„Samsung Galaxy S7“ jau mūsų rankose – ar džiugina?

Tie, kurie sekė naujausių „Samsung“ flagmanų pristatymą, pastebėjo, kad didžiausias staigmena ten tapo Markas Zuckerbergas. O patys telefonai per metus atrodo labai mažai pasikeitę. Bet ar tai reiškia, kad „Galaxy S7“ nevertas dėmesio, ar tiesiog, kad neverta gadinti to, kas beveik tobula? Galiausiai viską lemia jausmas, apimantis paėmus įrenginį į delną. Mums tai pavyko ir tenka pripažinti: tai, ką pamatei tik akimis, – dar ne viskas.

Palyginti su tuo bjauriu rutuliu, priekyje laikomas „Galaxy S7“ – tikras gražuolis.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Palyginti su tuo bjauriu rutuliu, priekyje laikomas „Galaxy S7“ – tikras gražuolis.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Lietuvoje pamaigyti naujuosius „Samsung“ telefonus galėjo tik gavę specialius kvietimus.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Lietuvoje pamaigyti naujuosius „Samsung“ telefonus galėjo tik gavę specialius kvietimus.<br>A.Lukošiaus nuotr.
AMOLED ekranas neįtikėtinai ryškus ir spalvingas. Bet tai jau nieko nauja.<br>A.Lukošiaus nuotr.
AMOLED ekranas neįtikėtinai ryškus ir spalvingas. Bet tai jau nieko nauja.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Asmenukių kamera net itin tamsioje salėje viską mato tikrai ryškiai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Asmenukių kamera net itin tamsioje salėje viską mato tikrai ryškiai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Kas pasikeitė per metus? Arčiau „Samsung Galaxy S7 Edge“, toliau – „S6 Edge“.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Kas pasikeitė per metus? Arčiau „Samsung Galaxy S7 Edge“, toliau – „S6 Edge“.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Virtualios realybės akiniai buvo tik vieni, tad laukti teko ilgokai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Virtualios realybės akiniai buvo tik vieni, tad laukti teko ilgokai.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Šoninis „S7 Edge“ meniu atrodo kur kas funkcionalesnis negu senesnio modelio.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Šoninis „S7 Edge“ meniu atrodo kur kas funkcionalesnis negu senesnio modelio.<br>A.Lukošiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 8:11 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 8:04 PM

Kadangi telefono veikimo išbandyti dar nesuspėjome, čia pristatysiu tik įspūdžius, kuriuos patyriau per tas kelias minutes, kai laikiau telefoną rankose.

Pliusai

1. Tai, kad jau pristatymo dieną tiek „Samsung Galaxy S7“, tiek „Samsung Galaxy S7 Edge“ buvo Vilniuje, aiškiai parodo – bent jau ši kompanija Lietuvos nelaiko dėmesio neverta provincija.

2. Iš pirmo žvilgsnio abu telefonai atrodo faktiškai identiški praėjusių metų modeliams. Paėmus į rankas įspūdis pasikeičia.

„Samsung Galaxy S7“ nebeatrodo toks beprasmiškai riebus. „Galaxy S6“ metalinis apvadas buvo šiek tiek per grubus, atrodė lyg dirbtinai suklijuotas su gracingu ekranu ir nugarėle. „Galaxy S7“ vizualiai panašesni į „Galaxy Edge“. Mat viršuje ir apačioje juosianti metalo juostelė platesnė negu šonuose.

Tiesiog lenktas ne ekranas, o nugarėlė. Telefonas labiausiai primena sumažintą „Galaxy Note 5“ – vieną gražiausių rankose laikytų telefonų, kurio, anot „Samsung“, Europa nebuvo verta.

Delnas sako, kad nugarėlės lenkimas pasiteisino – telefonas guli labai ergonomiškai, jokių nepatogių kampų. Keista, kad ir išslysti iš rankos jis visai nesiveržia.

„Galaxy S7 Edge“ priekinis stiklas atrodo lenktas šiek tiek mažiau negu pirmesnio modelio. Tačiau lenkta ir šio telefono nugarėlė. Dėl to jis atrodo dar nežemiškesnis ir lengvesnis. Tačiau „Galaxy S6“ man nepatogiai pjovė delną, tad, atrodo, jo kraštai turėtų būti dar smailesni.

Keista, tačiau šis delne guli patogiau ir jokio aštraus kampo nepajutau. Nesakykite, kad tai nesvarbu – man šis pokytis atrodo beveik esminis.

