Kuo mus nustebins „Microsoft“?

Mobiliųjų įrenginių rinka – vieta, kurioje „Microsoft“ akivaizdžiai nelyderiauja ir akivaizdu, kad patys tai suvokia. Taip, egzistuoja „Surface“ kompiuteris, bet bendrose lenktynėse „Microsoft“ gerokai atsilieka nuo „Apple“ ir „Google“. Bet įmonės, atrodo, bando slėpti kažkokį kozirį.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2016, 1:20 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 11:02 PM

„Į mus mobiliojoje rinkoje ir toliau reikėtų žiūrėti ne pagal tai, kaip ta rinka atrodo priklausomai nuo dabartinių jos lyderių, o pagal tai, ar mes galime sukurti patį neįtikėtiniausią įrenginį.“ – kol kas slapukauja įmonės vadovas Satya Nadella ir priduria, kad nuo tada, kai „Microsoft“ įsigijo „Nokia“, ji nustojo dalyvauti varžybose „o, mes irgi tokį padarysim!“, o vietoje to yra susitelkę į „specifinius klientus, kurie turi specifinius reikalavimus, ir kuriuos „Micosoft“ gali išpildyti“.

S. Nadella sako, kad nenori dalyvauti mobiliojoje rinkoje vien iš pavydo tam, ką sukuria konkurentai. „Aš visada klausiu – o ką mes galėtume pasiūlyti? Būtent tokio požiūrio laikausi vertindamas kiekvieną mūsų įrenginį ar technologiją, ar net Dirbtinį intelektą.

Bet panašu, kad „Microsoft“ jau ne vien sėdi ir svarsto, kaip galėtų paveikti ir taip jau perkrautą mobiliąją rinką. Ir nors patys ilgai neigė gandus, vis daugiau detalių apie slaptąjį produktą yra nutekinama, ir bendras vaizdas dabar yra toks: „Microsoft“ kuria išmanųjį „Surface“ telefoną.

Ir jau esama šiokio tokio specifikacijų nuotėkio. Kalbama, kad įrenginys turės naująjį „Snapdragon 835“ mikroschemų rinkinį, ir priklausimai nuo modelio – 4 arba 6 gigabaitus RAM atminties.

Palyginus su „Android“ įrenginiais, 4GB RAM galbūt atrodytų ir nelabai daug, bet čia reikia omenyje turėti tai, kad „Microsoft“ pilnai kontroliuoja operacinę sistemą, tad ir turi galimybę ją optimizuoti – panašiai, kaip elgiasi „Apple“, kurių telefonai turi taip pat mažiau RAM, bet vis dėlto kažkaip yra greitesni už konkurentų gaminius.

Taip pat manoma, kad įrenginys turės 5.5 colių įstrižainės QHD raiškos ekraną, nors kol kas tokia informacija paremta ne matavimais, bet akies kraštu užmatytais prototipais.

Neabejotina, kad su laiku bus nutekinta ir daugiau detalių, bet klausimas – kuo labiausiai nustebins tikėtinas „Surface“ telefonas dar vis lieka neatsakytas.

Parengta pagal „Ubergizmo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.