LG smogė – telefonas su dviem asmenukių kameromis ir ekranais

Kaip būti pastebėtam, kai rudenį naujus išmaniuosius telefonus pristatinėja kas netingi, iš viršaus „Samsung“ tave spaudžia kreivais ekranais, iš apačios – kinai  pigiais ir vis geriau veikiančiais įrenginiais? Ligi šiol gaminusi išties puikius, tik kiek neišvaizdžius išmaniuosius, LG pateikė savo atsakymą – pristatytas pirmasis naujos V serijos telefonas „LG V10“ ne tik žvilga prabangiu korpusu, bet turi įrengtus du ekranus, o virš jų – dvi asmeniukių kamerų akis. Ir kokia mums iš to nauda?

Naujos klasės telefonas „LG V10“ pagamintas iš prabangesnių medžiagų. Net nuimama nugarėlė ne plastikinė, o silikoninė.<br>AP nuotr.
Naujos klasės telefonas „LG V10“ pagamintas iš prabangesnių medžiagų. Net nuimama nugarėlė ne plastikinė, o silikoninė.<br>AP nuotr.
Antras mažas ekranėlis rodys būtiniausią informaciją, o šalia jo esančios dvi kameros gerokai išplės asmenukių galimybes.<br>LG nuotr.
Antras mažas ekranėlis rodys būtiniausią informaciją, o šalia jo esančios dvi kameros gerokai išplės asmenukių galimybes.<br>LG nuotr.
„LG V10“ leidžia labai plačiai keisti nustatymus ir filmuojant.<br>AP nuotr.
„LG V10“ leidžia labai plačiai keisti nustatymus ir filmuojant.<br>AP nuotr.
Antrosios kartos „LG Watch Urbane“ – gražus žaisliukas norintiems būti labai šiuolaikiškiems.<br>LG nuotr.
Antrosios kartos „LG Watch Urbane“ – gražus žaisliukas norintiems būti labai šiuolaikiškiems.<br>LG nuotr.
Reklama mėgina mus įtikinti, kad „LG Watch Urbane 2nd edition“ tiks uolalaipėms. Nesiginčysim.<br>LG nuotr.
Reklama mėgina mus įtikinti, kad „LG Watch Urbane 2nd edition“ tiks uolalaipėms. Nesiginčysim.<br>LG nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Arnoldas Lukošius

Oct 1, 2015, 1:41 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 12:26 PM

Dizaino naujovės

Niujorke pristatytas pirmasis naujos aukščiausios klasės LG telefonų linijos V telefonas atskleidžia naują kompanijos požiūrį į dizainą. Jau netrukus pasieksiantis Pietų Korėjos parduotuves įrenginys išties labai gracingas. Korpusą supa nerūdijančio plieno rėmas, o ekraną saugo dviguba „Gorilla Glass“ 4 danga.

Kai kurių tradicijų LG neatsisakė, tad telefono nugarėlė, pagaminta iš švelnų silikoną primenančios medžiagos, vis dar nuimama.

„LG V10“ daugeliu parametrų gerokai primena „LG G4“. Tiesa, šį sykį QHD (2K) raiškos 5,7 colių įstrižainės ekranas visiškai plokščias. Bet svarbiausia čia net ne dizainas, o kelios iš pirmo žvilgsnio labai keistos naujovės.

Susidvejinimai

Pirmiausia – šis telefonas turi ne vieną, o du ekranus. Vienas, jau minėtas, yra visai įprastas. O štai kam reikalingas virš jo įrengtas mažytis 2,1 colio įstrižainės, 1040x160 raiškos ekranėlis?

LG nutarė, kad pirkėjams reikia niekada neišsijungiančio, nuolat tam tikrą informaciją rodančio ekranėlio. Kai pagrindinis ekranas išjungtas, virš jo įrengtame ekranėlyje matysime laiką, pranešimą apie orus, baterijos įkrovimo lygį, muzikos grotuvo valdymą ir t.t. O kai pagrindinis ekranas šviečia, mažasis ekranėlis rodo pranešimus, nuorodas į greitai paleidžiamas programėles arba svarbiausius kontaktus.

Taigi veikia labai panašiai, kaip lenktas „Samsung Note Edge“ ekrano kraštas.

