„ASUS“ pristato „Zenbook Pro 16X OLED“ – inovatyvų ir kūrybiniam darbui sutvertą kompiuterį

Šiandien „ASUS“ pristatė „Zenbook Pro 16X OLED“ (UX7602) – nešiojamąjį kompiuterį, gausų inovatyvių sprendimų. Jo naujas visiškai metalinis dizainas bei inovatyvus „Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra)“ mechanizmas sukurtas taip, kad vartotojas kompiuteriu galėtų naudotis itin našiai.

 „Zenbook Pro 16X OLED“ iš naujo apibrėžia, koks turi būti kūrėjo nešiojamasis kompiuteris, ir padeda pakelti kūrybiškumą į kitą lygį.<br>  ASUS nuotr.
 „Zenbook Pro 16X OLED“ iš naujo apibrėžia, koks turi būti kūrėjo nešiojamasis kompiuteris, ir padeda pakelti kūrybiškumą į kitą lygį.<br>  ASUS nuotr.
ASUS pristatė „Zenbook Pro 16X OLED“ (UX7602) – nešiojamąjį kompiuterį, gausų inovatyvių sprendimų.<br> ASUS nuotr.
ASUS pristatė „Zenbook Pro 16X OLED“ (UX7602) – nešiojamąjį kompiuterį, gausų inovatyvių sprendimų.<br> ASUS nuotr.
ASUS pristatė ir intuityvų fiziškai pasukamą valdiklį, leidžiantį akimirksniu ir tiksliai pirštais valdyti pirmaujančių kūrybinių programų parametrus.<br>  ASUS nuotr.
ASUS pristatė ir intuityvų fiziškai pasukamą valdiklį, leidžiantį akimirksniu ir tiksliai pirštais valdyti pirmaujančių kūrybinių programų parametrus.<br>  ASUS nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 27, 2022, 9:00 AM, atnaujinta Sep 8, 2022, 12:45 PM

12 kartos procesorių „Intel® Core™“ ir vaizdo plokštę „NVIDIA® GeForce RTX™ 3060“ turintį kompiuterį „Zenbook Pro 16X OLED“ efektyviai galėsite naudoti visur, o maksimalų produktyvumą keliaujant pasiekti padės įvairios įdiegtos inovacijos. Mechanizmas „AAS Ultra“ automatiškai pakelia ir pakreipia klaviatūrą – taip užtikrinama, kad ją naudoti būtų itin patogu, ir yra pagerinamas bendras sistemos vėdinimas, kadangi išsisklaido didesnis karšto oro kiekis.

Naudotojų akį patrauks ir inovatyvi RŽM spalvų išmanioji apšvietimo sistema, pagerinanti interaktyvias savybes: „ASUS Dial“ ir patogesnį, didesnį bei jautresnį jutiklinį skydelį.

„Zenbook Pro 16X OLED“ iš naujo apibrėžia, koks turi būti kūrėjo nešiojamasis kompiuteris, ir padeda pakelti kūrybiškumą į kitą lygį.

Inovatyvus dizainas

„Zenbook Pro 16X OLED“ turi kelias naudotojo produktyvumą didinančias funkcijas. Atvėrus kompiuterį, visiškai naujas, preciziškai sukurtas mechanizmas „AAS Ultra“ pakreipia klaviatūrą 7 laipsniais. Ši padėtis ideali, norint patogiai rašyti. Mechanizmas klaviatūrą pakelia 14,5 mm – taip pagerinamas vėdinimas bei pašalinama 30 proc. daugiau karšto oro nei ankstesnėse kompiuterio versijose. Šitaip pakreipus klaviatūrą, nešiojamojo kompiuterio paviršiaus tempertūra sumažėja iki 7 °C – taip užtikrinamas komfortas ir procesoriaus našumas. Negana to, mechanizmas nukreipia ir dvigubų aukšto dažnio garsiakalbių garsą, tad klausymasis tampa dar malonesnis.

