Jungtinės Valstijos atskleidė planą, kaip spartins 5G ryšio plėtrą

Jungtinės Valstijos paskelbė apie savo planus paspartinti 5G ryšio tinklus, įskaitant naujus fondus, skirtus itin sparčioms sistemoms atokiose kaimo vietovėse įrengti.

Paskelbta apie naujų aukcionų 5G sistemoms spektrą ir 20,4 mlrd. JAV dolerių fondą spartaus ryšio tinklams plėsti.<br> Reuters-Scanpix nuotr.
Paskelbta apie naujų aukcionų 5G sistemoms spektrą ir 20,4 mlrd. JAV dolerių fondą spartaus ryšio tinklams plėsti.<br> Reuters-Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2019, 3:14 PM

Buvo paskelbta apie naujų aukcionų 5G sistemoms spektrą ir 20,4 mlrd. JAV dolerių fondą, kuris būtų įkurtas spartaus ryšio tinklams kaimo vietovėse per ateinantį dešimtmetį plėsti.

Nauji 5G ryšių tinklai daugeliu būdų pagerins amerikiečių gyvenimą ir paspartins naują skaitmeninę revoliuciją, apsaugodami inovacijas ir piliečius ir neatskirdami kaimo vietovių.

Pranešimas paskelbtas, kai pasaulio šalys plėtoja technologijas ir siūlo jų greitį, kuris yra nuo 10 iki 100 kartų spartesnis už dabar prieinamą.

Anksčiau šį mėnesį Pietų Korėja paleido pirmąjį 5G tinklą, o Jungtinės Valstijos padarė tą patį. Kinija taip pat sparčiai plėtoja 5G.

Penktadienio pranešimas patvirtina, kad, jeigu Jungtinės Valstijos, nepaisant kai kurių spekuliacijų, pasitikės privačiais tinklais, jos galės siekti nacionalizuoti 5G nacionalinio saugumo pagrindais.

Pareigūnai nepasiūlė naujos informacijos apie bet kokius veiksmus, kuriais būtų siekiama užblokuoti technologijų milžinę „Huawei“. Ji yra didžiausia 5G sistemų tinklų įrangos tiekėja Jungtinėse Valstijose.

Dėl su Kinijos vyriausybe siejamo nerimo dėl „Huawei“ Jungtinės Valstijos bando blokuoti šios technologijų bendrovės tinklus savo šalyje.

Pranešama, kad naujas finansavimas turėtų padėti pinigų neturinčioms kaimo tiekėjoms naudotis minėtais tinklais, kuriuos tikisi užimti Kinijos milžinė.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas teigia, kad 5G ryšys yra jo administracijos prioritetas, o Amerikos kompanijos turėtų lyderiauti jo tiekime.

„5G tinklai turi būti apsaugoti. Jie turi būti stiprūs ir apginti nuo priešų, kurių mes tikrai turime“, – sako JAV prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.