Pristatė vartotojų garbinamą flagmaną

Kinijos bendrovė „BBK Electronics“ pristatė naują savo išmaniųjų telefonų šeimos atstovą „OnePlus 5“. Priminsime, kad gamintojui tai pat priklauso „Oppo“ ir „Vivo“ prekių ženklai.

Kinijos bendrovė „BBK Electronics“ pristatė naują savo išmaniųjų telefonų šeimos atstovą „OnePlus 5“.
Kinijos bendrovė „BBK Electronics“ pristatė naują savo išmaniųjų telefonų šeimos atstovą „OnePlus 5“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-23 20:22, atnaujinta 2017-06-23 20:29

5,5 colių „OnePlus 5“ veiks „Android 7.1.1 Nougat“ operacinė sistema su firmine vartotojo sąsaja „Oxygen OS“. Bendrovė pareiškė, kad naujasis modelis yra ploniausias jų išmanusis telefonas - nepaisant to, kad jis gavo dvigubą kamerą ir daugybę kitų patobulinimų.

153 gramų sveriantis prietaisas tikrai nėra storas – gylis tėra vos 7,25 mm (plotis – 74,7 mm, aukštis – 152,7 mm). Įmanųjį maitins neišimamas 3300 mAh talpos ličio jonų akumuliatorius.

Palyginus su praėjusiais metais anonsuotais „OnePlus 3“ ir  „OnePlus 3T“, naujasis įrenginys yra su anoduoto aliuminio korpusu atrodo labiau suapvalintas bei kompaktiškesnis,

Ekranas, kurtas naudojant „Optic AMOLED“ technologiją, turi ne pačią įspūdingiausią - 1920x1080 - taškų raišką ir yra padengtas apsauginiu stiklu „Corning Gorilla Glass 5“ su šiek tiek lenktais kraštais.

Viena pagrindinių naujovių tapo dviguba galinė kamera. Gamintojai nusprendė panaudoti gana neįprastą 16 MP plačiakampės F1. 7 diafragmos (Sony IMX 398) ir 20 MP zoom (F 2.6, Sony IMX 350) kamerų derinį. Tai leidžia sukurti dvigubą optinį priartinimą, taip pat įgyvendinti įvairius efektus - pavyzdžiui, fono suliejimą.

Kamerų sistema turi automatinį fokusavimą, pagristą fazės aptikimu, dvigubą LED blykstę, elektroninį stabilizavimą, palaiko RAW nuotraukų formatą ir 4K 30fps/1080p 60 fps filmavimą. Priekinis fotoaparatas nesiūlo nieko neįprasto ir naudoja 16 megapikselių matricą, objektyvą su F 2.0 diafragma, elektroninį stabilizavimą ir gali filmuoti 1080p raiška.

Techninės įrangos pagrindu pasirinkta naujausia „Qualcomm“ mobilioji platforma „Snapdragon 835“, turinti aštuonis „Kryo“ branduolius (maksimalus dažnis – 2,45 GHz) ir galingą grafikos plokštę „Adreno 540“. Priklausomai nuo korpuso spalvos, skiriasi ir išmaniojo konfigūracija: pilkas modelis gali pasiūlyti 64GB vidinės atminties ir 6 GB talpos LPDDR4X tipo RAM, o juodas – 128 GB ROM ir net 8 GB operatyviosios atminties.

Kad prietaisas veiktų dar sklandžiau, gamintojai įdiegė „App Priority“ funkciją, kuri įsimena dažniausiai naudojamas programas ir saugo jas laikinoje talpykloje greitesniam startui, o rečiau naudojamoms sumažina prioritetus ir pristabdo jų veikimą, tokiu būdu taupant akumuliatoriaus energiją. Yra ir kitų įdomių programinės įrangos funkcijų – kaip, pavyzdžiui, skaitymo režimas (ekranas tampa monochrominis, panašiai kaip E-Ink), galimybė išsaugoti išplėstas ekrano nuotraukas, gestų naudojimas ir kita.
Žinoma, neatsisakyta ir įprastų jutiklių. Telefone įrengtas giroskopas, akcelerometras, kompasas, artumo jutiklis ir pirštų atspaudų skaitytuvas, įtaisytas „Namų“ mygtuke.
„OnePlus 5“ gali veikti LTE tinkluose, turi Wi-Fi 802.11ac, A2DP Bluetooth LE 5.0 ir NFC sąsajas, GPS, GLONASS ir Beidou navigaciją, taip pat USB Type-C 1.0 jungtį. Nepaisant dabartinių tendencijų, gamintojai neatsisakė standartinės 3.5 mm audio jungties.
Vienu iš prietaiso privalumų tapo itin sparti baterijos įkrovimo technologija „Dash Charge“ (5 В, 4 А), kuri leidžia įkrauti 2-3 kartus greičiau nei panašios technologijos, naudojamos „Google Pixel XL“ arba „Samsung Galaxy S8“.
Išmanųjį „OnePlus 5“ Jungtinėse Valstijose jau galima užsisakyti už mažiausiai 480 JAV dolerių, o tradiciniai pardavimai prasidės birželio 27-ąją.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.