„Zenbook Pro 16X“ taip pat pristato naujus būdus dirbti naudojant atnaujintą „ASUS Dial“ – intuityvų fiziškai pasukamą valdiklį, leidžiantį akimirksniu ir tiksliai pirštais valdyti pirmaujančių kūrybinių programų parametrus. Nuo šiol jis – vos 3,2 mm storio ir, siekiant itin sklandaus veikimo, padengtas stiklu. Šitokiu būdu itin paprasta pakeisti teptuko dydį, padidinti spalvos sodrį, koreguoti sluoksnio skaidrumą arba greitai anuliuoti veiksmus. „ASUS Dial“ taip pat leidžia naudotojui keisti ekrano ryškumą, garsumą ir slinkti vertikaliai. Jis sklandžiai veikia su „Adobe®“ programomis „Photoshop®“, „Premiere® Pro“, „Lightroom® Classic“, „After Effects®“ ir „Illustrator®“. „ASUS Dial“ visiškai suasmeninamas naudojant „ProArt Creator Hub“, tad jo funkcijos gali būti visiškai suderinamos su bet kokia kita programa.

„Zenbook Pro 16X“ išmanioji apšvietimo sistema leidžia kūrybą patirti visiškai kitaip. Kaip ir apšviestas monograminis logotipas, kiekvienas klavišas turi baltos ir RŽM spalvų foninį apšvietimą, o abiejose klaviatūros pusėse įmontuotos šviesos juostos. Išskirtinis šviesos efektas gali būti rodomas įjungus ar išjungus nešiojamąjį kompiuterį arba pakeitus našumo režimą. Išsekus akumuliatoriui, visos lemputės švies raudonai. Prijungę USB prietaisą pamatysite dar kitokį šviesos efektą. Taip pat gali būti įjungtas patogus vaizdinis įspėjimas gavus naują elektroninį laišką. Sistema taip pat palaiko įvairius animuotus aplinkos apšvietimo režimus.

Siekiant dar labiau išplėsti efektyvumą ir kūrybiškumą, „Zenbook Pro 16X OLED“ kompiuteryje įmontuotas didesnis jautresnis jutiklinis skydelis. Tam, kad jutiklinis atsakas būtų kuo tikslesnis, naudojama linijinės rezonansinės pavaros (LRA) technologija. 150 × 90 mm jutiklinis skydelis net 84 proc. didesnis nei ankstesnių kartų. Po jo paviršiumi įrengti slėginiai jutikliai, todėl skydelis reaguos į bet kokį prisilietimą bet kurioje vietoje.

Solidžią išvaizdą ir pojūtį „Zenbook Pro 16X OLED“ kompiuteriui suteikia CNC staklėmis iš itin tvirto aviacijoje naudojamo 6000 serijos aliuminio lydinio išpjautas vientisas korpusas, padengtas pirštų atspaudų nepaliekančia danga.

Neprilygstamas našumas

„Zenbook Pro 16X OLED“ kompiuteryje esantis 12 kartos procesorius „Intel Core i9–12900H“ geba susitvarkyti su bet kokia kūrybine užduotimi, o dėl studijos klasės vaizdo plokštės „NVIDIA GeForce RTX 3060“ bei tvarkyklių „NVIDIA Studio“ vaizdas atrodo itin įspūdingai. Be to, 32 GB greitos operatyviosios atminties ir itin greitas 2 TB diskas „PCIe® 4.0 ×4 SSD“ užtikrina, kad operatyviosios ar saugojiimo atminties nepritrūktų ir kad naudotojo kūrybiškumas nebūtų varžomas.

