Trys „Apple Watch“ dienos: riešas nenudžiūvo, dangus nepriartėjo

Kaip ir kiekvienas „Apple“ gaminys, šis laikrodis jo pardavėjų vertinamas lyg trapus antikvariatas, tad bandyti jį galėjau tik tris dienas. Užsisegus pigiausią „Sport“ versiją – aliumininis 38 mm korpusas su balta silikonine apyranke – iškart kilo klausimas, ar tie, kas tirpsta nuo begalinio šio laikrodžio grožio, seniai lankėsi pas okulistą? Bet svarbesnis kitas klausimas: ar radau nors vieną funkciją, kurios tikrai trokščiau?

Laikrodžio „Watch Sport“ apyrankės gaminamos ryškių spalvų, bet manęs tai nesužavėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Laikrodžio „Watch Sport“ apyrankės gaminamos ryškių spalvų, bet manęs tai nesužavėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Apvalios programėlių ikonėlės mažos, bet pasukus karūnėlę jos priartėja, o atsidūrusi viduryje programėlė atsidaro. Tai patogiau, negu atrodo iš aprašymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Apvalios programėlių ikonėlės mažos, bet pasukus karūnėlę jos priartėja, o atsidūrusi viduryje programėlė atsidaro. Tai patogiau, negu atrodo iš aprašymo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Redakcijos vieta Vilniuje parodyta tiksliai, žemėlapis atsiveria greitai ir patogiai. Gaila, nebuvo laiko išmėginti, per kiek laiko tokia navigacija iškraus akumuliatorių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Redakcijos vieta Vilniuje parodyta tiksliai, žemėlapis atsiveria greitai ir patogiai. Gaila, nebuvo laiko išmėginti, per kiek laiko tokia navigacija iškraus akumuliatorių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Arnoldas Lukošius

Jun 8, 2015, 10:09 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 8:01 PM

Bet dėl skonio nesiginčysime – tai, kad stačiakampis su nesimetriškai išdėstyta karūnėle man kelia minčių ne apie grožį, o apie hipsterio ašaras, yra tik mano problemos. Jei objektyviai – tiesiog rekomenduočiau vyrams rinktis didesnį 42 mm ciferblatą. Dar geriau – netaupyti ir iškart pirkti metalinį „Apple Watch“. Ne dėl korpuso, o dėl apyrankės – silikonas, nors ir patogus, rankos oda po juo nesijaučia labai laiminga.

Trumpas atsakymas tingintiems gilintis

Pirmas ir svarbiausias, mano galva, klausimas – ar yra nors viena „Apple Watch“ įdiegta funkcija, kurios nebuvo kituose bandytuose išmaniuosiuose laikrodžiuose? Atsakymas labai konkretus: ne.

Taigi tie, kurie kritikavo kitus išmaniuosius laikrodžius, kad jie nesiūlo nieko, kas taptų neišvengiamai reikalinga, į „Apple“laikrodį turėtų nė nežiūrėti. Griežtai kalbant, jau senokai išbandyti „Samsung Gear 2“ ar „LG G Watch R“ funkcionalumu kartais „Apple“ laikrodį net lenkė, o tokie laikrodžiai kaip „Samsung Gear S“ ar „LG Urbane“ tiesiog žaidžia aukštesnėje lygoje, tad lyginti būtų net neetiška.

Na, o dabar nuosekliai, kas ir kaip.

Gracinga sinchronizacija

Pirmiausia vis dėlto buvo ne sinchronizacija, o mėginimas tą laikrodį užsisegti. Dėžutėje jis įdėtas su mažesnio dydžio apyranke, kuri ant vyriško riešo segasi taip, lyg kartuvių kilpa ant kaklo. Dar didesnė bėda – dėžutėje esantis pakaitinis ilgesnis dirželis paslėptas taip, kad… Žodžiu, padėjo žinantys žmonės, dirželį pakeičiau, prisisegė.

Kadangi visur rašoma, kad laikrodis su telefonu sinchronizuojasi stulbinamai lengvai, nutariau tai padaryti užvestame automobilyje, prieš važiuodamas į darbą. Paleidus telefone programėlę jos vidury pasirodo langelis. Lieka laikrodį prieš kamerą laikyti taip, kad jo ekranas būtų langelyje, paspausti nuorodą „sinchronizuoti“ ir… nieko neįvyksta.