Kitas keistas dalykas – „Edge“ neatrodo nė kiek didesnis už „Galaxy S6“. O juk jo 5,5 colio įstrižainės ekranas gerokai didesnis už „Galaxy S7“ 5,1 colį.

3. Nors ekranai oficialiai nebuvo atnaujinti, tai tie patys 2K raiškos AMOLED, gavus galimybę palyginti šviesumą su „Galaxy S6 Edge“, „S7 Edge“ pasirodė matomai šviesesnis. Abu buvo nustatyti maksimaliu ryškumu. Tad dabar mįslė – ar naujasis ekranas tikrai geriau šviečia, ar per metus jis patamsėja?

Visais atvejais apie ekranus tiesiog neįmanoma pasakyti nieko bloga – „Samsung“ ir toliau lieka absoliučiu jų kokybės lyderiu.

4. Man taip ir nepavyko nė vieno iš šių dviejų telefonų priversti neteisingai suprasti mano paspaudimus. Kitaip nei pigesni modeliai, jie visiškai nereagavo į laikantį delną, kad ir kiek stengiausi juo paliesti ekrano kraštą.

5. „Micro SD“ kortelės lizdas visiškai neturi įtakos telefono dizainui. Vadinasi galima, kai nori!

6. Kamera gerokai mažiau atsikišusi. Tiksliau, pati kamera visai neišsikiša, tiesiog ja juosia dekoratyvinis atsikišęs ratelis. Gal ir neblogai – lęšis mažiau tepsis. Bet jei nebūtų visai jokio atsikišimo, telefonas ant nugarėlės gulėtų lygiai.

7. „Galaxy S7 Edge“ krašto valdymo skydelis (kuris pasirodo, kai brauki nuo krašto link ekrano vidurio), platesnis, jame telpa daugiau piktogramų, tad atrodo funkcionalesnis. Tiksliau bus galima pasakyti pakankinus bent savaitę.

8. Įsigiję telefoną iš anksto (iki kovo 6 d.) nemokamai gaus virtualios realybės šalmą „Galaxy VR“. Sutaupyti 100 eurų malonu. Juolab kad tai – vienas tobuliausių tokio tipo įrenginių rinkoje. Išbandžius fantastiškai tiksliai reaguoja į galvos judesius, per kelis minutes nepasidarė bloga, valdyti liečiamu mygtuku dešinėje pusėje gana patogu, nors tai ir ne idealus sprendimas.

Minusai

1. To paties VR šalmo rodomas vaizdas vis tiek neidealus. Kol kas mano akims regimi gana dideli taškai smarkiai trukdo pasijusti kitoje realybėje. Tačiau to dar neišsprendė nė vienas gamintojas, tad labai įdomu būtų išbandyti LG pristatytų virtualios realybės akinių kokybę.

2. Šito paėmęs į rankas telefoną nepajutau, tačiau dar kiek didesnė negu „Galaxy S6“ kaina tikrai negali džiuginti.

3. Normaliai išbandyti telefono kameros nebuvo laiko, tad įvertinti, ar sumažinus megataškų skaičių ji fotografuoja geriau negu fantastiškai fotografavusi „Galaxy S6“ kamera nepavyko. Nors prietemoje daryti kadrai ekrane atrodė labai ryškūs ir šviesūs.

4. Gal aš visiškai kvailas, bet taip ir nesuprantu, kam reikalingas nuolat įjungtas ekranas. Ypač, jei ten nustatai, kad nenaudojant rodytų kažkokias žalsvas pušeles (tokį vaizdą rodė demonstraciniai įrenginiai). Net ir visai nedaug padidėjusios energijos sąnaudos man to nepateisina.

Telefoną vis tiek reikia trauktis iš kišenės, tad nejaučiu jokio trūkumo, kai ekranas aktyvinasi nuo judesio keliant jį link akių.

5. Pirštų atspaudo jutiklio neišbandžiau, greičiausiai jis veiks puikiai, tačiau kodėl „Samsung“ jį deda priekyje po ekranu? Man tai bene pati nepatogiausia vieta – visuomet reikia dviejų rankų. O tai, kad „iPhone“ daro tą patį, – visiškai nieko nereiškia.

Išvada

Po kelių minučių rankose telefonas džiugina gerokai labiau negu vos pamatytas. Jis ne tik prabangiai dailus, bet ir netikėtai patogus. Tai labai didelis privalumas. Aišku, svarbiausia – kad jis džiugintų ir naudojantis, bet šį sykį ne apie tai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.