„Huawei“ sučiupti už rankos apgaudinėjant

„Huawei“ buvo sučiupti optimizuojant savo įrenginius, kad našumo testuose jie atrodytų galingesni, rašo „The Verge“. Antradienį „AnandTech“ aptiko, kad „Huawei P20” buvo užprogramuotas maksimizuoti savo galingumą, kai telefone paleidžiama populiari testavimų programėlė „3DMark“.

 „Huawei“ buvo sučiupti optimizuojant savo įrenginius, kad našumo testuose jie atrodytų galingesni, rašo „The Verge“.<br> Domanto Umbraso nuotr.
 „Huawei“ buvo sučiupti optimizuojant savo įrenginius, kad našumo testuose jie atrodytų galingesni, rašo „The Verge“.<br> Domanto Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2018, 12:40 PM

Ketvirtadienį programėlės kūrėjai „UL Benchmarks” patvirtino šį faktą ir paskelbė, kad iš savo testų statistinių rezultatų pašalina P20 ir dar tris “Huawei” telefonus, kurie elgėsi panašiai.

Pašalintieji telefonai – P20, „P20 Pro“, „Nova 3“ ir „Honor Play“. „Huawei“ portalui „Android Authority“ pripažino telefonų veiklos optimizavimo faktą, pateikdami paaiškinimą, kad jų kuriami telefonai yra sukurti taip, kad prisitaikytų prie veikiančių programėlių.

Problema ta, kad būdas, kuriuo tai padaryta, yra neleistinas, rašo „The Verge“. Nes jei telefonai gali reguliuoti savo našumą veikiant skirtingomis programėlėms (kas tiesą sakant yra sveikintina), tai jų užprogramavimas, kad jie didintų savo našumą konkrečių testavimo programėlių atveju, jau yra neleistinas – o būtent tai „Huawei“ ir padarė „3DMark” atveju, sako “UL Benchmarks”.

Kai “UL Benchmarks” paleido tarptautinę „3DMark” versiją, kurios „Huawei“ telefonai nesugebėjo atpažinti, telefonų testų rezultatai buvo prastesni. Tai rodo, kad telefonai savaime nebuvo pakankamai protingi, kad identifikuotų ir pakeltų savo našumą be specialaus „Huawei“ nurodymo, teigia „The Verge“.

„Huawei“ toli gražu nėra pirmoji kompanija, pagauta sukčiaujant našumo testuose. 2013 m. lygiai taip pat buvo įkliuvę „Samsung“ flagmanai, o pernai – „OnePlus“. Tik šįkart „Huawei“ dvigubai nepasisekė todėl, kad dar praėjusią savaitę jie bandė prasmukti pateikę veidrodiniu fotoaparatu darytą nuotrauką, sakydami, kad ji fotografuota „Huawei“ telefonu – bet vėl gi, ir čia jie irgi nebuvo pirmi: 2012 panašiomis aplinkybėmis jau buvo įkliuvusi „Nokia“.

Tačiau „The Verge“ pastebi, kad kas įdomiausia, tokie testai nelabai ką reiškia. Tiksliai žinoti ir tarpusavyje lyginti telefonų našumo parametrus įdomu nedideliam technologiškai angažuotų vartotojų būreliui, bet bendrai telefono vartojimo patirčiai įtakos neturi. Bet žinoma – tai, kad žaidimas vyksta nesąžiningai, privalumų nei telefonui, nei jo kūrėjams neprideda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.