Naujieji „iPhone“ bus brangūs, bet itin įspūdingi

Artėja metų laikas, kai visi technologijų entuziastai laiko sugniaužę kumščius ir laukia naujųjų „iPhone“. Juos „Apple“ turėtų pristatyti jau po kelių savaičių, todėl beveik viskas apie naujuosius „Apple“ flagmanus jau yra žinoma.

 Naujieji „iPhone“ bus kelių spalvų.<br>Mėgėjų konceptas.
 Naujieji „iPhone“ bus kelių spalvų.<br>Mėgėjų konceptas.
 Naujieji „iPhone“ bus net 3 dydžių.<br>Nutekinta nuotr.
 Naujieji „iPhone“ bus net 3 dydžių.<br>Nutekinta nuotr.
 USB-C jungtis.<br> Nutekinta nuotr.
 USB-C jungtis.<br> Nutekinta nuotr.
„Vivo Nex“ telefonas.<br>AndroidAuthority nuotr.
„Vivo Nex“ telefonas.<br>AndroidAuthority nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Erik Murin

Aug 27, 2018, 9:34 PM

Bus pristatyti net trys skirtingi modeliai

Kai Steve'as Jobsas dar buvo gyvas, „Apple“ net nesiruošė didinti savo išmaniųjų telefonų ekranų – „iPhone 5“ buvo didžiausias kompanijos išmanusis su vos 4 colių ekranu. Dabar jau viskas yra kiek kitaip – „Apple“ pristatys net 3 išmaniuosius telefonus: „iPhone X2“ su 5,8 colio OLED ekranu, „X2Plus“ su 6,5 colio OLED ekranu ir pigesnį „iPhone 9“, turintį 6,1 colio LCD tipo ekraną be „3D Touch“. Kaip ir pirmasis „iPhone X“, visi šie įrenginiai turės iškirptę viršutinėje dalyje.

Pagaliau bus ir USB-C jungtis

„Apple“ jau kurį laiką spaudžia Europos Sąjunga ir, be abejo, visi vartotojai, nes šios kompanijos telefonai naudoja išskirtinę „Lightning“ jungtį, kuri skiriasi nuo visų kitų išmaniųjų telefonų naudojamų „MicroUSB“ ir USB-C jungčių. Šiemet „Apple“ telefonai pagaliau gaus USB-C jungtį ir greitąjį krovimą – įrenginius vos per 30 minučių bus galima įkrauti nuo 0 iki 50 %. Daugelis „Android“ flagmanų jau seniai turėjo greitąjį krovimą, bet „Apple“ šiuo aspektu vis dar buvo atsilikę nuo savo konkurentų – techniškai greitąjį krovimą „iPhone“ palaikė, bet kroviklį reikėdavo įsigyti atskirai.

Ryškios spalvos

Visų naujųjų flagmanų dizainas bus panašus į dabartinio „iPhone X“, bet spalvų pasirinkimas bus didesnis. Pasak „9To5Mac“, bent jau pigiausias „iPhone 9“ bus prieinamas pilkos, baltos, mėlynos, raudonos ir oranžinės spalvų. Paskutinį kartą tokį pasirinkimą turėjo nepasisekęs „iPhone 5C“ modelis.

Dar greitesnis „Apple A12“ procesorius

Remiantis įvairių testų duomenimis, „Apple“ savo flagmanuose panaudos ir naują „Apple A12“ procesorių, pagamintą pagal naują 7 nanometrų procesą. „Geekbench 4“ teste naujasis Kupertino kompanijos procesorius surinko 10 912 taškų, o šiuo metu galingiausias „Android“ telefonas, „OnePlus 6“, surenka 9098 taškus.

