Vokietija patvirtino naujas 5G ryšio saugumo taisykles: uždrausti „Huawei“ bus praktiškai neįmanoma

Vokietijos federalinė vyriausybė bendradarbiaudama su Federaline ryšių agentūra bei Federaliniu informacijos apsaugos biuru (BSI) patvirtino naujas 5G ryšio saugumo taisykles.

Patvirtino naujas 5G ryšio saugumo taisykles.<br>123RF nuotr.
Patvirtino naujas 5G ryšio saugumo taisykles.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2020, 1:50 PM

Jose numatoma, kad dalyvauti diegiant 5G konkrečioms įmonėms galės būti uždrausta tik dėl techninių priežasčių arba jei Vokietijos federalinė kanceliarija, Užsienio reikalų tarnyba, Vidaus reikalų ministerija bei Ekonomikos ministerija bendrai nuspręstų pašalinti tiekiančią įmonę dėl „politinio patikimumo“. Tačiau, ekspertų teigimu, tai – praktiškai neįmanoma.

5G ryšio saugumo taisyklėse nurodoma, kad turima 5G technologija ar komponentas pirmiausia dėl tinkamumo naudoti bus patikrinamas Federalinės informacinio saugumo tarnybos. Antruoju etapu bus tikrinamas tiekėjo „politinis patikimumas“.

Vokietijos federalinei kanceliarijai, Užsienio reikalų tarnybai, Vidaus reikalų ministerijai bei Ekonomikos ministerijai išreiškus bendrą susirūpinimą dėl galimo nepatikimumo, konkreti įmonė galėtų būti pašalinta iš dalyvavimo 5G tinklų diegime nepaisant gauto saugumo patvirtinimo.

Nurodoma, kad „politinio patikimumo“ sąvoka bus reglamentuojama įstatymais, siekiant užkirsti kelią bet kokiems savavališkiems apribojimams.

Kelios Vokietijos federalinės agentūros, įskaitant Federalinę kanceliariją ir Ekonomikos ministeriją, ne kartą yra pareiškusios, kad „Huawei“, kaip tiekėja, neturėtų būti diskriminuojama vien dėl savo kilmės šalies.

Vokietijos vidaus reikalų ministras taip pat išreiškė nepritarimą drausti „Huawei“ nesant objektyvių priežasčių, todėl gan akivaizdu, kad Vokietijos valdžia pasiduoti JAV spaudimui dėl 5G tinklo diegimo neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.