„Huawei Honor 6 Plus“ – rimtas blynas su dviem akimis

Pastaruoju metu telefonų gamintojai ėmėsi naujos taktikos – labiau stebina netgi ne savo flagmanais, o įspūdingomis kiek pigesnių telefonų savybėmis. „Honor 6 Plus“ – tipiškas tokio netipiško įrenginio pavyzdys. Ir jei kam nors atrodo, kad pailgas stačiakampis ovaliais kraštais, kurio vienoje pusėje yra ekranas, niekuo išsiskirti negali, labai klystate. Kodėl, pavyzdžiui, kitoje „Honor 6 Plus“ pusėje paslaptingai šviečia ne vieno, o dviejų objektyvų akys?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 16, 2015, 7:47 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 7:33 PM

„Mūsų tikslas yra tapti mėgstamiausia pasaulio kompanija. Tikslas tolimas, bet kas neturi tikslų, tas nieko ir nepasiekia. Mes žmonių prielankumo siekiame perkeldami inžinerinius sprendimus ir inovacijas į gaminius. Nes „Huawei“ pirmiausia žinoma kaip gerų inžinierių kompanija. Įkūrę tyrimų padalinius Didžiojoje Britanijoje bei Švedijoje norime, kad ir vartotojai mus žinotų, kaip aukščiausio lygio įrangos gamintoją“, – duodamas interviu sakė „Huawei“ Vidurio ir Šiaurės Europos įrenginių verslo prezidentas Wangas Yanminas.

Nors Lietuvos pirkėjai kol kas į šios kompanijos flagmanus žiūri atsargiai, tai kinų negąsdina. Balandžio 15 d. naujo „Huawei P8“ pristatymas vyks Londone dalyvaujant minioms IT žurnalistų. Žodžiu, kaip senais gerai laikais darė „Samsung“.

Tačiau P8 dar nė sapnuose neregėjome, o štai „Honor 6 Plus“ yra ir Wango Yanmino kišenėje (parodė, paklaustas kokį telefoną naudoja pats), ir savo rankose laikyti teko. Ir, pripažinsiu, tai savotiškai unikalus telefonas. Ne tik dėl dviejų akių, bet ir dėl to, kad tai bene pirmasis vidutiniokas, kuriame sudėta šitiek aukščiausio lygio dalių.

„Honor“ – ne visai „Huawei“

„Huawei“ yra lyg ir pirminė „Honor“ kompanija, tačiau gaminiai skirstomi lyg ir atskirai. Tokia štai keista rokiruotė. Svarbiausias išskirtinumas – „Honor“ įrenginiai skirti Europai ir gaminami pagal europiečių poreikius.

„Honor“ įkūrėjas ir vadovas Frankas Yao sako, kad tokia padėtis itin naudinga – „Huawei“ pinigai suteikia galimybė investuoti garsinant vardą, o dalinė nepriklausomybė leidžia geriau prisitaikyti prie Europos rinkos.

Tačiau tai teorija, o mums svarbu daiktas. Konkrečiai šiandien – „Honor 6 Plus“.

Darbo arklio grožis

Už dizainą „Honor“ šį sykį nepagirsiu. Telefonas „Huawei“ modelių gamoje užima panašią vietą kaip A serija tarp „Samsung“ įrenginių. Plonyčiai A serijos telefonai atrodo lyg iš elfų pasaulio, o ne ką storesnis „Honor 6 Plus“ atrodo lyg iškritęs iš artojo delno.

Ir nieko čia nepadarysi – kyla būtent tokia asociacija. Subtilūs ekrano dydžio, telefono pločio ir storio santykio skirtumai lyg ir neatrodo tokie svarbūs, tačiau akims neįsakysi. 5,5 colio įstrižainės ekraną „Huawei“ ir negalėtų būti kitokios formos, tačiau atrodo šiek tiek per platus, nepakankamai pailgas.

Šis telefonas man labiausiai primena tokį išorinį atminties diską geltono metalo korpusu. Atrodo tvirtas, kampuotas įnagis, kuriuo gali ir kalbėti, ir naršyti internete, ir daržą purenti vietoj kastuvėlio. Nepasakyčiau, kad tai trūkumas – tiesiog tai ne krištolinė taurė, o metalinis puodelis.

O kas viduje?

Raumenis šis „darbo arkliukas" turi tokius, kad daugelis žemaitukų tik pavydėtų. 5,5 colio įstrižainės ekranas tiek savo raiška, tiek telefono paviršiaus plotu gerokai lenkia „iPhone 6 Plus“. 1080p „Honor 6 Plus“ ekranas dengia 78,2 proc. korpuso, o 720p „iPhpone – 71,1 proc.

Žinoma, žiūrime ne į parametrus, o į ekraną. „Huawei“ apžiūrinėti teko neilgai, tačiau pirmas įspūdis, kad raiškos ir vaizdo ryškumo čia per akis, spalvos atrodo labai natūralios, gal šiek tiek pasigedau kontrasto gilumo. Tačiau norint įsitikinti, kaip atkuriamos tamsios spalvos, reikėtų nebent filmą pažiūrėti ar kokį žaidimą pažaisti, o tam laiko prie stendo nebuvo.

