Kurį pirkti? Geriausių šio pavasario telefonų palyginimas

Jie brangūs, stilingi, geidžiami, o triukšmingos reklamos priskiria kiekvienam tiek visokių patobulinimų, kad šie ir į sunkvežimį netilptų, ką jau kalbėti apie delną ar kišenę. Tad kurį gi pirkti? „Samsung“ ar „HTC“, „LG“ ar „Huawei“?Be reklamos, o tik iš asmeninės patirties pažiūrėkime, kokias aukščiausios klasės naujoves šį pavasarį pasiūlė svarbiausi pasaulio gamintojai, ir pamėginkime suprasti, kurios kurio savybės labiausiai tiktų būtent mums.

Kas geresnis – „Samsung“ ar „HTC“?<br>A.Stacevičiaus nuotr.
Kas geresnis – „Samsung“ ar „HTC“?<br>A.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

May 9, 2015, 12:26 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:41 AM

„HTC One m9“ – kukli evoliucija

Jūsų neturėtų suklaidinti ne patys šilčiausi kritikų atsiliepimai, pasipylę po šio telefono pristatymo. Daug ką nuvylė tai, kad HTC pernelyg mažai pakeitė dizainą, dėl to naujokas tik gimęs atrodė pasenęs, tačiau vis tiek, nors ne pigiausias (kaina nuo 649 eurų) ir ne moderniausio dizaino, šis mažučio gamintojo telefonas išlieka vienas įspūdingiausių pasaulyje.

Šiek tiek sunkesnis už „Galaxy S6“, tačiau dėl to tik dar maloniau juntamas telefonas itin patogiai guli delne. Lenkta nugarėlė iš aliuminio tikrai kur kas patogesnė už plokščią, beveik kampuotą „Samsung“ flagmano stiklą ir faktiškai neslysta iš rankų.

Modelio privalumai:

* Geriausia kada nors į kokį nors telefoną montuota garso sistema. Ekrano viršuje ir apačioje išdėstyti „BoomSound“ garsiakalbiai yra bene vieninteliai iš montuojamų telefonuose, kurie atkuria bosą. O ir komplekte esančios ausinės gerokai lenkia daugelį konkurentų.

* Fantastiška priekinė kamera asmenukėms. „HTC One m9“ į priekį perkėlė senesnių modelių pagrindinę „UltraPixel“ kamerą. Rezultatas – neįtikėtinai ryškios asmenukės net esant labai prastam apšvietimui.

* Telefonas pritaikytas greito įkrovimo funkcijai. Tiesa, tokio įkroviklio dėžutėje nėra, tad jį reikėtų pirkti atskirai.

Modelio trūkumai:

* Ekranas, nors ir neprastas, jau senstelėjęs. O padėjus šalia „Samsung Galaxy S6“ lieka įspūdis, lyg kas nors tyčia sumažino HTC ekrano šviesumą. Praėjusių metų modelio ekranas buvo toks pat, tad praleista proga patobulėti.

* Galinė kamera yra įspūdingos 20 MP raiškos ir fotografuoja tik vidutiniškai. Sena „HTC One“ bėda šiek tiek aptvarkyta, tačiau iki naujo „Samsung“ dar toli.

* Procesoriui vykdant imlias užduotis korpusas labai kaista. Tiesa, ne ką mažiau kaista ir „Galaxy S6“, tad tai jau įprastas galingų telefonų trūkumas.

„Huawei P8“ – stabiliai aukštyn

Dar prieš metus nebūtų nė į galvą atėję „Huawei“ įrenginio minėti tarp geriausių pasaulyje. Tačiau dizaino centrai Londone ir Šiaurės Europoje pasiteisina.