Kita labai keistai atrodanti naujovė – tiesiai šalia viršuje įrengto mažo ekranėlio matomos dvi greta įrengtos asmenukių kameros. Abi jos yra 5 MP raiškos ir nėra skirtos 3D savo veidui fotografuoti (kaip kai kas gal pagalvojo).

Tos kameros išties labai skirtingos. Viena jų turi 80 laipsnių apžvalgos kampą, tad fotografuoja įprastą asmenukę, o kitos apžvalgos kampas – net 120 laipsnių. Iš esmės tai reiškia, kad asmenukę ji fotografuos lyg „žuvies akis“, užtat labai tinka grupinukėms. Laikant telefoną ištiestoje rankoje tokio plataus kampo kamera užfiksuos daugybę šalia stovinčių žmonių ir dar liks vietos aplinkos vaizdams.

O nusivylusius, kad negalės fotografuoti savo veido 3D, LG ramina žadėdama programinę įrangą, kuri leis derinti abiejų kamerų matomą vaizdą vienoje nuotraukoje.

Aukščiausios klasės parametrai

Visa kita šiame telefone išties labai primena „LG G4“ – tas pats puikiai pasiteisinęs „Snapdragon 808“ procesorius, keičiamas 3000 mAh akumuliatorius ir ta pati 16 MP raiškos galinė kamera su f/1.8 lęšiais.

Tiesa, operatyvinė atmintis dar padidinta 1 GB, tad čia ji lyg kompiuteryje – 4 GB. O atnaujinta galinės kameros programinė įranga, anot LG atstovų, „leidžia filmuoti taip, kaip „LG G4“ leido fotografuoti“. Taig, labai daug rankinio nustatymo galimybių, HDR, 4K raiškos filmavimas ir net filmavimas egzotišku 21:9 kadro formatu.

Telefonas gaminamas tik su 64 GB talpos vidine atmintine, kurią galima plėsti SD mikrokortele. Jo įjungimo mygtuke yra pirštų atspaudų skaitiklis. Kainos LG neskelbė, bet akivaizdu, kad patobulintas „LG G4“ turėtų ir kainuoti daugiau.

Naujovė Europai

Deja, kol kas net neaišku, ar šis telefono modelis išvis pasieks Europą. Sakytume, keistoka nepagarba senajam žemynui – iš pradžių „Samsung Galaxy Note 5“ paskelbė čia neisianti, dabar LG kalba tik apie Aziją ir Ameriką. Oi, prisižais – šiaip ar taip, o dabar Europos telefonų rinka plečiasi sparčiausiai. Kaip tai – kodėl? Čia jau pusė Azijos suplūdo, ir visi telefonus rankose spaudžia.

Na, bet ne moralizuoti čia susirinkome. Juolab kad LG kai ką pristatė ir mūsų rinkai. Tiesa, tai ne telefonas… Oi, meluoju, tai lyg ir telefonas, bet ne visai… Na, tai laikrodis, bet galintis naudotis mobiliuoju ryšiu.

Žodžiu, antroji išmaniojo laikrodžio „LG Watch Urbane“ reinkarnacija. Tik šį sykį tai pirmasis pasaulyje išmanusis laikrodis su „Android Wear“ operacine sistema, galintis savarankiškai prisijungti prie mobiliojo LTE ar 3G ryšio.

Pasižymintis IP67 atsparumu dulkėms ir vandeniui laikrodis turės ir didžiausios raiškos ekraną tarp išmaniųjų laikrodžių – 1,38 colių įstrižainės P-OLED ekrano taškų tankis siekia 348ppi.

Jame įrengta kiek didesnė 570 mAh baterija ir vis dar į kai kuriuos telefonus montuojamas „Snapdragon 400“ procesorius. Aišku, visos įprastos tokiam įrenginiui funkcijos (nuo kompaso ir GPS iki širdies dūžių matuoklio) čia irgi įdiegtos.

Tiesa, kiek kainuos šis nelabai kol kas pirkėjus žavinčių įrenginių klasės atstovas nerūdijančio plieno korpusu ir apyranke, kol kas neskelbiama. Na, bet juk rudenį naujoves tik skaičiuojame, o pardavinėti jas reikės prieš Kalėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.