Lietuvą pasiekė neregėtą laisvę žadantis „Samsung Galaxy S6“

Tai jau oficialu – prekyba naujausiais „Samsung“ flagmanais Lietuvoje prasidės balandžio 17 d. Norintys pigiausio „Galaxy S6“ su 32 GB vidine atmintimi jau gali ruošti 699 eurus, o už brangiausią unikalų „Galaxy S6 edge“ su 128 GB atmintimi teks suploti 1049 eurus. Bijančius, kad lenktasis ekranas lengvai duš, „Samsung Electronics Baltics“ atstovai nuramino, parodę įspūdingus dūžio testus, ir nutildė, pasiūlę ekrano draudimo programą metams. Ir sulaukėme pažado, kad visi „Samsung" telefonų savininkai, įdiegę „Android Lollipop“ atnaujinimą, galės ištrinti visas nepatinkančias gamintojo įdiegtas programėles. Pagaliau laisvė!

Pristatymo dalyvė nauju „Galaxy S6“ fotografuoja čia susirinkusius žurnalistus.<br>T.Bauro nuotr.
Pristatymo dalyvė nauju „Galaxy S6“ fotografuoja čia susirinkusius žurnalistus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 27, 2015, 10:50 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:15 AM

„Samsung“ išmoko linksminti

Po pristatymo telefono technines galimybes išbandyti panorusius žurnalistus užrakino valandai „Iššūkių kambary“ ir įspraudė į ranką po įrenginį.

Kai vidury darbo dienos esu užrakinamas kažkokiame kambaryje, iš kurio išeisi tik padedamas telefone esančių užuominų, pirmiausia pasijunti nejaukiai. Po to kyla aršus noras aktyvinti tą nemokamą „ScreenCare“ ekrano draudimo programėlę iš širdies vožtelėti tuo telefonu į duris. Po to noras praeina – pirmas ekrano keitimas per metus vis tiek kainuos 30 eurų. Pigu, bet ne tiek, kad kiltų noras ką nors niokoti tyčia.

Galiausiai pradedamos spręsti užduotys. Po valandos, kai sprendimas jau visai čia pat, jus visus iš to kambario išleidžia. Per tą valandą rūsio kambarėlyje įsitikinome dviem dalykais. Vienas – telefono kamera tikrai labai neblogai fotografuoja esant silpnam apšvietimui. Antras – laisvė yra didelė vertybė!

Pagaliau „Samsung“ išmoko klausyti

Taigi pirmiausia apie laisvę. Iki šiol ant įrenginių pirkėjų galvų krovusi vis didesnį nelabai reikalingų, bet neištrinamų ir neišjungiamų gamyklinių programėlių ir paslaugų kalną, „Samsung" tik pagaliau suprato, kad labiausiai žmonėms reikia laisvės.

Taigi „Galaxy S6“ visokių gamintojo programėlių įdiegta kur kas mažiau, negu buvo nuo jų gausos lūžtančiuose „S4“ ar „S5“ modeliuose. O ir tas programėles telefono savininkas galės ištrinti ar bent išjungti, kad jos visiškai neeikvotų telefono išteklių. Aišku, pageidaujantys viską galės įsidiegti.

Taigi prireikė gana rimto finansinio sukrėtimo ir panikos dėl nuostolių, kad kur nors Korėjoje sėdintiems korporacijos vadams iškristų ausų kamščiai ir jie pagaliau išgirstų pirkėjų skundus dėl nereikalingomis programomis perkrautų telefonų.

Mums, ne tokiems turtingiems, kasmet negalintiems pirkti vis naują telefoną, itin džiugi žinia, kad panaikinti programėles bus galima iš visų „Samsung" telefonų, kurių sistema bus atnaujinta „Android Lollipop“. Taigi gal net ir „Galaxy S4“.

Man asmeniškai būtent šis kompanijos poelgis reiškia daugiau, negu visi lenktieji ekranai ir atnaujinti dizainai. Nes supranti – jie pradėjo gerbti tavo laisvę. O juk „Android“ pirmiausia ir pirko tie, kuriems laisvė buvo svarbesnė už „iPhone“ įvaizdį.

Pagaliau „Samsung“ išmoko grožėtis

Pagrindinės savybės, kurios išskiria naujuosius S6 iš kitų: fotografavimo funkcijos, dizainas, neįtikėtinas procesorius, belaidė įkrovimo technologija ir įdiegti „Samsung Pay“ mokėjimai, kurių naudos pajusti lietuviams kol kas negresia.

