Kinija imasi keršto: vienas populiarus gamintojas savo įrenginiuose ima blokuoti „Google“

Kinijos bei JAV karas ir toliau tęsiasi – neseniai JAV įvedė sankcijas „Xiaomi“ kompanijai, draudžiančias Amerikos investuotojams investuoti ar pirkti „Xiaomi“ akcijas. Taigi, nenuostabu, kad Kinija į tai nusprendė reaguoti.

  „Xiaomi“ - kaip ir „Huawei“ - vartotojai gali apeiti šiuos apribojimus ir rankiniu būdu įsidiegti „Google“ paslaugas. Bet nuo šiol „Xiaomi“ telefonų savininkai to atlikti nebegalės.<br> 123rf nuotr.
  „Xiaomi“ - kaip ir „Huawei“ - vartotojai gali apeiti šiuos apribojimus ir rankiniu būdu įsidiegti „Google“ paslaugas. Bet nuo šiol „Xiaomi“ telefonų savininkai to atlikti nebegalės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dainius Martinkus

2021-02-03 10:59

Visiems, žinoma, kad „Huawei“ telefonų naudotojai visame pasaulyje jau kurį laiką negali naudotis „Google“ paslaugomis – dėl amerikiečių įvestų ribojimų „Huawei“ kompanijai. Panašu, kad toks pats likimas ištiks ir „Xiaomi“ telefonų savininkus – bet tik tuos, kurie gyvena Kinijoje. Ir tai tai nekelia didelės nuostabos.

Nors daugelis ir nežino, bet „Google“ paslaugos – tokios kaip „YouTube“, „Gmail“, „Google Maps“ bei daugybė kitų – Kinijos teritorijoje yra uždraustos. Tačiau „Xiaomi“, kaip ir „Huawei“, vartotojai gali apeiti šiuos apribojimus ir rankiniu būdu įdiegti „Google“ paslaugas. Bet nuo šiol „Xiaomi“ telefonų savininkai to atlikti nebegalės.

Reikėtų dar kartą akcentuoti, kad šis draudimas kol kas paveiks tik tuos įrenginius, kurie skirti vidinei Kinijos rinkai. Visi kiti vartotojai naudojantys „Xiaomi“ telefonus už Kinijos ribų galės ir toliau sėkmingai naudotis „Google“ paslaugomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.