JAV prezidentas interneto slaptažodžiams neišrankus

JAV prezidentas Barackas Obama Silicio slėnyje esančias didžiąsias interneto bendroves paragino bendradarbiauti su valstybe kovojant su programišiais. Ir atskleidė, kokius nesaugius slaptažodžius pats anksčiau naudojo.

„Programišiams paprasta atspėti tokius slaptažodžius, kaip „slaptažodis“ ar „1234567“, – sakė B.Obama ir prisipažino, jog ir pats anksčiau juos naudojo.<br>AOP nuotr.
„Programišiams paprasta atspėti tokius slaptažodžius, kaip „slaptažodis“ ar „1234567“, – sakė B.Obama ir prisipažino, jog ir pats anksčiau juos naudojo.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 16, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:49 AM

„Programišiams paprasta atspėti tokius slaptažodžius, kaip „slaptažodis“ ar „1234567“, – sakė B.Obama ir prisipažino, jog ir pats anksčiau juos mielai naudojo.

„Juos jau pakeičiau“, – pridūrė prezidentas.

Kokie netikę daugelis slaptažodžių, neseniai parodė JAV bendrovė „SplashData“. Ji sausį paskelbė sąrašą slaptažodžių, kurie dažniausiai „nulaužiami“. Pirmąsias vietas jame užima būtent „123456“ ir „slaptažodis“.

Neseniai Vokietijoje paskelbti rezultatai rodo, kad tarp vokiečių itin mėgstamas slaptažodis yra gimimo data. Jį naudoja 12 proc. respondentų. Beveik 10 proc. naudoja naminio gyvūno, 5 proc. – partnerio ar draugo vardą. Ekspertai pabrėžia, kad tuo lengvai gali pasinaudoti sukčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.