Korpusas iš vientiso aliuminio gabalo, originaliai išspręsta itin gerai ryšį gaudančių antenų sistema, estetiška vartotojo sąsaja ir išskirtinės technologijos kamera – nors ir kiek pigesnis (nuo 499 eurų), „Huawei“ flagmanas nenusileidžia solidesnių kompanijų gaminiams. O kompanija, kuri tiek išprotėjusi, kad išleido antrą flagmano versiją „Huawei P8 Max“ su 6,8 colio įstrižainės ekranu, negali nežavėti.

Modelio privalumai:

* Dvi telefone įrengtos antenos veikia beveik dešimtkart efektyviau negu kitų gamintojų. Kompanijos atstovai prisiekinėja, kad šis telefonas ne ryšio zonoje atsidurs vėliau ir vėl pagaus ryšį kur kas greičiau negu kiti. Ir prisijungimas prie svetimo tinklo kitoje šalyje vyksta beveik akimirksniu.

* Vietoj „microSD“ į tą patį lizdą galima įdėti antrą SIM kortelę. Įprasta pigesniems telefonams funkcija pirmą kartą atsirado flagmane.

* Kažkur nukišus telefoną jį galima tiesiog pašaukti, ir jis atsilieps. Be to, įdiegta papildoma ekrano valdymo krumpliu funkcija. Ir 8MP raiškos kamera asmenukėms – tai jau labai rimta.

* Nors telefonas vienas ploniausių pasaulyje (6,4 mm), baterija pasirodė gana talpi ir džiugino labiau negu to paties „Samsung“.

Modelio trūkumai:

* Įrenginys, ant kurio užrašyta „Huawei“, Lietuvoje kol kas sunkiai įsivaizduojamas kaip pasididžiavimo ar pavydo objektas.

* Gana griežtas aliuminio stačiakampis su 5,2 colio įstrižainės ekranu rankoje guli ne taip patogiai kaip „HTC One m9“.

„Sony Z4“ – neskęstantis stabilumas

Šis telefonas yra fantastiškas, o kompaktinė jo versija – stulbinamai gera. „Sony Z4“ iš išorės beveik niekuo nepasikeitė, tik vos palengvėjo ir paplonėjo, gavo didesnę vidinę atmintį ir standartinius šių metų flagmanų privalumus – aštuonių branduolių procesorių, 3 GB RAM atmintinę.

Modelio privalumai:

* Neginčijamas ir unikalus visų „Sony Z“ klasės telefonų privalumas – atsparumas vandeniui ir dulkėms. Tai tikrai ne niekai! Nepakeičiama tiek plaukiant baidare, tiek naršant „Facebook“ sėdint vonioje, tiek skaitant ekrane jūros pakrantėje. O ir galimybė suteptą tiesiog nuplauti tekančiu vandeniu arba fotografuoti po vandeniu „veža“.

* 20,7 MP vaizdo kamera. Puikus „Sony“ gamybos jutiklis jau sulaukė ir geros programinės įrangos, tad fotografuoti galima beveik kaip profesionalui.

Modelio trūkumai:

* Atrodo, kad nebus išleista kompaktinė „Sony Z4“ versija. Labai gaila – pasaulyje daug norinčiųjų mažesnio, bet tokio pat galingo telefono.

* Iš išorės telefonas toks panašus į prieš tai buvusį, kad negalėsi pasigirti atsinaujinęs. O ir atsinaujinti neaišku ar pavyks – kol kas prekyba vyks tik Japonijoje.

„LG G4“ – telefonas su oda

Didžiausias senesnio „LG G3“ modelio privalumas buvo tai, kad sumokėjęs mažiau pirkėjas gavo daugiau, negu siūlė kiti. Geras privalumas. Naujojo modelio ekranas, dizainas, kamera, baterija ir atmintis dar pagerinti. Jei pavyks išsaugoti palyginti nedidelę kainą, tai bus labai rimtas pretendentas ir vėl tapti vienu geriausių metų telefonų pragmatiškiems kokybės mėgėjams.

Ir nesvarbu, kad iš stulbinamų unikalių savybių čia tik valdymo mygtukai nugarėlėje, išimama baterija ir beldimu atrakinamas ekranas – svarbu, kad visa kita šiek tiek geriau negu konkurentų.

