Nekalbėkite paslapčių: „Samsung" televizoriai jūsų klausosi

„Samsung“ įspėja vartotojus nekalbėti apie privačius reikalus, jei netoliese yra šios kompanijos išmanusis televizorius, mat įrenginys gali slapta jūsų klausytis.

„Samsung“ išmaniųjų TV savininkams nederėtų pasakoti paslapčių priešais televizorių.<br>123rf nuotr.
„Samsung“ išmaniųjų TV savininkams nederėtų pasakoti paslapčių priešais televizorių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 3:05 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:23 PM

Šis įspėjimas taikomas vartotojams, kurie turi „Smart TV“ įrenginius ir naudoja balsu aktyvuojamas funkcijas. Jie gali įrašinėti aplinkos garsus ir šiuos duomenis persiųsti gamintojui ar trečiosioms šalims, pranešė BBC.

Kad televizoriai slapta klausosi vartotojų paaiškėjo po to, kai interneto žurnalas „Daily Beast“ atkreipė dėmesį į šių įrenginių naudojimo taisykles. Jose nurodoma, kad išmanusis TV įrašo garsus ir bando atpažinti valdymo komandas. „Jei jūsų pasakytuose žodžiuose bus privačios ar kitokios jautrios informacijos, ji, kartu su kitais duomenimis, bus persiųsta trečiajai šaliai“, – rašoma taisyklėse.

„Electronic Frontier Foundation“ intelektinės nuosavybės advokatė Corynne McSherry svarstė, kad šie duomenys gali būti persiunčiami kompanijai, kuri rūpinasi balso pavertimo tekstu paslauga.

„Jei aš būčiau pirkėjas, ko gero, norėčiau žinoti, kas yra ta trečioji šalis ir tikrai norėčiau žinoti, ar mano žodžiai persiunčiami saugiu būdu“, – sakė ji.

Atsižvelgiant į didelį interneto naršytojų susidomėjimą minėtu straipsniu, „Samsung“ išplatino pranešimą, kuriame detaliau paaiškina, kaip veikia jos televizoriuose įdiegta balso atpažinimo funkcija.

„Jei vartotojas sutinka ir naudojasi balso atpažinimo funkcija, balso duomenys yra persiunčiami trečiajai šaliai. Jie patenka į serverį, kuris ieško atitinkamo turinio, o šis grąžinamas į TV ekraną“, – aiškinama bendrovės pranešime.

Jame priduriama, kad bendrovė nesaugo minėtų duomenų ir neparduoda įrašų.

Aktyvavus balso atpažinimo funkciją ekrane įsijungia mikrofono paveikslėlis, taigi vartotojai žino, kuomet ji yra aktyvi.

„Samsung“ nėra pirmoji TV gamintoja, susidūrusi su problemomis dėl privačių duomenų rinkimo. 2013-ųjų pabaigoje IT konsultantas iš Didžiosios Britanijos pastebėjo, kad jo LG televizorius rinko informaciją apie jo TV žiūrėjimo įpročius. Paviešinus šią informaciją, LG išleido programinės įrangos atnaujinimą, kuris užtikrino, kad, vartotojams pageidaujant, minėta funkcija būtų išjungta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.