Abi kameros labai šviesios, abi turi HDR (aukštas dinaminis diapazonas) funkciją, tad geriau subalansuoja smarkiai apšviestas ir tamsias vietas kadre. Galinė kamera turi išties efektyvų optinį stabilizavimą, tad net labai drebančiomis rankomis savo kambarį ryte po šventės nufotografuosite ryškiai. Kamera įsijungia per kokią sekundę ir sugeba ryškiai nufotografuoti net labai netikėtai judantį objektą. Taigi, jei nutaikėte ryškumą į bėgantį vaiką, o fotografuojant jis užkliuvo ir krito, siaubas jo veide bus ryškus.

Prisiminus, kad senesnių telefonų kameras reklamuodavo minėdami kažkokias mažai naudingas ir labiau triukus primenančias funkcijas, tai – vėlgi gerokai išaugusios pagarbos pirkėjui ženklas.

Apie dizainą galima nė nekalbėti. Čia viskas – „Corning® Gorilla Glass® 4“. Galinė nugarėlė ir priekis pagaminti būtent iš šio stiklo. O neabejotino grožio konkurso nugalėtojo – „Galaxy S6 Edge“ – ekranas dar ir lenktas. Logiškas klausimas – kiek mums kainuos visas tas stiklas, jei telefonas nukris ant žemės.

„Samsung“ atstovas užtikrino, kad nedaug. Pirma, atlikus daugybę eksperimentų, kurių metu telefonas buvo metamas ekranu žemyn iš vieno metro aukščio ant nelygaus kieto paviršiaus, paaiškėjo, kad stiklas skyla mažiau negu 20 proc. atvejų. Antra, „Samsung“ suteikia nemokamą ekrano draudimą, tad vienąkart sudaužę per metus ekraną pasikeisite už 30 eurų, o antrą kartą – už 50 eurų. Kiek realiai kainuotų lenktojo ekrano keitimas nedrįsome net mėginti įsivaizduoti.

Tiesa, vienas klausimas taip ir liko neatsakytas – stiklas šiame telefone dengia ne tik ekraną, bet ir nugarėlę. Ar sudužus nugarėlės stiklui draudimas irgi galios?

Pagaliau „Samsung“ išmoko stebinti

„Samsung“ pagrįstai didžiuojasi savo gamybos procesoriumi, kurį sudėjo į šį įrenginį. Tai pirmas pasaulyje 14 nm mobilusis procesorius su 64 bitų struktūra. Naujoji LPDDR4 atmintis ir „UFS 2.0“ „flash" tipo atmintis užtikrina spartą ir mažas energijos sąnaudas. Ir 1440P/VP9 kodavimo metodas leidžia mėgautis didelės raiškos vaizdo įrašų perdavimu ir kartu metu taupyti energiją.

5,1 colio „Quad HD Super AMOLED“ ekrano taškų tankis siekia rekordinius 577 ppi. Taigi net gaila, kad kompanijos atstovai taip ir nepatvirtino, kada ir ar iš viso Lietuvą pasieks „Samsung“ virtualiosios realybės akiniai „Gear VR“, kurie su šiuo telefonu turėtų veikti tikrai įspūdingai.

Belaidis įkrovimas veikia indukciniu principu, tačiau išsiaiškinti, ar toks kroviklis gali užvirinti vandenį puodą galėsime nebent gavę išbandyti. Kol kas sako, kad tai absoliučiai saugu. Tiesa, greitasis įkrovimas (per 15 min. įkraunama 4 darbo valandoms) veikia tik prisijungus laidu – belaidė stotelė telefoną kraus bent 3 valandas.

Apie „Samsung KNOX“ jau rašėme tiek, kad net pirštai įskaudo, tad tik patvirtinsiu, jog šiuose modeliuose ši saugumo sistema dar patobulinta.

„Find My Mobile“ funkcija padeda surasti prarastą įrenginį ir apsaugo asmeninę informaciją. Padeda ir nuotoliniu būdu valdoma „Reactivation Lock.“ O ir piršto antspaudo jutiklis šiame įrenginyje pagaliau veikia taip, kaip turėtų – nebereikia braukyti, pakanka priglausti ir vartotoją identifikuoja kur kas sėkmingiau.

Net gaila, kad kol kas „Samsung Pay“ mokėjimų sistema veiks tik JAV. Apsaugota „Samsung KNOX“ ir veikianti taip panaudojant NFC bei MST (magnetinis perdavimas) technologijas, kad informaciją telefonas gali perduoti tiesiogiai įprastiems magnetiniams mokėjimų kortelių skaitikliams, ši sistema, atrodo, realiai gali virsti mobilia pinigine.

Žodžiu, Lietuvoje pristatė telefonus, kurie tikrai verti dėmesio. Ką ten dėmesio – tai įdomiausi mobilieji įrenginiai, kurie buvo sukurti per visus praėjusius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.