Modelio privalumai:

* Aukščiausios 2K raiškos ekrane pirmą kartą panaudota unikali „Quantum Dot“ technologija. Tai itin smarkiai pagerino ekrano spalvas, ryškumą ir kontrastą.

* Abiejų kamerų charakteristikos – geriausios rinkoje. Galinė šviesesnė net už „Galaxy S6“, turi lazerinio ryškumo suvedimo ir optinio stabilizavimo funkciją. Priekinė fiksuos asmenukes 8 MP raiška.

* Didesnė negu konkurentų baterija ir mažiau energijos naudojantis procesorius turėtų užtikrinti ilgesnį veikimą įkrovus. Telefono vidinė atmintis didesnė negu konkurentų standartas, be to, ji išplečiama įdėjus „microSD“ kortelę.

Modelio trūkumai:

* Oda gal kam nors ir labai patiks, bet tie, kurie jos nenorės dėl idėjinių ar praktinių paskatų (ji juk nusitrina), turės rinktis imituojančius deimantą plastikinius galinius dangtelius. O plastiko jau visi atsisakė.

* Tai bene didžiausias iš visų flagmanų. Taip, jo ir ekranas didžiausias, ir jis lengvesnis už „HTC One“, tačiau delne tilps sunkiau negu konkurentų gaminiai.

„Samsung Galaxy S6“ – metų stileiva

Sparta, su kuria milžiniška kompanija sugebėjo atsinaujinti po tragiškai prastų „Galaxy S5“ pardavimo rezultatų, kelia baimingą pagarbą.

Tereikėjo atleisti šiek tiek vadybininkų, atsikratyti meilės plastikui, ištrinti nereikalingų programėlių perteklių, ir balandį Lietuvos parduotuves pasiekę „Galaxy S6“ (kaina nuo 699 eurų) ir „Galaxy S6 edge“ (kaina nuo 849 eurų) modeliai virto tikru metų modernaus telefono etalonu.

Modelio privalumai:

* Unikalus „Samsung“ procesorius neįtikėtinai efektyvus ir greitas, tad telefonas nestrigs net žaidžiant itin imlius žaidimus.

* Viena geriausių kada nors bandytų kamerų fotografuoja taip, kad paprasto fotoaparato tikrai nebeprireiks. Optinis stabilizavimas su veido „pririšimo“ funkcija suteikia galimybę fotografuoti ryškiai, net netikėtai sujudėjus ir t.t. Vienintelis geriau už šį fotografavęs iš bandytų telefonų buvo „Nokia 930“.

* Telefono su raiškesniu ekranu pasaulyje tiesiog nėra. „Gorilla Glass 4“ priekinis ir galinis stiklai kur kas atsparesni dūžiui, negu gali pasirodyti. Be to, pirmą kartą per metus sudaužius ekraną, „Samsung“ pakeis jį už 30 eurų, antrą – už 50 eurų.

* Greito baterijos įkrovimo funkcija veikia, ir tas greitis tikrai gerai juntamas. Piršto atspaudo jutiklis pagaliau veikia taip, kad jo nesinori atjungti, ir tai padaro telefoną išties saugesnį.

Modelio trūkumai:

* Laikydamas rankose jautiesi lyg nešiotum unikalią Mingų dinastijos laikų vazą ar neįkainojamą meno kūrinį. Tai verčia jaustis nepatogiai ir nuolat kovoti su baime, kad jį išmesi.

* Nėra galimybės vidinės atminties išplėsti įdėjus „microSD“. Tad rinkdamiesi pigiausią 16GB modelį rizikuojate tos atminties pritrūkti.

* Silpniausia telefono dalis – akumuliatorius. Jo talpa mažesnė negu „Galaxy S5“ ir tai labai justi. Dažnokai išsikraudavo nesulaukus nė dienos pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.