Specialiai netyrinėjau, tačiau pasirodė, kad ekranas turi gana mažai atspindžių. Toks įspūdis liko, nes iš pirmo žvilgsnio pasirodė, kad vaizdas ekrane yra nupieštas ant popieriaus lapo. Tik palietęs tikrai įsitikinau, kad tai veikiantis ekranas.

165 g sveriančio ir dvi SIM korteles (mikro- ir nano-) palaikančio „Honor 6 Plus“ RAM atmintis yra 3 GB. Tai jau įprasta šių metų „Android“ flagmanuose, tačiau neteko girdėti apie kitą dvi SIM korteles palaikantį įrenginį, turintį 3 GB sparčiąją atmintį.

Telefono širdelė pasiskolinta iš „Huawei Mate 7“ – aštuonių branduolių „HiSilicon Kirin 925“ procesorių sukūrė ir gamina „Huawei“. Spartos jam tikrai pakanka, nors tai ir nėra paskutinis mados klyksmas. Tai yra jis 32 bitų, o ne kol kas nelabai išnaudojamų 64 bitų. Visi kiti žaisliukai čia savo vietoje, LTE modelis turi ir NFC jungtį, o mikrofonas – aktyvų triukšmo slopinimą.

Tačiau kur kas įdomesnės, nei neišimama 3600 mAh baterija, yra įmontuotos vaizdo kameros. Trys visiškai vienodos kameros…

„Telefone telefone, kam tau nugaroje dvi akytės?“

Nesuklydome – iš viso tų akių yra trys.

Priekyje, virš ekrano, kaip įprasta – viena, skirta asmenukėms. Neįprasta nebent jos raiška – 8 MP. Bet pasivaikščiojus po Barseloną klausimų, kam tokia reikalinga, nė nebekyla. Atvirkščiai – kyla klausimas, kodėl priekinė kamera nėra geresnė už galinę. Juk ji naudojama kur kas dažniau.

Įdomiau atrodo telefono nugarėlė, kur šalia viena kitos įsikūrė dvi visiškai vienodos kamerų akutės. Atrodo kaip kokia krevetė, tik labai suplotu veidu. Nors dvi kameras jau matėme „HTC One M8“ modelyje, kitaip nei „Honor 6 Plus“, jos nebuvo lygiavertės – viena jų buvo tik pagalbinis jutiklis. Abi „Honor 6 Plus“ kameros yra visiškai vienodos – 8 MP raiškos.

„Štai taip nufotografuojame, o jau po to galime parinkti, ką norime matyti ryškiai – priekyje ar tolyje esantį vaizdą“, – demonstravo telefono galimybes prie stendo dirbanti mergina, o mane apėmė deja vu jausmas.

Na, taip. Lygiai tą patį mums rodė pristatydami „HTC One“, o po to „Samsung“ pademonstravo, kaip tą patį pasiekti su viena kamera tiesiog labai greitai padarant du kadrus. Negi tai viskas?

Ačiū Dievui – ne.

Įdomiausia, kad „Huawei“ patentuotas algoritmas įgalina kameras veikti kartu ir daryti detalesnes, aukštesnės raiškos ir kur kas geresnio kontrasto nuotraukas, negu tai galėtų padaryti viena kamera. Pavyzdžiui, įmanoma padaryti 13 MP raiškos kadrą. Be to, mums akivaizdžiai pademonstravo, kad net fotografuojant faktiškai visiškoje tamsoje, kur yra tik keli ryškūs šviečiantys taškai, galima gauti puikios kokybės vaizdą. Tiesa, tuo atveju pats fotografavimo procesas kiek užtrunka ir telefoną reikia laikyti labai stabiliai.

Kodėl iš dviejų 8 MP raiškos kamerų gautas 13 MP raiškos vaizdas yra geriau negu viena 13 MP raiškos kamera? Nes kuo daugiau toks mažas, koks yra montuojamas telefonuose jutiklis, turi taškų, tuo jis blogiau praleidžia šviesą, tuo jis prasčiau fotografuoja prietemoje. Du 8 MP jutikliai naudojant specialų algoritmą gerokai pagerina šią funkciją. Štai jums ir priežastis turėti dvi akutes nugarėlėje. „Huawei" tiki dideliais ekranais

Nors prieš porą metų beatodairiškai didinę ekranus kiti gamintojai jau pristabdė arklius ir pasirinko 5 colių įstrižainę, „Huawei" tiki, kad žmonėms dydis yra svarbu.

„Aš tikiu, kad ateityje reikės didesnių ekranų, ir čia niekas nesikeis. Žmonėms patogiau tokiais naudotis, jie mato kokybiškesnį vaizdą, patogiau naršyti internete“, – savo palankumą dideliems ekranams išreiškė W.Yanminas.

Nesiginčysime – didesniame ekrane viskas patogiau. Tik dvi problemos. Pirmoji akivaizdi – nešiotis nepatogu. Antroji žmonėms mažiau akivaizdi, bet gamintojams tampa problema – turint didelį telefoną nebereikia planšetinio kompiuterio, o jų pardavimas ir taip pradeda smukti.

Tai jau filosofija, tačiau tokia pozicija leidžia spėti, kad būsimasis „Huawei P8" tikrai gaus didesnį ekraną, negu turėjo P7.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.