Beje, sinchronizuoti pavyko lengvai, bet tik patalpoje – mat tai vyksta telefono kamerai nuo ekrano skaitant tokį gražų besisukantį taškų piešinį, o lauke šviečiant Saulei to piešinio tiesiog nebuvo matyti.

Kai telefonas su laikrodžiu susijungia, nieko daugiau daryti nebereikia – viskas veikia.

Geriausia funkcija

Ne veltui pristatydamas šį išmanųjį laikrodį Timas Cookas nuolat minėjo, kaip svarbu, kad jis būtų geras laikrodis. Bent jau šią funkciją „Watch Sport“ atlieka puikiai. Svarbiausia, kad kiekvieną kartą, kai tik kildavo noras pažiūrėti į ekraną, tas įsižiebdavo.

Nesvarbu, ar eidamas pakeli riešą prie akių, ar vairuodamas tik sukteli taip, kad akimis pamatytum ciferblatą – kiekvieną kartą jis paslaugiai nušvinta. Jokio purtymo ar mėginimų prisitaikyti, kaip kelti tą ranką, kad laikrodis suprastų, ko noriu. Funkcija tiesiog puikiai suderinta ir veikė nepriekaištingai.

Tai yra pati išmaniausia šio laikrodžio funkcija ir puikaus jutiklių kalibravimo pavyzdys.

Kitas džiuginamas dalykas – laikrodžio lengvumas, greitas visų programėlių atidarymas ir pakankamai ilgai veikianti baterija.

Įkrovimas

Įkroviklis gana įspūdingas ir labai patogus – magnetinis diskelis, kurį prilipini laikrodžio apačioje ir tas pradeda krautis. Nepatiko, kiek laiko tai trunka. Prijungus prie neoriginalaus, bet pakankamai galingo kroviklio per 10 val. įsikrovė iki 79 proc. Tiesa, „iPad“ įkroviklis užtruko tik porą valandų. Bet juk tai tik laikrodukas, su mažulyčiu akumuliatoriuku.

Tik antras ekranėlis

Deja, pakako dieną pažaisti, kad suprastum, kodėl taip yra. Tiesiog šis laikrodis tėra prie telefono prijungiamas papildomas ekranėlis, kuris pats yra visiškai bejėgis.

Spręsti daugeliui gamintojo keliamų užduočių to visai pakanka – ekranėlyje galime matyti žemėlapį ir navigaciją, skaityti SMS žinutes, matome, kas skambina, ir galime atsiliepti, nuotoliniu būdu valdyti telefono kamerą ir ekranėlyje matysime, ką fotografuojame. Yra programėlių, kurios suteikia galimybę net perskaityti visą naujienų portalo pranešimą.

Visa tai aš jau mačiau ir sužavėtas nelikau. O laikrodyje gyvenanti Siri tiesiog triskart kvailesnė už įsikūrusią telefone. Jai galima padiktuoti SMS (jei kuriam lietuviui reikia SMS angliškai), tačiau uždavus praktiškai bet kokį klausimą, ekrane pasirodo užrašas, kad pagelbėti man gali telefonas – išsitrauk, paliesk ekrane pasirodžiusią žymę ir gausi atsakymą.

Keista, kodėl Siri negali telefono gautą rezultatą rodyti laikrodžio ekranėlyje?

Taip, šiuo metu sparčiai daugėja šiam laikrodžiui kuriamų trečių gamintojų programėlių, tad funkcijų daugės. Tačiau dabar tai tik ekranėlis ant rankos, kuris rodo laiką, pulsą ir tai, kad gali sau leisti tokį įsigyti.

Tiesa, sportininkams jis bus labai naudingas. Tik tokias funkcijas turinčių sportinių apyrankių aplinkui jau tiek, kad besirenkant galima ir pačiam sportui laiko neberasti…

O vis dėlto jis geresnis!

Taip. Nes iš visų išmaniųjų laikrodžių labiausiai primena Barbę. Jei nerandi naudingų funkcijų, gali bent jau pirkti naujas apyrankes ir perrenginėdamas džiaugtis, kaip stilingai atrodo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.