Ko išties verta naujojo LG G4 odinė nugarėlė ir ugninis ekranas

Kai internete pasirodė dar neoficialios išmaniųjų telefonų LG laivyno flagmano nuotraukos, kilo noras įsignybti. Atrodė neįtikėtina – laikais, kai gyvūnėlių mylėtojai pasirengę savo vaikus vietoj žiurkėnų atiduoti eksperimentams, kas nors gamins telefoną odine nugarėle? Dabar tai oficialu – naujų LG G4 nugarėlės bus ir keraminės, ir odinės, ekranų ryškumą didins technologija „Quantum Dot“, o bateriją taupys itin nestandartinis procesorius. Keista tik, kad pristatyme nepasirodė nė viena krauju apsipylusi nuoga moterėlė, siūlanti telefonams savo odą.

Pristatytas LG G4 kiek pavėlavo į šių metų rinkos torto dalybas, tačiau turi pakankamai galios, kad pakovotų už savo vietą kišenėse.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Pristatytas LG G4 kiek pavėlavo į šių metų rinkos torto dalybas, tačiau turi pakankamai galios, kad pakovotų už savo vietą kišenėse.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Apr 29, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:20 PM

Keistas procesorius

Visos naujojo LG G4 charakteristikos visiškai atitinka ir dažniausiai lenkia tos pačios klasės kitų gamintojų naujoves.

Telefono baterija – viena didžiausių tarp šiais metais pristatytų – 3000 mAh. Be to, ji keičiama, o to jau beveik visi atsisakė.

Sparčioji RAM atmintis – kaip įprasta 3 GB. O įdiegta standartinė vidinė atmintis didesnė už daugelio – 32 GB ir ją galima išplėsti „microSD“ kortele. Apie kamerą, ekraną ir odą reikės pakalbėti atskirai.

Taigi, pirmiausia procesorius. Daugelio nuostabai LG savo flagmanui pasirinko „Snapdragon 808“. Kitaip nei daugelio flagmanų šiais metais pamėgtas aštuonių branduolių „Snapdragon 810“ ar „Samsung“ bei „Huawei“ diegiami savos gamybos, bet taip pat aštuonių branduolių procesoriai, šis turi šešis branduolius.

Jį sudaro dviejų branduolių „ARM Cortex“ A57 ir keturių branduolių A53 procesoriai su 64 bitų technologija.

Savo pasirinkimą LG aiškina tuo, kad šio procesoriaus savybės nenusileidžia „Samsung Galaxy S6“, bet jis naudoja mažiau energijos ir mažiau kaista. O, beje, „Snapdragon 810“ kaitimas tapo nemažu galvos skausmu gamintojams.

Taigi, jei LG ir „Qualcomm“ pažadai pasiteisins, gali būti, kad branduolių ir galios auginimo laikai baigėsi – jei galios pakanka, reikia taupyti energiją.

Su kuo valgoma „Quantum Dot“?

Pristatyme akcentuota, jog LG G4 yra pirmas pasaulyje telefonas, turintis „Quantum dot" technologijos ekraną. Dėl to jis „25 proc. ryškesnis, atkuria 20 proc. daugiau spalvų ir jo kontrastas 50 proc. didesnis“.

Aišku, lyginama su kažkokiais konkurentais, tačiau neužmirškime, kad konkurentai kažką labai panašaus sakė savo pristatymuose, lygindami su… kažkokiais konkurentais.

Tikras faktas yra tas, kad tai milžiniškos 2K raiškos (kaip ir G3 – 2560x1440 taškų) 5,5 colių įstrižainės IPS ekranas, kurio lietimui jautrus sluoksnis įdiegtas „In Cell“ – kaip „iPhone 6“. Dėl to ekranas plonesnis ir praleidžia daugiau šviesos. Dėl to skilus stiklui jo pigiai tikrai nepataisysite.

O „Quantum Dot" technologija, kuri įgalina ekraną „atkurti spalvas taip pat tiksliai, kaip profesionalių vaizdo montuotojų monitoriai“? Iš esmės tai tik kitas „Sony“ diegiamos „Triluminos" technologijos pavadinimas. Tad unikalus šis telefono ekranas yra reklamine frazė – „Sony“ į savuosius „Triluminos“ jau diegė ir anksčiau.

Beje, dėl to jie netapo kur kas ryškesni. Tiesiog padengus specialios medžiagos sluoksniu (arba grūdeliais), žydros spalvos LED pašvietimas paverčiamas ne balta spalva, kaip tai yra įprasta (pasiekiama padengiant LED šviestuvą fosforu), o iškart švyti trimis RGB spalvomis. Tokiu būdu spalvų gama yra tikslesnė ir mažiau šviesos paskęsta filtruose.

Technologija puiki, bet ne unikali.

Fantastiškiausialiausinė kamera

Pagyros naujojo telefono kamerai pristatyme užėmė didžiąją laiko dalį. Buvo parodyta ir vaizdų, fiksuotų prie skraidyklės pritvirtintu LG G4, ir to paties naktinio miesto kadrai daryti šiuo ir dviem konkurentų telefonais.

Akivaizdu, kad pirmas konkurentas „iPhone“, o antras – „Galaxy S6“. Akivaizdu, kad taip prastai nufotografuoti ką nors telefonu „Galaxy S6“ dar reikia įsigudrinti.

Na, bet tai pristatymas, o ką turime atmetę reklamą ir mokslinius terminus? 16 MP raiškos jutiklį. Jis 40 proc. didesnis negu daugelio konkurentų. Galime tik spėlioti, kad toks pats kaip ir „Galaxy S6“. O svarbiausia, stulbinančiai šviesų – f1,8 diafragmos – objektyvą.

Taigi, dar vienas gamintojas pagerino fotografavimą prietemoje. Pristatyme teigiama, kad LG G4 kadras bus „11 proc. šviesesnis už antrojo konkurento ir 49 proc. šviesesnis už pirmojo“.

Be to, kamera turi dar pagerintą optinį 3D vaizdo stabilizatorių (drebančių rankų efektui sumažinti). Pridėkime LG jau įprastą lazerinį automatinį ryškumo suvedimą ir gausime… jokių stebuklų, bet tikrai daug žadančią kamerą.

Asmenukių kamera, atrodo, atkeliavo iš „Huawei P8“. Ji 8 MP raiškos, tad kai kam gali tekti net pasigailėti, kad veidas per ryškus.

Kaip matome, LG nesnaudė ir savo vėlavimą panaudojo su kaupu – telefono modelis atrodo lyg visų telefonų geriausios savybės viename. Tiesa, atsparumo vandeniui nėra ir kiaušinienės neišsikepsi. Užtat kokia eksterjero įvairovė!

Odos sugrįžimas

Naujojo telefono forma gerokai primena LG G3. Odinės nugarėlės telefonuose jau buvo diegtos ir, tiesa sakant, jų atsisakyta net ne dėl PETA aktyvistų išpuolių. Buvo odinis kompanijos „Motorola“ modelis „Moto X“, bet žmonės skundėsi, kad jis labai greitai susibraižo, oda linkusi plyšti ir greitai nusitrina.

Pristatyme LG apie tai, žinoma, nekalbėjo. Akcentavo, kad visi „įprasti" telefonai atrodo kaip „nuobodūs, monolitiniai pirštų antspaudais nusėti blokai“. O šis yra „šiltas ir malonus“.

Neneigsime. Galų gale telefono nugarėlę galima pakeisti, tad subraižius visada galima bus įsigyti kitą. Pavyzdžiui, „keraminio plastiko su metalo ir deimanto efektu“. Žodžiu, tikro metalo LG nenori, ir taškas. Įdomi pozicija, o ir oda delne gulės maloniai, tačiau, akivaizdu, kad kai kuriems potencialiems pirkėjams tai bus minusas.

Pristatyme nieko nekalbėta nei apie įrenginio kainą, nei apie prekybos pradžios datą. Laukiama, kad Europoje jis turėtų pasirodyti birželį–liepą. O kaina greičiausiai bus kaip jau įprasta – kiek mažesnė negu „Galaxy S6“. Tik šį sykį neaišku, kad, kaip ir LG G3 atveju, kaina bus mažesnė, negu tikiesi sumokėti už tokią vertę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.