Gandus apie naująjį „Apple“ procesorių pakomentavo ir „Bitės Profas“ atstovas Karolis Špiliauskas: „Vis daugiau užduočių darbe bei laisvalaikiu atliekame telefonu, šios užduotys sudėtingėja ir išmanusis daugeliui jau visiškai atstoja kompiuterį. Todėl neišvengiamai telefono procesoriaus galia turi prilygti kompiuterio galingumui.“ Ekspertas taip pat spėja, kad naujasis procesorius bus taupesnis, todėl galima tikėtis ir ilgesnio baterijos tarnavimo laiko. Kadangi „Apple A12“ turėtų būti gaminamas pagal 7 nanometrų procesą, tai atrodo visai realu.

Net trys galinės kameros?

„Huawei“ buvo vieni pirmųjų, pristatę išmanųjį telefoną su 3 kameromis. Dabar į šį traukinį galimai šoks ir „Apple“. Teigiama, kad naujasis „iPhone X2 Plus“ turės tris kameras. Tiesa, gali būti, kad brėžiniuose pavaizduotas trečiasis taškelis yra ne trečia kamera, o LED blykstė.

Ar 3 kameros tikrai geriau už vieną? „Google Pixel 2“ yra vienas geriausiai fotografuojančių telefonų rinkoje ir su savo viena galine kamera jis dažnai užfiksuoja geresnes nuotraukas už „Huawei P20 Pro“ su 3 kameromis. Taigi per anksti nedžiūgaukite.

Nė vienas telefonas neturės pirštų atspaudų skaitytuvo

Nors atspaudų skaitytuvai, integruoti į ekraną, jau egzistuoja kurį laiką ir tokios kompanijos kaip „Oppo“ ar „Vivo“ yra pristačiusios tokius telefonus, „Apple“ planuoja pasilikti prie savo „FaceID“ veido nuskaitymo technologijos. Tiesa, Kupertino kompanija yra patentavusi panašią atspaudų nuskaitymo technologiją, bet ją, ko gero, „Apple“ panaudos tik ateityje.

Kelios malonios smulkmenos

Remiantis gandais, galima numanyti, kad naujieji „iPhone“ taip pat palaikys ir dvi SIM korteles – to „Apple“ dar nėra darę. Taip pat OLED ekranus turintys įrenginiai palaikys „Apple Pencil“ pieštuką, o „iPhone 9“ naudotojams teks apsieiti be jo.

Kainuos nemažai, bet pasirodyti turėtų jau greitai

Užsienio ekspertai spėja, kad didžiausias ir brangiausias 6,5 colio OLED „iPhone X2 Plus“ modelis kainuos tarp 900 ir 1000 JAV dolerių, 5,8 colio modelis – 800–900 dolerių, o pigiausias LCD modelis – apie 600–700 dolerių. Brangesni modeliai turėtų pasirodyti jau rugsėjo viduryje, o pigiausiu savo įrenginiu „Apple“ prekiauti pradės tik lapkritį.

Mobiliojo ryšio operatoriaus „Telia“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis teigia, kad „10 metų trunkanti „Telia“ partnerystė su „Apple“ rodo, kad naujieji „iPhone“ Lietuvoje pasirodys maždaug 1–2 savaitės po šių įrenginių pasirodymo ant JAV operatorių prekystalių. Kiek modelių bus pristatyta ir kiek jie kainuos mūsų šalyje, kol kas taip pat nėra aišku. Aišku viena – savo paslaptis „Apple“ saugo po 99 užraktais.“

„Bitės Profas“ atstovas K.Špiliauskas taip pat tvirtina, kad tikslios informacijos apie naujuosius „iPhone“ nėra daug: „Tačiau kai kuriuos dalykus galima numanyti matant, kokius lūkesčius išmaniesiems kelia klientai ir kur krypsta kitų didžiausių gamintojų inovacijos. Todėl manau, jog naujasis „iPhone“ patobulės trimis kryptimis: bus kur kas greitesnis, turės kokybiškesnę kamerą ir talpesnę bateriją. Kaip dažniausiai nutinka, „Apple“, pristatydami naujuosius produktus, sugeba nustebinti visą rinką.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.