„Apple“ laikrodis jau išardytas, o jo gerbėjai pavydi australams

Balandžio 24 d. „Apple“ maniakams visame pasaulyje prasidėjo tikrai penktadienio ryto karštine. Iš anksto užsakytų ir išpirktų „Apple Watch“ pristatymas prasidėjo prieš devintą valandą ryto ir tai nemažą dalį amerikiečių privertė pirmą kartą gyvenime pasigailėti, kad jie negyvena Australijoje. Pavyzdžiui, Sidnėjuje, kur įsikūrusi kūno rengybos instruktorė Melanie Ferbank tapo viena pirmųjų pasaulyje „Apple“ laikrodžio savininkių. O amerikiečiams dar reikėjo laukti visą naktį…

Šis laikrodukas buvo paaikotas, kad kitų savininkai geriau žinotų, ką įsigijo.<br>„iFix“ nuotr.
Šis laikrodukas buvo paaikotas, kad kitų savininkai geriau žinotų, ką įsigijo.<br>„iFix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Apr 24, 2015, 3:37 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:03 AM

„8.30 val. ryto į duris paskambino pasiuntinukas. Jis pasakė, kad esu pirmoji, pas kurią šį rytą užėjo, apkabino mane ir sumušėme penkis. Jis žinojo, ką man atnešė“, – gyrėsi baltos spalvos „Apple Sport Watch“ su 38 mm ekranu užsakiusi australė.

Netrukus jo nuotraukas ji sudėjo į „Instagram“ ir iškart parašė pirmąją recenziją:

„Jis nuostabus. Viskas idealiai balta ir laikrodis atrodo nuostabiai. Aš jį myliu! Sinchronizavimas su telefonu užtruko porą minučių ir man nereikėjo daryti visiškai nieko. Visos programėlės – „Twitter“, „Flipboard“, „Uber“, „Instagram“ ir „TripView“ – buvo įdiegtos, iškart pradėjo veikti.

Atėjus žinutei pajuntu labai švelnų prisilietimą prie riešo. Labai miela – jame nėra nieko rėksmingo. Jaukus ir patogus. Sudėtingiausia buvo pirmus du kartus prisisegti apyrankę ir prisiminti, į kurią pusę braukti norint atverti vieną ar kitą programėlę. Dabar gyvensiu su juo ištisą parą.“

Labai panašias apžvalgas galima stebėti lyg kokią cunamio bangą, besiritančią per pasaulį laiko juostų judėjimo kryptimi. Bent kartą Azija ir Europa gerokai aplenkė JAV.

Pirmieji griovėjai – „iFix“

Atrodo, vieninteliai susižavėjimo virusui nepasidavę, tačiau naująjį laikrodį gavę yra visų daiktų naikintojai komanda „iFix“. Tik gavę savo užsakytą pigiausią „Sport“ ir brangesnį – plieninį – modelius, jie ėmėsi jų ardymo ir gautus rezultatus visą penktadienį tiesiogiai skelbė savo svetainėje šiuo adresu https://www.ifixit.com/Teardown/Apple+Watch+Teardown/40655?revisionid=HEAD .

Nulupę ekraną ir išėmę stulbinamai mažą bateriją (205 mAh – gerokai mažiau negu „Android“ laikrodžiuose standartine beveik tapusi 300 mAh baterija) aptiko mažiausius kada nors jų regėtus varžtelius, kuriems netiko jokie turimi atsuktuvai.

Toliau išluptas garsiakalbis, prie kurio pritvirtintas „beldimo“ mechanizmas, perduodantis signalus riešui. Komandai kilo abejonių, ar aptikti izoliaciniai žiedai tikrai sugebės užtikrinti žadamą laikrodžio atsparumą vandeniui.

Pagrindiniai komandos atradimai – laikrodis visiškai netaisomas, neardomas ir neperdaromas. Detalės ir laidai sudėti taip, kad prieiti prie procesoriaus S1 įmanoma tik beviltiškai viską sugadinus.

Laikrodžio ekranas, kaip ir spėta, yra LG gamybos „Plastic AMOLED“.

O kur nusipirkti dabar?

Pasirodo, yra ne tik žmonių, norinčių už bent kokią kainą tiesiog dabar nusipirkti „Apple“ laikroduką. Yra ir pardavėjų, kurie tą laikroduką tiesiog dabar siūlo – užeik ir pirk. Aišku, irgi už bet kokią kainą.

Neužsakę ir nenorintys laukti, deja, laikrodžio „Apple“ parduotuvėse tikrai nenusipirks. Tačiau nusivilti neverta – yra parduotuvių, kurios tuo jau pasirūpino.

Viena tokių – prabangi Los Andželo (JAV) parduotuvė „Maxfield“ išvakarėse paskelbė: „Užeik ir nusipirk be jokio išankstinio užsakymo.“ Ketvirtadienio vakarą prie tos parduotuvės jau būriavosi 20 žmonių eilė.

Beje, pačios parduotuvės darbuotojai laikrodžių žmonėms neįteiks – atėjus pardavimo laikui į parduotuvę atvyks „Apple“ atstovai ir jais prekiaus. Spėjame, bus siūlomi tik brangesni modeliai.

Jei Los Andželas tolokai ar „Maxfield“ nepatinka, yra ir kitų parduotuvių pasaulyje, kurios jau šį penktadienį prekiauja laikrodžiais be jokių išankstinių registracijų. Tai „Dover Street Market“ Londone ir Tokijuje, „Collette“ Paryžiuje, „The Corner“ Berlyne ir keletą įgaliotųjų atstovų Kinijoje.

Tikriausiai priminti, kad visose tose parduotuvėse išskirtinai brangu, niekam nė nereikia. Juk ir taip akivaizdu – pirmoji tokių įrenginių pirkėjų banga pinigų neskaičiuoja, net jei dėl jų būtų reikėję suskaičiuoti kažkieno dantis ar parduoti vieną kitą draugą arba inkstą…

Juk laimė yra kur kas daugiau. O ar yra tikresnė laimė už švelniai tapšnojantį į riešą laikroduką spalvotų programėlių prikimštu ekranu?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.