Ateitis jau čia: pagamino milimetro storio susukamą televizorių

Elektronikos milžinė LG pristatė ypač ploną „sienpopierinį televizorių“ (angl. wallpaper TV), kurio storis nesiekia nė 1 mm, o svoris yra vos 1,9 kg. Ypatingas jis dar ir tuo, kad jo nereikia statyti – novatoriškasis LG televizorius kabinamas naudojant magnetus.

OLED lanksčiųjų ekranų technologijos akcentas – organinio junginio sluoksnis, dėl kurio ekranas tampa ne tik plonesnis, bet ir lankstus.<br>LG nuotr.
OLED lanksčiųjų ekranų technologijos akcentas – organinio junginio sluoksnis, dėl kurio ekranas tampa ne tik plonesnis, bet ir lankstus.<br>LG nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Technologijos.lt

May 20, 2015, 6:33 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 3:26 PM

Kol kas šis OLED televizorius yra koncepcija, kurią spaudos konferencijoje antradienį pristatė koncernas LG. Televizoriaus ekranas priglaudžiamas prie magnetinio demblio, kuris tvirtinamas prie sienos. Pietų Korėjos bendrovė tikisi, kad tokia technologija ateityje bus itin populiari.

„OLED inovacijos turėtų padaryti milžinišką proveržį ne tik bendrovės veikloje, bet ir visame vaizdo technologijų segmente“, – įsitikinęs „LG Display“ OLED technologijų direktorius Sang-Deog Yeo.

Anot jo, LG strategija sukasi aplink OLED technologijų ašį, nepaisant to, kad gamintojai susiduria su nemenkais sunkumais, mėgindami pradėti serijinę sudėtingesnių tokio tipo TV aparatų gamybą.

„Turime būti pasiruošę patenkinti vartotojų paklausą jau nuo šių metų liepos ar rugpjūčio – tokios produkcijos turėtų būti įmanoma įsigyti jau trečiąjį šių metų ketvirtį, – leidiniui „Korea Times“ sakė jis. – Mes šį technologinį sprendimą tobulinome 1,5 metų, o visas OLED projektas plėtojamas jau beveik 10 metų.“

„LG Display“ ir toliau prioritetą teiks didelės įstrižainės ekranams – bendrovė dar šiemet ketina pristatyti net 99 colių skersmens lankstųjį OLED ekraną. Koncernas jau yra pristatęs 55, 66 ir 77 colių skersmens lanksčiuosius ekranus.

OLED lanksčiųjų ekranų technologijos akcentas – organinio junginio sluoksnis, dėl kurio ekranas tampa ne tik plonesnis, bet ir lankstus. Organinė medžiaga švyti, t.y., skleidžia regimuosius spindulius. Neabejojama, kad OLED technologijos anksčiau ar vėliau gali išplisti ir į kitus vaizdo technologijų segmentus (kompiuterių ekranus, mobiliuosius įrenginius ir pan.).

Nors OLED ekranus jau siūlo ir kitos kompanijos („Samsung“, „Sony“), vis dėlto kol kas šios inovacijos kainos yra didelės. Štai 65 colių skersmens LG televizorius 4K OLED TV kainuoja 9 tūkst. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų