroje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Planuojama, kad jaunos japonės išvaizdos androidas, panašus į šį, „dirbs“ viešbučio registratūroje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 28, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:41 PM

Futuristinis viešbutis su jam tinkančiu pavadinimu „Henna hoteru“ („Keistas viešbutis“) įsikurs Nagasakio provincijoje esančiame laisvalaikio parke „Huis Ten Bosch“.

Robotai nebus vien atrakcija. Taip pirmiausiai tikimasi sumažinti personalo išlaikymo išlaidas. Pavyzdžiui, planuojama, kad jaunos japonės išvaizdos androidas „dirbs“ viešbučio registratūroje.

Pirmasis viešbučio kompleksas su 72 kambariais duris turėtų atverti liepą. Klientai, čia, be kita ko, vietoj raktų naudos veidų atpažinimo sistemą, kad patektų į savo numerius. Viešbutyje bus naudojama speciali energijos taupymo įranga.

Taip tikimasi personalo išlaikymo ir energijos išlaidas sumažinti iki trečdalio įprasto viešbučio kaštų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.