Kad būtų išnaudojamas visas kompiuterio potencialas, vidinės didelio našumo „Zenbook Pro 16X OLED“ dalys turi būti efektyviai vėdinamos. Pirmiausia tai atlieka vėsinimo sistemos „ASUS IceCool Pro“, naudojančios du tylius ventiliatorius „IceBlades“, kurių kiekvienas turi 97 3D formos mentes. Jie aušina 3D garų kamerą ir aviacijoje naudojamą 5 mm šilumos vamzdį iš procesoriaus ir vaizdo plokštės. Karštas oras efektyviai išsklaidomas naudojant naują mechanizmą „AAS Ultra“, pakeliantį klaviatūrą 14,5 mm. Dėl to centrinis ir vaizdo plokštės procesoriai nedroseliuodami gali veikti iki 140 W mišrios terminio projektavimo galios, o standartiniu režimu gali veikti tyliau nei 40 dB.

„Zenbook Pro 16X OLED“ korpuso svoris – vos 2,4 kg, o storis – vos 16,9 mm storio, tad keliaujant kurti bus itin lengva. Didelės talpos 96 Wh akumuliatorius gali veikti iki 10 valandų, tad „Zenbook Pro 16X OLED“ ištvers net pačias sudėtingiausias darbo dienas.

Kompiuteryje naudojamas „WiFi 6E“, tad turinį iš interneto parsisiųsite akimirksniu. Visa tai papildo „ASUS WiFi Master Premium“ su „WiFi Stabilizer“, „WiFi RangeBoost“ ir „WiFi SmartConnect“. „WiFi Stabilizer“ filtruoja bevielius trukdžius ir taip išvysto didžiausią galimą greitį. Technologija „WiFi RangeBoost“ naudoja kelias antenas, pasiekiančias ilgesnį „WiFi“ ryšio nuotolį ir, eliminuodama neaktyvias zonas, našesnį pralaidumą. „MyAssus“ programėlė „WiFi SmartConnect“ automatiškai prijungia prie stipriausio „WiFi“ signalo ir žinomų mobiliųjų saitviečių, o „TaskFirst“ leidžia naudotojams prioretizuoti užduočių prieigą prie interneto.

„Zenbook Pro 16X OLED“ įmontuoti visi įvesties/išvesties lizdai, reikalingi moderniems prietaisams ir išoriniams įrenginiams patogiai prijungti. Naujausi itin spartūs „Thunderbolt™ 4 USB-C®“ lizdai palaiko greitą įkrovimą, 4K išorinius ekranus ir iki 40 Gbps duomenų perkėlimo spartą. Taip pat šalia naujausio 985 MB/s „SD Express 7.0“ kortelių skaitytuvo yra HDMI 2.1 ir USB 3.2 Gen 2 Type-A lizdai. Komunikacijų ir garso įvestį/išvestį užtikrina patogus kombinuotas garso lizdas.

Pribloškiantys vaizdai

Kad į ekraną žiūrėti būtų itin malonu, „Zenbook Pro 16X OLED“ įmontuotas pasaulyje pirmaujantis 16 colių 4K raiškos 60 Hz OLED HDR „NanoEdge“ rašiklį palaikantis jutiklinis ekranas.

Praplėsto 16:10 kraštinių santykio ekranas patvirtintas „Dolby Vision“ ir PANTONE® kompanijų, o tai reiškia, kad spalvos atkuriamos itin tiksliai. 550 nitų ryškumo ekranas taip pat patvirtintas „VESA DisplayHDR™ True Black 500“, todėl giliausia juoda spalva atrodys itin detaliai. Dėl kino klasės 100 % DCI-P3 spalvų gamos visas splvas matysite labai ryškiai, o dėl 0,2 ms atsako delsos net ir greičiausios veiksmo scenos atrodys sklandžiai. Kad naudotojo akys ilgai dirbant nepavargtų, ekranas patvirtintas „TÜV Rheinland“, tad mėlynos šviesos emisija yra maža.

Galimybė įsigyti ir kainos Lietuvoje „ASUS Zenbook Pro 16X OLED“ (UX7602) bus galima įsigyti 2022 m. pabaigoje. Dėl išsamesnės informacijos susisiekite su vietiniu ASUS atstovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.