Fontane „nusižudęs“ robotas – apsaugininkas tapo interneto sensacija

Nors kai kurie mokslininkai ir verslininkai baiminasi artėjančio robotų sukilimo, panašu, kad dar bent keletą metų jis neįvyks. 

Žinia apie „nusiskandinusį robotą“ ėmė plisti socialiniuose tinkluose. 
Žinia apie „nusiskandinusį robotą“ ėmė plisti socialiniuose tinkluose. 
 K5 nuomojamas prekybos centrams, biurų pastatams ir automobilių stovėjimo aikštelėms, kur padeda užtikrinti tvarką.<br> ViDA Press nuotr.
 K5 nuomojamas prekybos centrams, biurų pastatams ir automobilių stovėjimo aikštelėms, kur padeda užtikrinti tvarką.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2017, 5:38 PM, atnaujinta Jul 19, 2017, 5:39 PM

Vašingtone (JAV), viename biurų komplekse, pirmadienį nutiko šis tas netikėto: į fontaną įvažiavo čia patruliavęs kompanijos „Knightscope“ robotas-apsaugininkas K5. Incidentą užfiksavo „Twitter“ naudotojas Bilalas Farooqui ir pasidalino nuotrauka šiame socialiniame tinkle su tokiu prierašu: „Mums žadėjo skraidančius automobilius, vietoje to gavome savižudžius robotus.“

Maždaug pusantro metro aukščio, 130 kg sveriantis robotas K5 nuomojamas prekybos centrams, biurų pastatams ir automobilių stovėjimo aikštelėms, kur padeda užtikrinti tvarką. Jis aplinką fiksuoja vaizdo kameromis, gali atpažinti automobilių registracijos numerius, o žmones ir gyvūnus fiksuoja terminės kameros. 

Gamintojas nurodo, kad robotas gali judėti net „sudėtingiausioje aplinkoje“, tačiau panašu, kad jutikliai nėra tokie tobuli – budėdamas biurų pastate jis nusirito nuo kelių laiptų ir įvirto į fontaną. 

Darbuotojai ištraukė K5 iš vandens, o „Knightscope“ pažadėjo nemokamai pristatyti naują robotą. Tačiau žinia ėmė plisti socialiniuose tinkluose. 

Vartotojai šmaikštavo, kad vandenyje besiturškiantis robotas užsiima tuo, apie ką svajoja visi žmonės; ragino jį įkelti į ryžių dubenį ir palaukti tris dienas (toks patarimas duodamas „nuskandinus“ telefoną); džiaugėsi, kad nuo robotų apokalipsės žmones apsaugos laiptai; linkėjo „ilsėtis detalėse“ (angl. rest in pieces) ar „rūdyti detalėse“ (angl. rust in pieces). 

Tuo metu „Twitter“ narys Colinas Weiras suabejojo roboto kokybe: „Turėjau pigų, perpirktą robotą-siurblį, kuris galėjo išvengti laiptų.“

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Knightscope“ robotas sulaukia žiniasklaidos dėmesio. Praėjusią vasarą toks robotas Kalifornijoje partrenkė 16 mėnesių amžiaus berniuką. O balandžio mėnesį taip pat Kalifornijoje buvo sulaikytas neblaivus vyriškis, užsipuolęs robotą-apsaugininką. 

Parengta pagal Dailymail.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.